Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ούτε για αστείο να μη λέγονται αυτά
Στο στόχαστρο τα diesel
Παρασκευή, 08/05/2015

Bόμβα μεγατόνων έριξε ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Ιωάννης Τσιρώνης για τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα. 

Ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει φορολογικά μέτρα κατά των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων. 

Μα είναι δυνατόν αυτή την εποχή να λέγονται τέτοια πράγματα;

Πάλι στο στόχαστρο το αυτοκίνητος;

Δεν υπάρχει κυβέρνηση που να έχει περάσει από αυτή τη χώρα και να μην έχει στοχοποιήσει το αυτοκίνητο. 

Και τώρα η νέα κυβέρνηση έρχεται με στόχο τα πετρελαιοκίνητα, σε μια αγορά που όχι μόνο έχει γνωρίσει κατακόρυφη πτώση, με πολλές χαμένες θέσεις εργασίας, αλλά η πλειονότητα των αυτοκινήτων που πουλιούνται ως καινούργια είναι diesel. Αυτό δηλαδή πάει να σταματήσει η κυβέρνηση;

Eίδαμε και πάθαμε να απελευθερωθεί η χρήση των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και τώρα μετά τις ανακοινώσεις, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να παγώσουν και πάλι την αγορά.

Δεν μπορούμε να το «χωνέψουμε». 

Στο στόχαστρο μπαίνουν τα πετρελαιοκίνητα, επειδή όμως ειπώθηκε κάτι περί ρύπων και μαύρων καπνών στις εξατμίσεις, εμείς εδώ θα απαντήσουμε που είναι ο έλεγχος. 

Και αν «καπνίζουν» αυτήν την εποχή τα πετρελαιοκίνητα, σκεφτείτε τι έχει να γίνει, εάν πέσει χαράτσι στα οχήματα που φέρουν diesel κινητήρες. Τότε θα δείτε πραγματικά μαύρα σύννεφα. 

Για αυτό κύριοι της κυβέρνησης, μην πειράξετε τα πετρελαιοκίνητα και αυτή η ιστορία του ισοζυγίου, εισαγωγών-εξαγωγών πρέπει να σταματήσει γιατι τελικά εμείς σαν χώρα δεν παράγουμε τίποτα. 

Ακου να δεις λεμόνια από την Τουρκία και πορτοκάλια από το Ισραήλ. Όχι ρε φίλε δεν θέλουμε…