Μητσοτάκης
Δεν έχουν την ευθιξία να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές

Παρ, 09/06/2017

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή και τις τελευταίες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση για το χρέος εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στους τομεάρχες της ΝΔ. 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι τα ψέματα της κυβέρνησης αποδείχθηκαν στο προηγούμενο Eurogroup, με την τρίτη αξιολόγηση να ανοιγοκλείνει και νέα προαπαιτούμενα να έρχονται στη Βουλή.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μια απίστευτη ελαφρότητα του πρωθυπουργού. «Το αν θα έβαζε ο Τσίπρας γραβάτα θα ήταν ανέκδοτο αν η χώρα δεν ζούσε μια τραγωδία. Πανηγυρίζει εδώ και μήνες μια συμφωνία που κοστίζει 2-3 δισ. σε νέα μέτρα. Παίρνει μόνο αυτά που του δίνουν, σε μια διαπραγμάτευση που θα κάνει ότι του ζητήσουν γιατί είναι απλός θεατής».

Η διαπραγμάτευση, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, αντανακλά πολιτικές συγκυρίες σε άλλες χώρες, υπογραμμίζοντας ότι το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση «είναι η παραμονή στην εξουσία και η καλοπέρασή τους». «Δεν έχουν την ευθιξία και την εντιμότητα να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές», τόνισε. 

Από την άλλη, οι εταίροι μας δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για το πώς ζουν οι Ελληνες αλλά πως θα διασφαλιστούν τα δικά τους συμφέροντα και πώς θα πληρωθούν τα χρήματα που τους χρωστάμε, σημείωσε.

Σήμερα, ο πραγματικός διαχωρισμός δεν είναι μνημόνιο – αντιμνημόνιο αλλά ανάμεσα στην αλήθεια και τα ψέματα, υπογράμμισε.  

Συναφείς ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βέμπερ, ΕΛΚ
20 Ιουν 2017
Tσίπρας - Μητσοτάκης
Στο Μέγαρο Μαξίμου έφτασε λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα.
20 Ιουν 2017
Tσίπρας - Γεννηματά
Με το χαμόγελο στα χείλη Αλέξης Τσίπρας και Φώφη Γεννηματά αντήλλαξαν αιχμές με αφορμή τη συμφωνία στο Eurogroup, ενώπιον των τηλεοπτικών καμερών κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο μέγαρο Μαξίμου.
20 Ιουν 2017
Τσίπρας
Ανοίγει ο δρόμος για την έξοδο στις αγορές και την οριστικό τέλος των μνημονίων, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
16 Ιουν 2017