Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Στις Καστανιές
Τι έλεγε πριν από ένα μήνα ο Τζέφρι Πάιατ;
Παρασκευή, 02/03/2018

Η σύλληψη των δύο Ελλήνων αξιωματικών από Τουρκική περίπολο στον Έβρο το πρωί της Παρασκευής είναι μία πραγματικά πολύ δύσκολη υπόθεση. Και είμαι βέβαιος ότι η κυβέρνηση παρά τις φιλότιμες προσπάθειές της να κρατήσει χαμηλά τους τόνους βρίσκεται μέσα στο άγχος. Και βρίσκεται μέσα στο άγχος, διότι: Α) δεν έχει πράσει ένας μήνας που ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τζέφρυ Πάιατ δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ότι ανησυχεί με το ενδεχόμενο ατυχήματος στο Αιγαίο. Ok, το ατύχημα έγινε στις Καστανιές. Ο ίδιος άνθρωπος σήμερα από τους Δελφούς παραμένει ανήσυχος και ταυτόχρονα ανέφερε ότι υπάρχει εμπλοκή των ΗΠΑ να λήξει η υπόθεση εδώ. Β) Το περιστατικό συνέβη σε μία περίοδο που η Τουρκία βρίσκεται στα κάγκελα. Στην Αφρίν που λειτουργεί εκκαθαριστικά εναντίον των Κούρδων, τους οποίους όμως στηρίζουν οι ΗΠΑ διότι κάνουν την βρωμοδουλειά κατά του ISIS. Eπιπρόσθετα σήμερα διαβάσαμε στον Τύπο ότι και η Αρμενία καταργεί το Σύμφωνο Ειρήνης με τους Τούρκους. Γ) Οι Τούρκοι έδιωξαν το πλοίο της Total από το οικόπεδο 3 στην Κύπρο. Δ) ο Ερντογάν δεν χάνει ευκαιρία να κατηγορεί την Ελλάδα με το παραμικρό ότι δεν εκδίδει τους Τούρκους αξιωματικούς που αυτομόλησαν στην χώρα μας μετά το πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016.

πραγματικά για εξαιρετικά δύσκολους χειρισμούς εκ μέρους της κυβέρνησης, όταν η εθνική συνεννόηση θα έπρεπε να είναι το σημαντικότερο κεκτημένο αυτής της χώρας στους χαλεπούς καιρούς της κρίσης. Αντ’ αυτού έρχονται στην επιφάνεια τα σκάνδαλα του παρελθόντος, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά με εξεταστικές επιτροπές και κατηγόριες ένθεν κακείθεν.

Ευχή όλων, να λήξει γρήγορα το θέμα με τους Έλληνες αξιωματικούς. Έχοντας όμως τα παραπάνω ως πραγματικά δεδομένα, η ανησυχία περισσεύει.