Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Θ. Φέσσας: Η Ελλάδα αλλάζει
"Μαζί στην Εκκίνηση" και στον ΣΕΒ έφεραν …"31"!
Έμπρακτη ενίσχυση της επιχειρηματικότητας της γνώσης και της προετοιμασίας μιας νέας γενιάς με προοπτική τη δημιουργία καινοτόμων, εξωστρεφών επιχειρήσεων. Στην ίδια κατεύθυνση και το νέο ΕΣΠΑ, δηλώνει ο Ν.Δένδιας.
Μαζί στην Εκκίνηση
Τρίτη, 01/07/2014

 «O τρόπος που στεκόμαστε απέναντι στη νεανική επιχειρηματικότητα και στην καινοτομία είναι ενδεικτικός της αποφασιστικότητάς μας να προχωρήσουμε μπροστά». Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, προλογίζοντας εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» - Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάσθηκαν και τιμήθηκαν, για πρώτη φορά, οι 31 επιχειρηματικές ομάδες που συμμετείχαν στον Α’ Κύκλο της Στρατηγικής Πρωτοβουλίας του Συνδέσμου, για την ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας των Νέων Επιστημόνων «Μαζί στην Εκκίνηση!

Από τις συγκεκριμένες ομάδες πρόκειται να ξεπηδήσουν νέα δυναμικά  startups, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Το κεντρικό μήνυμα είναι ότι η νεανική επιχειρηματικότητα, που, «κτίζει» πάνω στην αξιοποίηση της τεχνολογικής γνώσης, δίνει, ήδη, καρπούς και αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.

Στην ίδια εκδήλωση, ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, εστίασε στη  δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών που θα επιτρέψουν στις παραγωγικές και καινοτόμες δυνάμεις της κοινωνίας να αναπτυχθούν μέσω της δημιουργίας σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων. Όπως ανέφερε ο υπουργός, σ'  αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί και το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 το οποίο προβλέπει τον διπλασιασμό των πόρων προς την  έρευνα και την καινοτομία, από το 4% που ήταν στο 8%, σημειώνοντας παράλληλα, ότι με βάση και τη μελέτη που  παραδόθηκε από τον Ισραηλινό Οργανισμό YOZMA, «στόχος μας είναι η διαμόρφωση μια ολοκληρωμένη στρατηγικής και η δημιουργία ενός «οικοσυστήματος καινοτομίας», με αντίστοιχα χρηματοδοτικά εργαλεία, για την προαγωγή της νέας επιχειρηματικότητας». 

Σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη, σημείωσε ο κ. Δένδιας, «μπορούμε να πετύχουμε αύξηση του ΑΕΠ κατά 4 δις. ευρώ, 32.000 άμεσες και έμμεσες νέες θέσεις εργασίας, ανάσχεση της μετανάστευσης και επαναπατρισμό επιστημόνων που έφυγαν τα τελευταία χρόνια, με την εφαρμογή της πολιτικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων για δράσεις έρευνας και καινοτομίας,  στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ».

Ο ίδιος επισήμανε ότι προέχει η αξιοποίηση,  όσο το δυνατόν περισσότερο και όσο δυνατόν καλύτερα, του θεσμού των Venture Capital και των Private Equity Fundsπου αποτελούν τον θεμέλιο λίθο των εργαλείων ρευστότητας για την νέα και καινοτόμο επιχειρηματικότητα, καθώς πρόκειται  για  χρηματοδοτικά εργαλεία που θα έχουν σημαντική θέση στη νέα Προγραμματική Περίοδο. «Στόχος είναι να διευκολυνθεί  επί της ουσίας η σύνδεση της έρευνας με την παραγωγή με τη δημιουργία γραφείων μεταφοράς τεχνογνωσίας στα πανεπιστήμια και στα ερευνητικά κέντρα», υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης. 

