Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ασύμμετρη απειλή
(upd 2) Δεν υπάρχουν λόγια... Πάνω από 74 οι νεκροί
Τρίτη, 24/07/2018

Σε πάνω από 74 αυξήθηκε ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών από τις πυρκαγιές στην Αττική, ενώ σύμφωνα με τον διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), Νίκου Παπαευσταθίου, ο αριθμός των ενήλικων που έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία με εγκαύματα ανέρχεται στους 156 ενήλικες εκ των οποίων οι 11 είναι σε σοβαρή κατάσταση διασωληνωμένοι, ενώ υπάρχουν επίσης και 16 παιδιά.

 

Σύμφωνα με δηλώσεις το αντιδρήμαρχου Ραφήνας, αλλά και ενός διασώστη, στον Σκάϊ, στην περιοχή Αργυρά Ακτή έχουν βρεθεί άλλοι τουλάχιστον 20 νεκροί. Ο ίδιος, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφερόμενος στις υλικές καταστροφές, δήλωσε πως "ο οικισμός Μάτι έχει εξαφανιστεί", ενώ έκανε λόγο για πάνω από 1.000 σπίτια που έχουν καταστραφεί και 300 οχήματα.

 

Από την κυβέρνηση έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο διαχείρισης ανθρώπινων απωλειών και όλα τα θύματα μεταφέρονται στο νεκροτομείο στο Γουδί, προκειμένου να γίνει ταυτοποίησή τους.

 

Όλοι οι νεκροί μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί στην περιοχή μεταξύ Ραφήνας και Νέας Μάκρης: ειδικότερα, στο Μάτι και στο Κόκκινο Λιμανάκι, όπου εγκλωβίστηκαν από τις φλόγες σε σπίτια και αυτοκίνητα ή προσπάθησαν να διαφύγουν από τη θάλασσα αλλά πνίγηκαν.

 

Στις 23:00 το βράδυ της Δευτέρας, πυροσβέστες εντόπισαν απανθρακωμένη μια ηλικιωμένη, μέσα στο σπίτι της, στον Νέο Βουτζά, σε μικρή απόσταση από το σημείο, όπου βρέθηκε άλλος ένας νεκρός, στον δρόμο.

 

Στην ίδια περιοχή βρέθηκε απανθρακωμένος ένας άνδρας, στην θέση του συνοδηγού, ενώ ένας τέταρτος νεκρός βρέθηκε μέσα σε σκάφος. Στην περιοχή πολίτες αναζητούν συγγενείς τους που δεν έχουν δώσει σημεία ζωής, ενώ και οι πυροσβέστες ψάχνουν σπιθαμή προς σπιθαμή για αγνοούμενους.

 

Ο δήμαρχος της Ραφήνας, μιλώντας στον Σκάι, εκτίμησε ότι ο αριθμός των νεκρών από τη φωτιά στη Ραφήνα θα είναι διπλάσιος από αυτόν που ξέρουμε τώρα.

 

Λίγο πριν από τις 4 το πρωί της Τρίτης, το Λιμενικό εντόπισε ακόμη τέσσερις σορούς στη θαλάσσια περιοχή της Αρτέμιδας. Πρόκειται για τρεις γυναίκες και ένα παιδί.

 

Νωρίτερα, στο Λιμεναρχείο Ραφήνας μεταφέρθηκαν τρεις σοροί, ενός άνδρα, μίας γυναίκας και ενός κοριτσιού, τις οποίες παρέδωσαν για μεταφορά σε πλωτά μέσα του  Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. τα πεζοπόρα τμήματα.

 

 

Οπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, περισσότεροι από 710 άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί στις ακτές της Ραφήνας (μεταξύ των οποίων από το Κόκκινο Λιμανάκι, το Μάτι), απεγκλωβίστηκαν, μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ραφήνας και από εκεί οδηγήθηκαν σε ασφαλή προορισμό.

 

Ο κ. Σαντορινιός είπε ότι «από την πρώτη στιγμή που διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν άνθρωποι που εγκλωβίστηκαν στις ακτές της Ραφήνας, δόθηκε εντολή προκειμένου να κινητοποιηθούν τα σκάφη για να τους πλησιάσουμε». Για την επιχείρηση έχουν κινητοποιηθεί από το Λιμενικό Σώμα περίπου 12 σκάφη. Επιπλέον, πάρα πολλά μικρά ιδιωτικά σκάφη, περίπου 30, καθώς και ταχύπλοα του Λιμενικού κινητοποιήθηκαν για να μπορέσουν να προσεγγίσουν δύσβατες παραλίες όπου είχαν εγκλωβιστεί άνθρωποι και στη συνέχεια να τους μεταφέρουν στα σκάφη του ΛΣ και ακολούθως στο λιμάνι της Ραφήνας.

