Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Στο μυαλό του Αλέξη
Καλές οι δημοσκοπήσεις για την κυβέρνηση
Παρασκευή, 02/12/2016

Μπορεί να σηκώνουμε τα μύρια όσα βάρη της φορολογίας, του κακού επενδυτικού κλίματος, της απληρωσιάς, της ανεργίας, των χαμένων ρυθμίσεων στην εφορία, των κατασχέσεων, της ακρίβειας (σ.σ. γιατί δεν έχουμε λεφτά να πληρώσουμε και όλα μας φαίνονται ακριβά), αλλά εκλογές δεν θέλουμε. Εγώ τουλάχιστον, έτσι διάβασα χθες τη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Το 51% δεν θέλει εκλογές. Εκλογές θέλει το 38,5%. Οι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι του Σύριζα δε, δεν πάνε στη Ν.Δ. Πάνε κατά ένα ποσοστό 8,5%. Το 27,5% πηγαίνει στο άκυρο - λευκό.

Υπάρχει ακόμα ανοχή; Οι απογοητευμένοι δεν θέλουν να πάνε ως «κρύο αίμα» στον κυρίαρχο αντίπαλο, τη Νέα Δημοκρατία; Ότι και να συμβαίνει, ο κόσμος δεν θέλει εκλογές γιατί φοβάται ένα ακόμα «άδηλο μέλλον». Εκεί λοιπόν πατάει ο πρωθυπουργός, όπως γράφαμε σε προηγούμενη αρθρογραφία  και σου λέει ότι, «μπορώ να το γυρίσω το παιχνίδι, αν πάρω την δεύτερη αξιολόγηση και κάποια μέτρα για το χρέος. Θα βγούμε στο QE (σ.σ. το οποίο, μεταξύ μας, θα είναι της πλάκας) και στις αγορές μετά από λίγους μήνες».

Μέχρι τότε θα κουραστούμε να βλέπουμε στα βραδινά  δελτία ειδήσεων εικόνες από πλειστηριασμούς ακινήτων και κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών…