ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών
Πρεμιέρα στο Χρηματιστήριο

Η τιμή εισαγωγής για τη μετοχή της “ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών” έχει προσδιοριστεί από τον νόμο σε 2,12 ευρώ.

Δευ, 19/06/2017

της Μανταλένας Πίου

Πρεμιέρα κάνουν σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών οι μετοχές της “ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών” και μαζί τους ξεκινά εκ νέου η διπαραγμάτευση των μετοχών της ΔΕΗ  που είχε ανασταλεί  μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της περασμένης Τετάρτης, 14 Ιουνίου 2017.

Η “ AΔΜΗΕ Συμμετοχών” είναι  η νέα εταιρία στην οποία ανήκει το 51% του ΑΔΜΗΕ, το  μετοχικό κεφάλαιο της οποίας σχηματίστηκε  με carve out μετά από απομείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της ΔΕΗ και της εισφοράς των νέων μετοχών της “ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών” στους μετόχους της ΔΕΗ. 

Αύριο έχει προγραμματιστεί επίσημη τελετή για την μεταβίβαση του 24% του ΑΔΜΗΕ στην κινεζική State Grid και απομένει μόνον η ολοκλήρωση της συναλλαγής για τη αγορά του 25% από την “ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ”, εταιρία 100% του δημοσίου, για να τελειώσει η διαδικασία απόσχισης του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ.

Η τιμή εισαγωγής για τη μετοχή της “ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών” έχει προσδιοριστεί από τον νόμο σε 2,12 ευρώ και αυτή θα είναι και η θεωρητική τιμή εκκίνησης της νεοεισαγόμενης μετοχής όταν κτυπήσει το καμπανάκι στο ΧΑ σήμερα το πρωί. Για τις τρεις πρώτες ημέρες της διαπραγμάτευσης δεν θα υπάρχουν όρια διακύμανσης των τιμών.

Οσον αφορά στην τιμή της μετοχής της ΔΕΗ, που επίσης επαναδιαπραγματεύεται από σήμερα, αυτή ξεκινά από την τιμή στην οποία έκλεισε την τελευταία συνεδρίαση κατά την οποία διαπραγματεύτηκε, δηλαδή από τα 3,83 ευρώ, που ήταν η τιμή κλεισίματος στις 14 Ιουνίου 2017. Όρια διακύμανσης δεν θα ισχύσουν ούτε για τη μετοχή της ΔΕΗ σήμερα, προκειμένου η αγορά να μπορέσει να προσαρμόσει ελεύθερα τις τιμές τόσο για τη ΔΕΗ όσο και για την “ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών”.

Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών έχει αναλάβει  ο κ, Ιάσων Ρουσόπουλος ο οποίος μαζι με τον υπουργό Περιβάλλοντος - Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη κήρυξαν την Παρασκευή το απόγευμα τη λήξη της συνεδρίασης του ΧΑ, στο πλαίσιο της τελετής υποδοχής στην Πειραιώς της  “ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών “.

Συναφείς ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΕΗ
Σε συνδυασμό με άλλα ισχύοντα προγράμματα, όπως το Πρόγραμμα Συνέπειας 15%, οι πελάτες μπορούν έχουν συνολικό όφελος έως 21% στη Χρέωση Προμήθειας των λογαριασμών τους.
22 Ιουν 2017
ΔΕΗ
Η σύμβαση ισχύεθ από την 1η Ιανουαρίου του 2016 έως και 31 Δεκεμβρίου του 2020.
22 Ιουν 2017
AΔΜΗΕ
Η είσοδος της State Grid στον ΑΔΜΗΕ ως στρατηγικός εταίρος δίνει άλλη προοτική όχι μόνον λόγω των κεφαλαίων που διαθέτει αλλά και λόγω της υψηλής τεχνογνωσίας του κινεζικού ομίλου.
21 Ιουν 2017
ΔΕΠΑ
Mειοψηφικό μερίδιο σε μία από τις ιδιωτικές εταιρίες προμήθειας ηλεκτρισμού σκοπεύει να εξαγοράσει η ΔΕΠΑ και μάλιστα σύντομα, όπως αποκάλυψε χθες, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Θοδωρής Κιτσάκος, στο περιθώριο της εκδήλωσης του ΑΔΜΗΕ.
21 Ιουν 2017
ΕΛΠΕ - Διοικητικές ανακτατάξεις ενόψει;
Την ένταση μεταξύ του δημοσίου και του ομίλου Λάτση έχει δημιουργήσει το αίτημα του τελευταίου, που είναι και ο μεγαλύτερος μέτοχος με πάνω από 45% σε σχέση με 35% του δημοσίου, για μεγαλύτερη εκπροσώπηση της Paneuropean στη διοίκηση των ΕΛΠΕ.
21 Ιουν 2017