Από την πλευρά του, ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, τόνισε ότι ο Σύνδεσμος ξεκίνησε την πρωτοβουλία αυτή το καλοκαίρι του 2013, γνωρίζοντας ότι η χώρα μας σφύζει από ταλέντο, από γνώσεις, από νέες ιδέες που επωάζονται στα πανεπιστήμια, αλλά δεν βρίσκουν το δρόμο τους στην αγορά.   Ο κ.Φέσσας αναφέρθηκε, ακόμη,  στην ανάγκη να αναλάβει και η Πολιτεία αναγκαίες πρωτοβουλίες, όπως η θεσμοθέτηση μιας «ειδικού τύπου νέας καινοτόμου επιχείρησης». Ο κ. Φέσσας στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη ένας νέος να μαθαίνει από νωρίς να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να συνεργάζεται  καθώς «αυτό το μεταφέρει στην επιχείρησή του είτε ως ιδρυτής, είτε ως συνεταίρος, είτε ως εργαζόμενος».  Όπως είπε, χαρακτηριστικά, η πρωτοβουλία και η συνεργασία είναι το διαβατήριο για τη δημιουργία και  οι επιχειρηματικές ομάδες, οι οποίες ολοκληρώνουν τον Α' Κύκλο, όπως και αυτές που ακολουθούν είναι οι εκφραστές μιας νέας Ελλάδας. «Της Ελλάδας που αλλάζει από μέσα, στις δομές της, στις αντιλήψεις της και θέλει μια καλύτερη πραγματικότητα.» 

Στους στόχους και στα αποτελέσματα της Πρωτοβουλίας του ΣΕΒ  «Μαζί στην Εκκίνηση!», αναφέρθηκε, διεξοδικά, η κ. Μάγκυ Αθανασιάδη, η οποία στάθηκε  ιδιαίτερα στη  δυναμική των επιχειρηματικών ομάδων, σημειώνοντας την ξεχωριστή διεθνή διάκριση της PROTEΟMARKERS BIOTECH, από τον τομέα των επιστημών υγείας,  η οποία επιλέχθηκε ανάμεσα στα 25 καλύτερα startups παγκοσμίως για να παρουσιάσει το σχέδιο της στην κορυφαία εκδήλωση TechConnect-National Innovation-National SBIR/STTR-WORLD 2014 Summit στις ΗΠΑ. Ακολούθησαν παρεμβάσεις από εκπρόσωπο των Μεντόρων και αντίστοιχα των Επιχειρηματικών Ομάδων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικών διακρίσεων στους συμμετέχοντες από τον Πρόεδρο του ΣΕΒ, κ. Θεόδωρο Φέσσα, τα μέλη του τομέα δράσης του ΣΕΒ «Επιχειρηματικότητα Νέων», την κ. Σόφη Δασκαλάκη-Μυτιληναίου και τον κ. Πάνο Κυριακόπουλο, καθώς και από εκπροσώπους της επιτελικής ομάδας του προγράμματος.

Πιο αναλυτική, με το Πρόγραμμα «Μαζί στην Εκκίνηση!», ο ΣΕΒ προχωρά στην έμπρακτη ενίσχυση της επιχειρηματικότητας της γνώσης και στην προετοιμασία μιας νέας επιχειρηματικής γενιάς με προοπτική τη δημιουργία νέων, καινοτόμων, εξωστρεφών επιχειρήσεων. Παρέχονται σε 31 επιχειρηματικές ομάδες ολοκληρωμένες υπηρεσίες υποστήριξης, που περιλαμβάνουν χώρο πρώτης εγκατάστασης, επιμόρφωση, συμβουλευτική υποστήριξη, δικτύωση και καθοδήγηση (mentoring) από καταξιωμένα υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων. Στρατηγικοί συνεργάτες του προγράμματος είναι περισσότερα από 10 πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, τα τρία μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα (ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», ΕΙΕ, ΙΤΕ) και ευρύ δίκτυο επιχειρήσεων – μελών του ΣΕΒ.

Συγκεκριμένα, οι επιχειρηματικές ομάδες που βραβεύθηκαν είναι οι εξής:

-Natureplus- Παραγωγή φυσικών βιοενεργών συστατικών-Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο : Κατασκευή και προμήθεια βιοδραστικών ενώσεων από μικροφύκη, σε εταιρίες τροφίμων. Τα προϊόντα αυτά θα περιέχουν φυσικά συστατικά υψηλής ποιότητας και καθαρότητας σε τιμές που μπορούν να ανταγωνιστούν τα φθηνά συνθετικά συστατικά που χρησιμοποιούνται σήμερα.