 

Όσο κατέφθαναν ροές απεγκλωβισμένων στο λιμάνι της Ραφήνας εξελισσόταν παράλληλα επιχείρηση που είχε στηθεί με τη διαχείριση του ΕΚΑΒ, εξήγησε ο υφυπουργός. «Όσοι ήθελαν να φύγουν προς Αθήνα, έφυγαν με λεωφορεία της ΣΤΑΣΥ, περίπου 30 δεν είχαν στέγη και πήγαν στο δημαρχείο, όπου σε συνεργασία με τον Δήμο και τη ΣΤΑΣΥ βρέθηκε ξενοδοχείο για να περάσουν τη νύχτα, ενώ κάποιοι επέλεξαν να διαμείνουν στο γυμναστήριο της Ραφήνας ώστε να είναι κοντά στα σπίτια τους όταν ξημερώσει». Διευκρίνισε ότι επικρατεί ηρεμία στο λιμάνι και πως δεν υπάρχει κάποιος απεγκλωβισμένος που δεν έχει τακτοποιηθεί.

 

Ο κ. Σαντορινιός σημείωσε πως η εκτίμηση είναι ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στις ακτές κάποιος που να μην έχει βρεθεί –αλλά ενδεχομένως δύο αγνοούμενοι στη θάλασσα (σ.σ. εκείνη τη στιγμή δεν είχε άλλη ενημέρωση επ' αυτού)–, και πως σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ομάδα των υποβρύχιων αποστολών χτενίζουν διαρκώς την περιοχή. Εξήγησε ότι πέρα από τις ακτές, από στελέχη του Λιμενικού διασώθηκαν και άνθρωποι που βρέθηκαν ακόμη και μέσα στο νερό.

 

Στις επιχειρήσεις λαμβάνουν μέρος και δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Η φρεγάτα «Έλλη», όπως δήλωσε ο υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος περισυνέλεξε από τη θάλασσα 72 άτομα.

 

 

Νεκρός - λιμάνι - Ραφήνα

 

Στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, ΚΑΤ, και Σισμανόγλειο καταφθάνουν συνεχώς ασθενοφόρα που μεταφέρουν πολίτες με εγκαύματα. 

 

Ραφήνα - πυρκαγιά

 

Την ίδια ώρα, πολύωρη είναι η επιχείρηση διάσωσης και μεταφοράς των τραυματιών και των νεκρών στο λιμάνι της Ραφήνας. Με ιδιωτικά σκάφη αλλά και σκάφη του Λιμενικού, μεταφέρθηκαν άνδρες, γυναίκες και παιδιά, από τις παραλίες στον χώρο του λιμανιού. Πολλοί από αυτούς με εγκαύματα και τραύματα που «απέκτησαν» στην προσπάθεια τους να σωθούν από τις φλόγες.

 

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος επέστρεψε εσπευσμένα από την Βοσνία Ερζεγοβίνη, μετέβη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στα πύρινα μέτωπα. Μετά την ενημέρωση ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για εικόνα ασύμμετρου φαινομένου. Περιγράφοντας την κατάσταση στην Αττική, επεσήμανε πως «μας περιμένει μία δύσκολη νύχτα», ενώ γνωστοποίησε πως επιχειρούν πάνω από 600 πυροσβέστες με πάνω από 300 οχήματα.

 

Την ίδια ώρα, στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό, Φώτη Κουβέλη και τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων. Από εκεί η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου παρακολουθεί και συντονίζει το σχέδιο μεταφοράς ανθρώπων , που έχουν αποκλειστεί από τις πυρκαγιές, από την φρεγάτα «ΕΛΛΗ» και το αρματαγωγό «ΙΚΑΡΙΑ», που έχουν καταπλεύσει στην περιοχή του Άγιου Ανδρέα.

 

Σε κατάσταση άμεσης ετοιμότητας απόπλου βρίσκονται όλα τα πλοία μεταφοράς προσωπικού του ΠΝ στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, ενώ στο αρματαγωγό «ΡΟΔΟΣ» έχει επιβιβασθεί προσωπικό και λέμβοι της Ζ’ Μοίρας Αμφίβιων Καταδρομών. Επιπλέον με απόφαση του ΥΕΘΑ σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκονται όλα τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αττικής για την περίθαλψη τραυματιών.

 

 

 Δύσκολη νύχτα

 

"Η Αττική αντιμετωπίζει μια πολύ δύσκολη νύχτα", δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ανακοινώνοντας νωρίτερα τον τραγικό απολογισμό των θυμάτων της πυρκαγιάς.

 

"Τούτη την ώρα είναι η ώρα της μάχης και τούτη την ώρα πρέπει να συνεχίσουμε", σημείωσε και τόνισε πως "μοναδικό μας μέλημα αυτή τη στιγμή είναι η αντιμετώπιση της καταστροφής και η συνδρομή στους πολίτες που έχουν πληγεί".

 

Ο κ. Τζανακόπουλος ανακοίνωσε ότι "αύριο (σ.σ. σήμερα Τρίτη) με το πρώτο φως της ημέρας θα επιχειρήσουν όλες οι διαθέσιμες πτητικές δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πυροσβεστικού Σώματος" και πως "σε ανταπόκριση αιτήματος προς τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας θα συνδράμουν και αεροσκάφη από την Ισπανία αλλά και πρόσθετο πεζοπόρο τμήμα 60 ατόμων από την Κύπρο".

