Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αναγκαίο... καλό
Οι σύμβουλοι τρέχουν τα ενεργειακά ζητήματα
Τρίτη, 25/07/2017

Μόνον με την πρόσληψη συμβούλων φαίνεται ότι μπορούν να λειτουργήσουν πια οι ενεργειακές εταιρίες και οι ενεργειακοί φορείς του δημοσίου. Η ΔΕΗ, για παράδειγμα, προσλαμβάνει εταιρία σύμβουλο για να της υποδείξει πώς πρέπει να εισπράξει τους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς, που ξεπερνούν  πια  τα 2 δις. Ευρώ , ενώ η  ΡΑΕ παίρνει άλλους συμβούλους για τους κώδικες του target model.

To ΤΑΙΠΕΔ για την επαναπροκήρυξη και τη διεξαγωγή του διαγωνισμού πώλησης του 66% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ έχει προσλάβει μέχρις στιγμής τέσσερις εταιρίες συμβούλων, ενώ σε διεθνή οίκο ανέθεσε η ΔΕΗ τη μελέτη για τις λιγνιτικές μονάδες που πρέπει να πουλήσει αλλά και τη μελέτη για το αν και το πώς θα εισχωρήσει στην αγορά φυσικού αερίου.

Και αυτά δεν είναι παρά ελάχιστες περιπτώσεις σταχυολογημένες από την ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών. ‘Ολες με το αζημίωτο βέβαια.  

Και μόνον ο προϋπολογισμός της ΔΕΗ για το έργο του συμβούλου που θα αναλάβει να μελετήσει   τους τρόπους είσπραξης των κόκκινων λογαριασμών φθάνει στα 12 εκατ. ευρώ. Δυστυχώς το έργο δεν περιλαμβάνει και την είσπραξη των οφειλών …..  

Στα 500.000 ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός για τον σύμβουλο που θα εκπονήσει τη  μελέτη για το φυσικό αέριο και στο 1,5 εκατ. ευρώ φθάνει η αμοιβή του συμβούλου για τη λίστα με τις προς πώληση μονάδες λιγνίτη.

Χωρίς συμβούλους δηλαδή φαίνεται ότι τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει στη ΔΕΗ με τις χιλιάδες των υπαλλήλων…ούτε  κάν πώς να εισπράξει τα ποσά  που της χρωστούν,  δεν γνωρίζει