Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Λαθρεμπόριο καυσίμων
Το πάρτυ των κερδοσκόπων καλά κρατεί...
Δευτέρα, 09/01/2017

Η τελευταία ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης με αφορμή τη συμπεριφορά της αγοράς καυσίμων λόγω των αυξήσεων στους ΕΦΚ καθώς και του Μπρεντ έκρυβε μία ευχάριστη έκπληξη. 

Αυτή ήταν στα επόμενα βήματα για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου στη βενζίνη και το πετρέλαιο. Και λέμε ότι είναι ευχάριστη έκπληξη καθώς τον τελευταίο καιρό πολύ σπάνια έως και καθόλου... κανένα από τα συναρμόδια υπουργεία και ιδίως το "Οικονομικών" δεν κάνει καμία μνεία. 

Όταν το ύψος του λαθρεμπορίου φτάνει και το 1 δισ. ευρώ και μένει στο απυρόβλητο, κι ενώ παράλληλα υλοποιούνται τα πιο σκληρά φορολογικά μέτρα, οι υπουργοί θα έπρεπε να ασχολούνται κάθε μέρα με το πως θα παταχτεί η παράνομη διακίνηση καυσίμων. Έτσι, λοιπόν την περασμένη εβδομάδα διαβάσαμε στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης την προώθηση δύο ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων για τον έλεγχο της αλυσίδας των καυσίμων. Το Δελτίο Τύπου μάλιστα μιλά και για συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα. 

Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά θα γίνει κάτι... γιατί μην ξεχνάμε ότι και μια πλειάδα νόμων και αποφάσεων υπάρχουν, χωρίς όμως να έχει εφαρμοστεί τίποτα... 

Και το πάρτι των λαθρεμπόρων καλά κρατεί...