Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή
Παράθυρο για προσλήψεις στο δημόσιο εκτός ΑΣΕΠ

Υπενθυμίζεται πως ακόμη και οι θέσεις κοινωφελούς εργασίας που προκήρυσσε ο ΟΑΕΔ την τελευταία τριετία εγκρίνονταν από το ΑΣΕΠ.

Τρί, 07/03/2017

Εκτός ΑΣΕΠ και μέσω ΟΑΕΔ θα γίνονται οι προσλήψεις ανέργων με σύμβαση 12 μηνών σε δήμους και στον δημόσιο τομέα, σύμφωνα με τροπολογία της Κυβέρνησης που κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή.

Η τροπολογία αλλάζει άρδην το καθεστώς προσλήψεων στο δημόσιο, αφού παρακάμπτει το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού που ήταν υπεύθυνο για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε δημόσιες υπηρεσίες και φορείς, εγκαινιάζοντας ένα νέο καθεστώς απασχόλησης μέσω ειδικών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

Μέχρι σήμερα οι άνεργοι μπορούσαν να απασχοληθούν στο δημόσιο μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ (όπως η κοινωφελής εργασία στους δήμους), που όμως χρηματοδοτούνταν αποκλειστικά από κοινοτικά κονδύλια, μέσα από το επιχειρησιακό πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας (ΕΣΠΑ).

Πλέον η νέα γενιά προγραμμάτων τύπου Stage θα απολαμβάνει χρηματοδότησης από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με κριτήρια και διαδικασίες που μένει να αποδειχτεί πως δεν θα υποκρύπτουν κάποια υπόνοια «φωτογραφικών» προσλήψεων.

Υπενθυμίζεται πως ακόμη και οι θέσεις κοινωφελούς εργασίας που προκήρυσσε ο ΟΑΕΔ την τελευταία τριετία εγκρίνονταν από το ΑΣΕΠ, τόσο ως προς την κατάρτιση της προκήρυξης όσο και ως προς τον έλεγχο των δικαιολογητικών των υποψηφίων.

Όπως αναφέρεται στην σχετική διάταξη, «με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Εργασίας και Οικονομικών και μετά από εισήγηση του ΔΣ του Ο.Α.Ε.Δ. είναι δυνατή η ένταξη ομάδων ανέργων, με προτεραιότητα στους μακροχρόνια ανέργους και τις ευπαθείς ομάδες, εγγεγραμμένων στα μητρώα του Ο.Α.Ε.Δ., σε ειδικά προγράμματα απασχόλησης στο δημόσιο τομέα».

Ταυτόχρονα εξαιρείται από τη διαδικασία πρόσληψης μέσω Α.Σ.Ε.Π. και το προσωπικό που προσλαμβάνεται σε Δήμους, Περιφέρειες ή άλλες δημόσιες υπηρεσίες σε εκτέλεση ειδικών προγραμμάτων, που καταρτίζονται από τον ΟΑΕΔ, όπως η Κοινωφελής Εργασία (για την ομογενοποίηση της ορολογίας, χρησιμοποιούμενης στα προγράμματα προώθησης της απασχόλησης στον δημόσιο τομέα ανέργων). 

Συναφείς ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΥΔΑΠ
Από την Τρίτη 6 έως και την Παρασκευή 9 Ιουνίου μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις στην ΕΥΔΑΠ φοιτητές, προπτυχιακοί ή μεταπτυχιακοί για δίμηνη απασχόληση.
04 Ιουν 2017
Τι προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που ψηφίζει η Βουλή
Η πλειοψηφία των νέων προσλήψεων αφορά τον στενό δημόσιο τομέα (υπουργεία) και τους ΟΤΑ,.
17 Μάιος 2017
ΟΑΕΔ
Σοκάρουν τα νέα στοιχεία του ΟΑΕΔ για το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας στη χώρα μας.Μόνο ένας στους δέκα ανέργους παίρνει επίδομα ανεργίας.
20 Απρ 2017
Disneyland Paris
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και να γνωρίζουν την αγγλική και τη γαλλική γλώσσα, για τις οποίες το απαιτούμενο επίπεδο γνώσης διαφέρει αναλόγως της εκάστοτε θέσης εργασίας.
02 Νοε 2016
Ελληνικά Πετρέλαια
01 Αυγ 2016
G4S
Την επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα και την προθεσή της να πραγματοποιήσει 120 προσλήψεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε η εταιρεία παροχής υπηρεσιών ιδιωτικής ασφάλειας G4S.
22 Ιουλ 2016