Καταστροφή ορυχείου στο Αμύνταιο
Αλλάζει τις ισορροπίες στην πολιτική για τον ηλεκτρισμό

Η ΔΕΗ είναι έτοιμη να ζητήσει από τη ΡΑΕ και στη συνέχεια από τους θεσμούς την αναθεώρηση της ποσότητας των ΝΟΜΕ, των δημοπρασιών ηλεκτρικής ενέργειας.

Δευ, 19/06/2017

της Μανταλένας Πίου

Η καταστροφή του ορυχείου στο Αμύνταιο φαίνεται πως εκτός όλων των άλλων οδηγεί σε αναθεωρήσεις επιμέρους παραμέτρους της πολιτικής για τον ηλεκτρισμό. Μαθαίνουμε πως η ΔΕΗ είναι έτοιμη- αν δεν το έχει ήδη κάνει- να ζητήσει από τη ΡΑΕ  και στη συνέχεια από τους θεσμούς την αναθεώρηση της ποσότητας των ΝΟΜΕ, των δημοπρασιών ηλεκτρικής ενέργειας και τη διαμόρφωσή τους με βάση τα νέα δεδομένα.

‘Ετσι και αλλιώς τα ΝΟΜΕ ήταν υπό αναθεώρηση της περίοδο αυτή προκειμένου να συμπεριληφθεί ή έξτρα ποσότητα που συμφωνήθηκε με τους θεσμούς, στο πλαίσιο της τελευταίας αξιολόγησης. Εκτός από την ποσότητα μειώνεται και η τιμή εκκίνησης, γύρω στα  32 ευρώ/ MWh.

Αλλά και η ΡΑΕ είναι έτοιμη να ζητήσει από τον ΑΔΜΗΕ την αναπροσαρμογή της μελέτης επάρκειας ηλεκτρισμού με βάση την καταστροφή που υπέστη το ορυχείο και τις πολύ-πολύ περιορισμένες δυνατότητες ηλεκτροπαραγωγής των δύο λιγνιτικών μονάδων στην περιοχή, συνολικής ισχύος 600 MW.

Συναφείς ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΕΗ
Σε συνδυασμό με άλλα ισχύοντα προγράμματα, όπως το Πρόγραμμα Συνέπειας 15%, οι πελάτες μπορούν έχουν συνολικό όφελος έως 21% στη Χρέωση Προμήθειας των λογαριασμών τους.
22 Ιουν 2017
ΔΕΗ
Η σύμβαση ισχύεθ από την 1η Ιανουαρίου του 2016 έως και 31 Δεκεμβρίου του 2020.
22 Ιουν 2017
AΔΜΗΕ
Η είσοδος της State Grid στον ΑΔΜΗΕ ως στρατηγικός εταίρος δίνει άλλη προοτική όχι μόνον λόγω των κεφαλαίων που διαθέτει αλλά και λόγω της υψηλής τεχνογνωσίας του κινεζικού ομίλου.
21 Ιουν 2017
ΔΕΠΑ
Mειοψηφικό μερίδιο σε μία από τις ιδιωτικές εταιρίες προμήθειας ηλεκτρισμού σκοπεύει να εξαγοράσει η ΔΕΠΑ και μάλιστα σύντομα, όπως αποκάλυψε χθες, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Θοδωρής Κιτσάκος, στο περιθώριο της εκδήλωσης του ΑΔΜΗΕ.
21 Ιουν 2017
ΕΛΠΕ - Διοικητικές ανακτατάξεις ενόψει;
Την ένταση μεταξύ του δημοσίου και του ομίλου Λάτση έχει δημιουργήσει το αίτημα του τελευταίου, που είναι και ο μεγαλύτερος μέτοχος με πάνω από 45% σε σχέση με 35% του δημοσίου, για μεγαλύτερη εκπροσώπηση της Paneuropean στη διοίκηση των ΕΛΠΕ.
21 Ιουν 2017