Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η απίστευτη ξεφτίλα
20 σεντς...
Τετάρτη, 15/11/2017

Αυτή η κυβέρνηση αν θέλει να έχει ελπίδες ενόψει των εκλογών, όποτε κι αν αυτές γίνουν ένα πράγμα θα πρέπει να διαπραγματευτεί με την τρόικα. Τις 120 δόσεις προς όλους, όχι απαραίτητα στους αυτοαπασχολούμνους, τους επαγγελματίες και τους κατόχους των μπλοκ παροχής υπηρεσιών. Όταν λέμε 120 δόσεις προς όλους, εννοούμε προς ΟΛΟΥΣ. Γράφαμε και την περασμένη εβδομάδα σχετικά. Ποιος νοείται, αλήθεια, στρατηγικός κακοπληρωτής; Εκείνος που πριν από την κρίση έπαιρνε 1.500 ευρώ και τώρα παίρνει 800, είναι στρατηγικός κακοπληρωτής; Εκείνος που πριν από την κρίση έπαιρνε 1.500 ευρώ και τώρα είναι άνεργος, θεωρείται στρατηγικός κακοπληρωτής;

Όταν στο ρεπορτάζ ρωτάς τους υπουργούς ή τους παρατρεχάμενούς τους, εκείνους που έχουν άμεση αντίληψη των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, γιατί οι 120 δόσεις δεν αφορούν όλους σου λένε, ότι η τρόικα είναι ιδιαίτερα αυστηρή στο συγκεκριμένο θέμα για να μην επαναπαυθεί ο κόσμος και δεν πληρώνει την εφορία, αφήνοντας να σωρεύονται χρέη. Και το τραγικό είναι ότι οι δικοί μας, συμφωνούν με τους δανειστές! Σε ένα βομβαρδισμένο σκηνικό, εδώ και οκτώ χρόνια η κυβέρνηση θα πρέπει να κοιτάξει το τι θα μαζέψει στα δημόσια ταμεία, όχι μέσα από την ανθρωποφαγία, αλλά μέσα από τη συνεννόηση με τους ανθρώπους, διότι, κακά τα ψέματα ουδείς θέλει να χρωστάει. Δικηγόρος, μού έλεγε ότι έχει απλήρωτο το ταμείο του, διότι με κάποιο τρόπο πρέπει να ζήσει τα ανήλικα παιδιά του.

Η τραγικότητα της κατάστασης πάντως, είναι ότι σήμερα το πρωί η Alpha Bank ενημέρωσε πελάτη της – αναγνώστη του b.e. ότι, «στον λογαριασμό σας …. (τάδε) έγινε χρέωση ποσού 0,20 ευρώ. Το διαθέσιμο υπόλοιπο είναι 0,00 ευρώ».

Ο απίστευτος ζήλος του κ. Πιτσιλή της ΑΑΔΕ και η ξεφτίλα των πολιτικών…