Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Συμβούλιο ενεργειακής στρατηγικής
Εξαγγέλλεται αλλά δεν συγκροτείται
Δευτέρα, 19/12/2016

Εδώ και χρόνια εξαγγέλλεται και ξανά εξαγγέλλεται... η σύσταση του εθνικού συμβουλίου ενεργειακής στρατηγικής. Ποτέ, όμως, δεν συγκροτείται. 

Τώρα, ακούσαμε αυτή την αναγγελία και από τον νυν υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη, ο οποίος και τόνισε την αναγκαιότητα της δημιουργίας του προκειμένου να υπάρξει ο αναγκαίος ενεργειακός σχεδιασμός της χώρας. 

Οι τελευταίες αποφάσεις στο Παρίσι, η μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή, ενεργειακή ένωση της Ε.Ε., η στροφή στις ΑΠΕ, οι έρευνες υδρογονανθράκων στη χώρα μας, η αξιοποίηση νέων κοιτασμάτων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου σε συνδυασμός με τα μεγάλα ενεργειακά project (αγωγοί μεταφοράς φυσικού αερίου, σταθμοί υγροποιημένου αερίου κλπ.) απαιτούν οπωσδήποτε την χάραξη ενός ενεργειακού σχεδιασμού της χώρας. Κι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με τη δημιουργία του Εθνικού Συμβουλίου Ενέργειας όπου θα κάτσουν όλοι στο τραπέζι: Πολιτεία, Πανεπιστήμια,  ΔΕΗ, ανεξάρτητοι παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, παραγωγοί ΑΠΕ, βιομηχανία και όλοι όσοι εμπλέκονται στην αγορά ενέργειας. 

Με τον τρόπο αυτό θα γίνει ο σωστός σχεδιασμός αλλά και όλοι εμπλεκόμενοι θα δεσμευτούν αναλαμβάνοντας ο καθένας τις ευθύνες του.