-Verde Wash- Καθαριστικό φρούτων και λαχανικών-ΕΜΠ: Παρασκευή καθαριστικού από 100% φυσικά συστατικά, για την αποτελεσματική απομάκρυνση υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων, και άλλων παθογόνων παραγόντων από φρούτα και λαχανικά.

-E-NIOs-Ανάλυση & Ερμηνεία Βιολογικών Δεδομένων για την Παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών σε Φαρμακοβιομηχανίες- Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών:

Εφαρμογή σειράς καινοτόμων μεθοδολογιών και αλγορίθμων για την ανάλυση και ερμηνεία βιολογικών δεδομένων μεγάλης κλίμακας, με στόχο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς φαρμακοβιομηχανίες.

-Αιθέρια Έλαια- Παραγωγή φυσικών προσθέτων για τρόφιμα-ΕΜΠ: Παραγωγή αιθέριων ελαίων, φυσικών αντιοξειδωτικών και εκχυλισμάτων από ελληνικά αρωματικά φυτά, για εξατομικευμένη εφαρμογή τους σε προϊόντα τροφίμων.

-Wave Winch- Κυματικό Βαρούλκο για την παραγωγή ενέργειας-EMΠ:  Παροχή υπηρεσιών σχεδιασμού προϊόντων και συστημάτων. Εμπορική εκμετάλλευση ευρεσιτεχνίας που αφορά σε ειδικό βαρούλκο για την παραγωγή ενέργειας από τον κυματισμό σκαφών ή πλωτών σωμάτων.

-Analysis Carotid- Διάγνωση & Αξιολόγηση της Καρωτιδικής Αθηρωμάτωσης-EMΠ: Το ANALYSIS_Carotid είναι μία εφεύρεση υλοποιούμενη σε υπολογιστή που υποστηρίζει τη διάγνωση/αξιολόγηση της καρωτιδικής αθηρωμάτωσης και την επιλογή θεραπείας.

-D.E.M.SY.- Σύστημα Απομακρυσμένης Διαχείρισης Δικτύου Θέρμανσης-ΕΜΠ: Σύστημα διαχείρισης λειτουργιών και διαδικασιών που απαιτούνται σε οικιακό και βιομηχανικό χώρο.

-Reneseng- Βιοενέργεια & Βιοπροϊόντα-ΕΜΠ:  Ανάπτυξη, εφαρμογή και αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σχετικά με την παραγωγή βιοενέργειας και βιοπροϊόντων.

-Proteomarkers- Ανάπτυξη, παραγωγή & προώθηση νέων διαγνωστικών προϊόντων στον τομέα της υγείας του εμβρύου-Ακαδημία Αθηνών:  Ανάπτυξη, παραγωγή & προώθηση νέων διαγνωστικών προϊόντων στον τομέα του μη επεμβατικού ελέγχου της υγείας του εμβρύου και των επιπλοκών της κύησης.

-Extra Virgin Olives- Προώθηση Ελληνικού ελαιολάδου ανώτερης ποιότητας με καινοτόμα συσκευασία-Γεωπονικό Πανεπιστήμιο:  Προώθηση ελληνικού ελαιόλαδου ανώτερης ποιότητας, επιτραπέζιας ελιάς και παραγώγων αυτής, με καινοτόμες συσκευασίες υψηλής προστιθέμενης αξίας.

-Μηλοσσός- Εκτροφή Σπάνιας Ελληνικής Φυλής Προβάτου και Παραγωγή Τυροκομικών Προϊόντων-ΓΠ: Παραγωγή παραδοσιακών ιδιότυπων βιολογικών τυροκομιών προϊόντων φέροντα την σήμανση ποιότητας Ε.Π.Ι.Π. (Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν).

