Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πώληση λιγντικών ΔΕΗ
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα
Τρίτη, 05/12/2017

Tα δύσκολα για τον υπουργό Περιβάλλοντος- Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη δεν τελείωσαν. Τώρα  είναι που πρέπει να πείσει πολιτικούς φίλους και αντιπάλους για την πώληση  μονάδων της ΔΕΗ και για το αν οι όροι, τους οποίους συμφώνησε με τους δανειστές, είναι καλύτεροι από εκείνους που ο ΣΥΡΙΖΑ κατέκρινε, όταν ήταν στην αντιπολίτευση.

Ήδη μαθαίνουμε πως πολλοί κυβερνητικοί βουλευτές, από εκείνους που όταν  ήταν στην αντιπολίτευση μιλούσαν για το «έγκλημα» πώλησης μονάδων της ΔΕΗ και ειδικά όσοι  κατάγονται από τις περιοχές όπου βρίσκονται οι υπό πώληση μονάδες,  προβληματίζονται έντονα …ακόμα και  για το  πώς θα επιστρέψουν στις εκλογικές τους περιφέρειες τα Χριστούγεννα. Οι αντιδράσεις συνδικαλιστών, εργαζομένων και των τοπικών κοινωνιών στη Φλώρινα και ειδικά στη Μεγαλόπολη, που μπήκε τελευταία στο  κάδρο, είναι ήδη σκληρές  και προαναγγέλλονται σφοδρότερες.

Το άλλο μέτωπο εστιάζεται στους επενδυτές και στο τίμημα. Αλλά αυτό αργεί ακόμα. Άλλωστε, μπορεί το μάρκετ τεστ της γενικής διεύθυνσης Ανταγωνισμού  της Κομισιόν για τις λιγνιτικές μονάδες να τρέξει άμεσα αλλά ο διαγωνισμός για την πώλησή τους δεν αναμένεται να διεξαχθεί πριν τον Ιούνιο. Στο ενδιάμεσο βέβαια  ο υπουργός Περιβάλλοντος – Ενέργειας πρέπει να περάσει από τη Βουλή νομοσχέδιο για την απόσχιση των υπό πώληση μονάδων από τη ΔΕΗ

Ίσως ο χρόνος να είναι ο παράγων στον οποίο ποντάρει ο υπουργός κ. Σταθάκης. Με κάποιες καθυστερήσεις, εύκολα ο Ιούνιος θα μπορούσε να γίνει Σεπτέμβριος ή και Οκτώβριος και...μετά βλέπουμε. Αλλωστε οι εξελίξεις, πολιτικές και οικονομικές, μπορεί να είναι ραγδαίες μέχρι τότε και ίσως να μην χρειαστεί ο κ. Σταθάκης να πιει το …πικρό αυτό ποτήρι.