Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εργαλειοθήκη Νο3 του ΟΟΣΑ
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να υιοθετήσει τώρα τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά
Κυριακή, 06/11/2016

Η τρίτη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ είναι εδώ. Παραδόθηκε στην κυβέρνηση και περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις σε πέντε κλάδους της οικονομίας, οι οποίες εφόσον υιοθετηθούν θα προσφέρουν 414 εκατ. ευρώ (πτώση τιμών, διοικητικού κόστους επιχειρήσεων κλπ.)

Οι 356 συστάσεις του ΟΟΣΑ αφορούν στην άρση 577 εμποδίων της νομοθεσίας στα φαρμακευτικά προϊόντα, στη χημική βιομηχανία, στο χονδρεμπόριο τροφίμων και καυσίμων, στο ηλεκτρονικό εμπόριο, στον κατασκευαστικό τομέα και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Κλάδοι οι οποίοι οι οποίοι προσφέρουν απασχόληση σε περίπου 600.000 εργαζόμενους (11,2% του συνόλου) και συμβάλλουν στο ΑΕΠ με 20 δισ. ευρώ (16,7%).

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση είχε ταχθεί εναντίον των προηγούμενων δύο εργαλειοθηκών του ΟΟΣΑ. Τώρα στο εισαγωγικό της έκθεσης ο κ. Γιώργος Σταθάκης υπό την προηγούμενη υπουργική του ιδιότητα (υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού) όχι απλά χαιρετίζει την τρίτη εργαλειοθήκη αλλά ουσιαστικά την υιοθετεί, υπό τον μανδύα της “δίκαιης ανάπτυξης”. 

Όπως και να χει, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να σπεύσει να υιοθετήσει τις συστάσεις του Οργανισμού προκειμένου να δημιουργηθεί το ελκυστικό περιβάλλον για τις επενδύσεις αλλά και για την πτώση των τιμών.