Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Το τραγικό δυστύχημα και οι ευθύνες
Σεβασμός στη μνήμη
Τρίτη, 28/02/2017

Το τραγικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή τεσσάρων ανθρώπων στο πάρκινγκ της Εθνικής Οδού ήταν αυτό που επισκίασε το 3ημερο της Καθαράς Δευτέρας.Μεγάλη η τραγωδία που "αναπτύχθηκε" από τους " ειδικούς" με χιλιάδες τρόπους.
Δεν σχολιάζουμε το τι ειπώθηκε  καθώς κάθε σχόλιο φέρει ονοματεπώνυμο , ούτε θα μπούμε στη διαδικασία να ρωτήσουμε πόσοι από αυτούς που σχολίασαν έχουν οδηγήσει Porsche.

Σίγουρα δεν είναι εύκολο (καθόλου εύκολο) να βγουν συμπέρασμα για  το πως ένα αυτοκίνητο γλιστρώντας με τα πλάγια και με ταχύτητα γύρω στα 230 χλμ (όπως έχει σχολιαστεί) καρφώθηκε σε σταθμευμένο όχημα σε πάρκινγκ με φρικιαστική κατάληξη.

Αυτός που θα αναλύσει το τραγικό συμβάν θα πρέπει να διαθέτει τεράστια εμπειρία.

Δεν κρύβουμε ότι μας προβληματίζει το γεγονός ότι το αυτοκίνητο φορούσε ελαστικά χειμερινά με έτος κατασκευής 2006 όπως ειπώθηκε, και μας κάνει τρομερή εντύπωση πως κάτοχος Porsche (πλέον της οικονομικής επιφάνειας της οικογένειας)  να «φορά» ελαστικά 10 και πλέον χρόνων παλιά, ειδικά σε ένα τόσο σπορ και ισχυρό αυτοκίνητο.

Όμως υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος που έχει να κάνει με την ποιότητα των ελληνικών δρόμων, που αποτελούν αιτίες συγκρούσεων και δυστυχημάτων.

Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων οι ελληνικοί δρόμοι θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο  με τις κακοτεχνίες , την πολύ άσχημη πρόσφυση αλλά και με τις λάθος σχεδίαση στροφών, στοιχεία πουμειώνουν την ασφαλή οδική συμπεριφορά κάθε οχήματος.

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα με τα εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας που διαθέτουν, σίγουρα αποτελούν μια ασπίδα προστασίας σε οδηγό και επιβάτες , αλλά πρέπει  να υπάρχει και το κατάλληλο πεδίο για να δουλέψουν, γιατί όλα αυτά έχουν εξελιχθεί σε σύγχρονους δρόμους με υψηλή πρόσφυση και σωστή σχεδίαση.

Φυσικά καμία τεχνολογία δεν μπορεί να νικήσει τους νόμους της φύσης.

Και εδώ έρχεται η παιδεία, ο σεβασμός, η γνώση.

Από την άλλη ποτέ δεν έχουμε διαβάσει ότι τιμωρήθηκε υποδειγματικά κάποιος για το οδικό έργο στο οποίο ήταν υπεύθυνος, το οποίο δεν είχε καμία σχέση με τις προδιαγραφές που είχαν ορίσει (;) πριν από την κατασκευή, κατά την παράδοση.
Διότι ο δρόμος, το αυτοκίνητο , ο οδηγός είναι μια εξίσωση με πολύ δύσκολη λύση που όσο περνούν τα χρόνια γίνεται ακόμα δυσκολότερη καθώς  η τεχνολογία παίζει το ρόλο της ανεβάζοντας τον πήχη, αλλά με την αδιαφορία να προβληματίζει…