-Ζωοδιαγνωστική- Πρότυπο διαγνωστικό κέντρο ζώων-ΓΠ: Λειτουργία ενός πρότυπου διαγνωστικού κέντρου το οποίο θα παρέχει διαγνωστικές εξετάσεις σε παραγωγικά ζώα και ζώα συντροφιάς, σε ταχύτερους χρόνους και με μεγάλη αξιοπιστία.

-BET Solutions- Υπηρεσίες Μοριακής Απεικόνισης στη Βιοτεχνολογία-ΤΕΙ Αθήνας: Σχεδιασμός και παραγωγή εξειδικευμένων ανιχνευτών και μετρητικών διατάξεων μοριακής απεικόνισης και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στον τομέα της Βιοτεχνολογίας.

-Enologator- Σύστημα εξασφάλισης ποιότητας παραγωγής οίνου-ΤΕΙ Αθ.: Λογισμικό για τη βελτίωση των διαδικασιών ελέγχου ποιότητας στην παραγωγή οίνου.

-Kung Fu- Λογισμικό υποστήριξης των διαιτητών αγώνων πολεμικών τεχνών

ΤΕΙ Αθ.: Λογισμικό με εφαρμογή στα αγωνίσματα “SANDA”  και  “QINGDA” , το οποίο βελτιώνει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων και ενστάσεων.

-StreamingYou- Live streaming εκδηλώσεων-ΤΕΙ Αθ.:  Παροχή υπηρεσιών μετάδοσης εικόνας και ήχου μέσω του διαδικτύου (live streaming και web TV) σε απομακρυσμένες περιοχές της ελληνικής επαρχίας.

-HPVtest- Ανίχνευση και τυποποίηση του ιού HPV-Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας:  Εμπορική αξιοποίηση τεχνολογίας - μεθόδου η οποία ανιχνεύει και τυποποιεί εννέα τύπους HPV και περιπτώσεις καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Η τεχνική αυτή παρουσιάζει εξαιρετική ευαισθησία και ειδίκευση, δίνοντας αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

-Παραγωγή Αχινού- Καθετοποιημένη & Αειφόρος Παραγωγή Εδώδιμου Αχινού στην Ελλάδα-ΠΘ: Ίδρυση μονάδας καθετοποιημένης παραγωγής και μεταποίησης εδώδιμου αχινού (φρέσκες, κονσερβοποιημένες, συσκευασμένες γονάδες) με εξαγωγικό προσανατολισμό.

-VR Cardiotrainer- Μέθοδος αποκατάστασης για άτομα με χρόνιες παθήσεις σε συνδυασμό με εικονική πραγματικότητα-ΠΘ: Παροχή εξοπλισμού και υπηρεσιών που συνδέουν τα όργανα εκγύμνασης με σύστημα εικονικής πραγματικότητας, σε κέντρα αποκατάστασης για άτομα με χρόνιες παθήσεις και κινητικές δυσλειτουργίες, αξιοποιώντας τα οφέλη της εικονικής πραγματικότητας.

-Motobrain- Παρακολούθηση, αξιολόγηση, εκπαίδευση μοτοσικλετιστών- ΠΘ: Εφαρμογή που παρακολουθεί & αξιολογεί την οδηγική συμπεριφορά του μοτοσικλετιστή και προσφέρει χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με την οδηγική του ικανότητα.

-Dieticius!- Εξειδικευμένη εφαρμογή για διαιτολόγους

ΠΘ: Εφαρμογή για διαιτολόγους σε συνδυασμό με gadget  το οποίο λαμβάνει εξατομικευμένες πληροφορίες για τις καθημερινές δραστηριότητες των πελατών, επιτρέποντας έτσι στο διαιτολόγο να προσαρμόζει αποτελεσματικότερα το προτεινόμενο διατροφολόγιο.

-ping pong Computing- Πλατφόρμα κατανεμημένης εκτέλεσης κώδικα μέσω internet-ΠΘ: Αξιοποίηση των  μη χρησιμοποιούμενων πόρων των κινητών συσκευών για την επίλυση απαιτητικών προβλημάτων και την συλλογή και διαχείριση δεδομένων.

