Κανείς δεν πληρώνει κανένα
Στα 82 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο

Στα 82 δισ. ευρώ έχουν ανέλθει οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, έναντι 30 δισ. ευρώ που ήταν την αντίστοιχη περίοδο το 2009, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Παρ, 20/11/2015

Στα 82 δισ. ευρώ έχουν ανέλθει οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, έναντι 30 δισ. ευρώ που ήταν την αντίστοιχη περίοδο το 2009, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  Ηλία Καματερού, για το θέμα των 100 δόσεων. Ο κ. Καματερός υποστήριζε στην ερώτησή του ότι χρειάζονται παρεμβάσεις, καθώς όλο και περισσότεροι οφειλέτες βγαίνουν από τις σχετικές ρυθμίσεις, ενώ χαρακτήριζε «δυνάστες» τους δανειστές, υποστηρίζοντας ότι «έχουν τιμωρητική διάθεση απέναντι στη χώρα».

«Ελπίζουμε σε αλλαγή συσχετισμού των δυνάμεων στην Ευρώπη και έτσι κερδίζουμε χρόνο ή ελπίζουμε ότι θα πετύχουμε τους στόχους και έτσι κάποια στιγμή θα βγούμε στο μεταμνημονιακό ξέφωτο;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρότεινε να εκδοθεί εγκύκλιος με την οποία οι οφειλέτες θα μπορούν να πληρώνουν ό,τι μπορούν και να μην βγαίνουν από τη ρύθμιση.

«Δεν συμφωνούμε με τους χαρακτηρισμούς αυτούς», απάντησε ο κ. Αλεξιάδης και είπε ότι ο νόμος που ψηφίστηκε χθες δίνει στους οφειλέτες τη δυνατότητα να ρυθμίσουν και τις νέες οφειλές πριν να γίνουν ληξιπρόθεσμες και έτσι να μην χάσουν τη ρύθμιση των παλαιότερων οφειλών.

«Πρέπει να δούμε το πρόβλημα με ρεαλισμό και ευαισθησία για τους ανθρώπους που δεν μπορούν να είναι ταυτόχρονα συνεπείς με παλαιές και νέες οφειλές. Έως τώρα έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση 800.000 ΑΦΜ. Είναι μια βόμβα που δεν πρέπει να σκάσει» τόνισε ο κ. Αλεξιάδης. Παρατήρησε, ωστόσο, ότι «πρέπει να αποκτήσουμε μια άλλη κουλτούρα και συνείδηση», καθώς, όπως είπε, «είναι άλλο να έχεις χρήματα στο στρώμα και να μην πληρώνεις και άλλο να μην έχεις».

Συναφείς ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ληξιπρόθεσμες οφειλές δημοσίου
Κι ενώ ο ιδιωτικός τομέας βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού...
16 Ιουν 2017
Τράπεζα της Ελλάδος
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 320 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 208 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2016.
16 Ιουν 2017
Πέντε τρόποι για να γλιτώσετε τις κατασχέσεις από τους τραπεζικούς λογαριασμούς
Oι κατασχέσεις σε εισοδήματα και περιουσιακά τους στοιχεία εξελίσσονται σε βραχνά για πάνω από 900.000 φορολογουμένους με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις φορολογικές αρχές.
15 Ιουν 2017
Προϋπολογισμός
Κατά 22,23% υπερέβησαν τον στόχο του προϋπολογισμού τα φορολογικά έσοδα του Απριλίου, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (AAΔΕ).
24 Μάιος 2017
Εκτροχιασμός
Οι καθαρές δαπάνες περιορίστηκαν σε 16,442 δισ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση κατά 1,728 δισ. ευρώ έναντι του στόχου. To έλλειμα στο ισοζύγιο διαμορφώνεται στα 1.133 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 973 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2016.
15 Μάιος 2017
Aποκρατικοποιήσεις
Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Οικονομίας κ. Δ. Παπαδημητρίου από την Λευκωσία μιλώντας σε επενδυτικό συνέδριο.
10 Μάιος 2017