Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΔΕΗ
Θα μετατρέψει το αδιέξοδο σε ευκαιρία;
Δευτέρα, 02/01/2017

Μία δύσκολη προσπάθεια κάνει η ΔΕΗ προκειμένου να μαζέψει τα ληξιπρόθεσμα χρέη και ταυτόχρονα να συγκρατήσει πελάτες της που ψάχνονται για χαμηλότερα τιμολόγια στους ιδιώτες ανταγωνιστές της. 

Όπως πληροφορούμαστε ετοιμάζει “πακέτα” ρυθμίσεων στοχεύοντας σε 1.150.000 πελάτες της που δεν προσήλθαν στο ευνοϊκό πρόγραμμα των 36 δόσεων. Διακανονισμοί οι οποίοι θα ταιριάζουν στο προφίλ των χαμηλο-οφειλετών μια και πρόκειται για την πλειοψηφία. Και ίσως η διοίκηση της εταιρίας να τα καταφέρει, αν λάβει υπόψην της τις πραγματικές οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις αυτής της κατηγορίας. 

Παράλληλα, σχεδιάζει και την παροχή εκπτώσεων σε όσους επιλέξουν να προπληρώσουν όλον τον λογαριασμό ρεύματος του 2017. Σκοπός είναι να μη χάσει τους καταναλωτές με γερά πορτοφόλια και καλοπληρωτές. 

Οι κινήσεις αυτές, όμως, με δεδομένες τις επιταγές της κοινοτικής νομοθεσίας για μείωση του μεριδίου της στην αγορά, μπορεί και να αποβούν μοιραίες για τη ΔΕΗ, αν καταφέρει τελικά και δεν χάσει άλλους πελάτες της. Με πιο απλά λόγια αν συνεχίσει, όπως έδειξαν τα τελευταία στοιχεία του ΛΑΓΗΕ, να ανεβάζει μερίδια, τότε οι θεσμοί και η Κομισιόν να ζητήσουν βίαια μέτρα! 

Κι εδώ είναι η λύση της εξίσωσης που πρέπει να δώσει η διοίκηση της εταιρίας καθώς και η κυβέρνηση ώστε ούτε η ΔΕΗ να καταρρεύσει από τα χρέη αλλά και ούτε να παραμείνει σε δεσπόζουσα θέση στην αγορά.