-Noodio- Πλατφόρμα προώθησης μουσικών καλλιτεχνών-ΠΘ: Πλατφόρμα προώθησης των ανεξάρτητων και ανερχόμενων μουσικών καλλιτεχνών, στοχεύοντας στην ανακάλυψη νέων ήχων και μουσικών από τους ακροατές.

-Track-Monitor-Plan- ΠΘ: Αυτόματη αναγνώριση φυσικής δραστηριότητας μέσω της αξιοποίησης δεδομένων, που μπορούν να αντληθούν από τους αισθητήρες έξυπνων συσκευών και σχεδιασμός εξατομικευμένου προγράμματος άθλησης.

-Saleboxie- Λογισμικό εύκολης διασύνδεσης e-shop με E-bay-ΠΘ: Προώθηση λογισμικού που συνδέει ταχύτατα τα ηλεκτρονικά καταστήματα με την διεθνή αγορά του eBay.

-Wisper- Υπηρεσία αναγνώρισης φωνητικών εντολών-ΠΘ: Παροχή υπηρεσίας αναγνώρισης φωνητικών εντολών σε οποιοδήποτε (υπάρχον ή μελλοντικό) Web Site ή Web Application. 

-Ηχητικά Παιχνίδια- Εφαρμογή Εκπαίδευσης σε Μουσικές Έννοιες-ΠΘ: Εφαρμογές-παιχνίδια για ηλεκτρονικό υπολογιστή, κινητά τηλέφωνα και διαδικτυακούς ιστοτόπους, τα οποία βασίζονται στον ήχο και έχουν ως στόχο την εκπαίδευση των χρηστών σε μουσικές έννοιες. 

-Ζώα στο διάστημα- Εκπαιδευτικό παιχνίδι σε 3D περιβάλλον-ΠΘ: Εκπαιδευτικό παιχνίδι για παιδιά προσχολικής ηλικίας με αφήγηση παραμυθιού με ακουστικά και οπτικά μέσα σε 3D περιβάλλον.

-eGipedo-Ηλεκτρονική Διαχείριση Γηπέδων & Παικτών-ΠΘ: Ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου ερασιτέχνες παίκτες ποδοσφαίρου μπορούν να κάνουν ηλεκτρονική κράτηση του γηπέδου που τους ενδιαφέρει καθώς και να αναζητήσουν παίκτες αν η ομάδα-παρέα τους δεν επαρκεί για τις ανάγκες του παιχνιδιού.

-cMinds-Ψηφιακά εκπαιδευτικά παιχνίδια- ΠΘ: Ψηφιακά εκπαιδευτικά παιχνίδια με σκοπό την ανάπτυξη βασικών και άλλων δεξιοτήτων από τα παιδιά της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

-Electroskiasis- Πέργολα Φωτοβολταϊκών με Κινητά Μέρη-ΕΜΠ: Κινητό σύστημα έδρασης φωτοβολταϊκών πάνελ ικανό να προσφέρει σκίαση με ταυτόχρονη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας όταν βρίσκεται σε “ανοικτή” θέση, ενώ όταν βρίσκεται σε “κλειστή” θέση προσφέρει ανεμπόδιστη θέα προς τον ουρανό.

