Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Λαθρεμπόριο καυσίμων
Τολμήστε...
Δευτέρα, 23/11/2015

Έχει, δεν έχει περάσει ένας μήνας από την τελευταία φορά που ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων περιέγραψαν τις εκκρεμότητες αλλά και τις παλινωδίες των κυβερνήσεων στο θέμα της πάταξης του λαθρεμπορίου υγρών καυσίμων. 

Κι από τότε, η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος κι Ενέργειας δεν έχουν προχωρήσει σε καμία ενέργεια. Υπουργικές αποφάσεις δεν εκδίδονται όπως για την τοποθέτηση των συστημάτων εισροών - εκροών και στις ελεύθερες δεξαμενές, ενώ και οι έλεγχοι στη στεριά και τη θάλασσα (ναυτιλιακό πετρέλαιο) έχουν ατονήσει... Και το τραγικότερο όλων; Δεν υπάρχει πουθενά καμία βάση δεδομένων για το πόσα είναι τα πρατήρια υγρών καυσίμων, οι αποθήκες πετρελαιοειδών, οι επιχειρήσεις εμπορίας και γενικά για το πόσοι και ποιοι είναι αυτοί που διακινούν πετρέλαιο και βενζίνες.

Το ύψος του λαθρεμπορίου είναι γύρω στα 500 εκατ. ευρώ. Για την ακρίβεια τόση εκτιμάται η φοροδιαφυγή. Αν λοιπόν προχωρούσαν τα αναγκαία μέτρα για την πάταξη του παράνομου εμπορίου καυσίμων θα είχαν σωθεί περικοπές συντάξεων, αυξήσεις ειδικών φόρων και λοιπές επιβαρύνσεις φορολογουμένων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει αναγάγει σε υπ' αριθμόν "ένα" τον πόλεμο κατά της διαφθοράς, της διαπλοκής και όλων των κακών του τόπου... 

Ιδού λοιπόν, κύριοι της κυβέρνησης πεδίο δόξης λαμπρό... 

Τολμήστε...