Συναφείς αναρτήσεις
Ενόψει των προσεχών εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο ΣΕΒ καταθέτει στο δημόσιο διάλογο τους προβληματισμούς, τις προτάσεις και ...
Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ στις 22/4, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΒ, κ. Δημήτρης  Παπαλεξόπουλος και ...
Την προσφορά του Οδυσσέα Κυριακόπουλου, πρώην Πρόεδρου του ΣΕΒ, που έφυγε πολύ νωρίς, και που σφράγισε με την παρουσία ...
Την πρόθεσή της να είναι υποψήφια για την προεδρία του ΣΕΒ σε δύο μήνες ανακοίνωσε από το βήμα του ...
Τη σχέση της Τεχνητής Νοημοσύνης με τον Άνθρωπο πραγματεύτηκε το 5ο Ετήσιο Συμπόσιο του Κέντρου Αριστείας ΣΕΒ στη Δημιουργική ...
Aκριβή και επώδυνη χαρακτήρισε την πράσινη μετάβαση, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, χωρίς πάντως να αμφισβητεί τον τελικό ...
Θετικές προοπτικές τα επόμενα 3 - 4 χρόνια
Ένα άλμα προς τα μπροστά είναι εφικτό και θα ωφελήσει όλους μας. Είναι στο χέρι μας αλλά απαιτεί αποφασιστικότητα, ...
Οδηγός του ΣΕΒ για την Κυβερνοασφάλεια
Η έκδοση του Οδηγού για την Κυβερνοασφάλεια του ΣΕΒ, με την πολύτιμη συνδρομή ειδικών του χώρου, έχει ως στόχο ...
Συζήτηση με την Carol Becker, Καθηγήτρια και Επίτιμη Πρύτανη της Σχολής Τεχνών του Πανεπιστημίου Κολούμπια
Τον καίριο ρόλο που διαδραματίζουν οι τέχνες στην κοινωνία και στην ανάπτυξη της δημιουργικής ηγεσίας ανέλυσε η Carol Becker, ...
 
 
Η Boutari, μια από τις κορυφαίες οινοποιίες της χώρας, σας προσκαλεί να ανακαλύψετε τον μαγικό κόσμο του κρασιού στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Ανοιχτές ...
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MYTLINEOS, Ευ. Μυτιληναίος, συμμετείχε σήμερα στις εργασίες του συνεδρίου «Κύκλος Ιδεών, Η Καμπύλη της Μεταπολίτευσης» και συγκεκριμένα στην ...
Στη σύνοδο κορυφής Choose France Summit που διοργάνωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν συμμετείχε o CEO της Sunlight, Λάμπρος Μπίσαλας.  Η σύνοδος,  που ...
Η Titan Cement International ανακοίνωσε την Πέμπτη το πρωί ότι προτίθεται να προχωρήσει σε εισαγωγή σε χρηματιστήριο των ΗΠΑ της θυγατρικής του Ομίλου, ...
Τα αποτελέσματα 2023 ανακοίνωσε ο όμιλος Intracom. Στην νέα εταιρική του μορφή, καταγράφει: συγκεντρωτικά συνολικά εισοδήματα: € 38,3 εκατ., ισχυρή ρευστότητα € 162,8 εκατ., αξία συμμετοχών σε εισηγμένες (29/12/2023): ...
Η Coral Α.Ε. – Shell Licensee, έρχεται με δύο νέες προσφορές για το προσεχές διάστημα. Από το Σάββατο 27 Απριλίου και μέχρι το ...
Αύξηση 10% στα προ φόρων κέρδη ανακοίνωσε ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για την χρήση του 2023. Αναλυτικά, τα συνολικά έσοδα του Ομίλου για το 2023 διαμορφώθηκαν σε ...
Την έναρξη λειτουργίας στην Κύπρο της EKO Energy, που θα δραστηριοποιείται στον τομέα της προμήθειας πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, ανακοίνωσε η ...
Η Epsilon Net, μετά από ενημέρωση που είχε από τον βασικό της μέτοχο, ανακοίνωσε ότι υφίστανται διαπραγματεύσεις για στρατηγική συνεργασία με ξένο επενδυτή, οι οποίες ...
Tο ενδεχόμενο εισαγωγής των μετοχών της σε διεθνές χρηματιστήριο, συμπεριλαμβανομένου του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, εντός των επόμενων 12-18 μηνών, εξετάζει η MYTILINEOS. Όπως αναφέρει η εταιρεία ...
Αύξηση 10% στα καθαρά κέρδη μετά από δικαιώματα μειοψηφίας ανακοίνωσε η MYTILINEOS Energy & Metals για το α' τρίμηνο του 2024, στα €158 εκατ. έναντι €143 ...
Η ΕΚΟ, η μεγαλύτερη εταιρεία εμπορίας καυσίμων στην Ελλάδα, στηρίζει και φέτος την οικογένεια και τους πελάτες της, με μια μεγάλη προσφορά στα ...