 

Ανακοίνωσε επίσης ότι "το φαινόμενο των 15 ταυτόχρονων εστιών σε τρία διαφορετικά μέτωπα που έλαβε χώρα σήμερα στην Αττική, οδήγησε το ΥΠΕΘΑ να απευθύνει αίτημα προς τις ΗΠΑ, οι οποίες ανταποκρίθηκαν και έτσι αύριο θα βρίσκεται στον εναέριο χώρο της Αττικής ειδικά εξοπλισμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV, που θα παρατηρεί και θα εντοπίζει οποιαδήποτε ύποπτη ενέργεια".

 

Ειδικότερα, στις δηλώσεις που έκανε από το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου γίνεται ο συντονισμός των επιχειρήσεων με τον πρωθυπουργό επικεφαλής ομάδας υπουργών, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι "ο συνδυασμός των σφοδρών Δυτικών ανέμων και των πολλαπλών παράλληλων μετώπων δημιούργησε μια πρωτοφανή σε έκταση και δυσκολία κατάσταση για τις πυροσβεστικές δυνάμεις". Επισήμανε ότι "είχαμε τρία παράλληλα μέτωπα περιμετρικά της Αττικής και πάνω από 15 εστίες πυρκαγιάς που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα, δημιουργώντας έναν πρωτοφανή και ανυπέρβλητο κλοιό".

 

Τόνισε ότι "από τη πρώτη στιγμή στα πύρινα μέτωπα έσπευσε το σύνολο των πτητικών δυνάμεων, 7 καναντέρ, 10 ελικόπτερα, καθώς και πάνω από 300 πυροσβεστικά οχήματα". Το πύρινο μέτωπο στο Νέο Βουτζά εξελίχθηκε μέσα σε ελάχιστο χρόνο σε καταστροφική πυρκαγιά καθώς η ταχύτητα του ανέμου έφθασε ακόμη και τα 9 μποφόρ, είπε ο κ. Τζανακόπουλος, με αποτέλεσμα η φωτιά να περάσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τη Λεωφόρο Μαραθώνος με κατεύθυνση προς τη παραλία στο Μάτι.

 

"Εκεί δυστυχώς είχαμε και τον μεγαλύτερο αριθμό τραυματιών, αλλά δυστυχώς και νεκρών, από πολίτες που δε πρόλαβαν να απομακρυνθούν και εγκλωβίσθηκαν στα σπίτια ή στα οχήματά τους", ανέφερε. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως "ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών δυστυχώς αυτή τη στιγμή υπερβαίνει τους 20 και οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 88 ενήλικες εκ των οποίων οι 11 είναι σοβαρά, καθώς και 16 παιδιά". Επισήμανε ότι η διαδικασία της έρευνας και της καταγραφής συνεχίζεται και η σχετική ενημέρωση θα είναι συνεχής.

 

Σημείωσε ότι τούτη την ώρα πέρα από τις προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς βρίσκεται σε εξέλιξη ένα παράλληλο σχέδιο αντιμετώπισης της έκτακτης ανάγκης στις Ανατολικές ακτές της Αττικής με συντονισμένη προσπάθεια απεγκλωβισμού πολιτών από 9 σκάφη του λιμενικού, 2 του πολεμικού ναυτικού (μια φρεγάτα και ένα αρματαγωγό) καθώς και δεκάδες ιδιωτικά σκάφη υπό τις οδηγίες του Λιμενικού Σώματος. Ταυτόχρονα, ελικόπτερα Σικόρσκι του Πολεμικού Ναυτικού επιχειρούν στη θαλάσσια περιοχή, συμβάλλοντας στις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης στη θάλασσα. Πρόσθεσε ότι όλα τα σκάφη μεταφέρουν πολίτες από τις ακτές στο λιμάνι της Ραφήνας, από όπου επιβιβάζονται σε λεωφορεία του ΟΑΣ που τους μεταφέρουν σε ξενοδοχεία τα οποία έχει διαθέσει η Ένωση ξενοδόχων, καθώς και σε άλλους διαθέσιμους χώρους των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι "αυτή τη στιγμή ο συντονισμός των επιχειρήσεων γίνεται από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, όπου βρίσκεται επικεφαλής ομάδας υπουργών ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αλλά και από το Ειδικό κέντρο Επιχειρήσεων, όπου βρίσκεται ο υπουργός 'Αμυνας και οι αρχηγοί των Ενόπλων δυνάμεων, καθώς και το ΚΕΠΙΧ του Λιμενικού υπό τον υπουργό Ναυτιλίας, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός βρίσκεται επί τόπου στο Λιμάνι της Ραφήνας".

 

Διάσπαρτες εστίες φωτιάς στην Αττική

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής, αυτή την ώρα δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο ενεργό πύρινο μέτωπο, ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν διάσπαρτες ενεργές εστίες στις περιοχές από τις οποίες πέρασε η φωτιά σε Καλλιτεχνούπολη, Ραφήνα, Βουτζά και Μάτι όσο και στην Κινέττα. Στις περιοχές επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με τη συνδρομή εθελοντών, υδροφόρων των δήμων, μηχανήματα της περιφέρειας και του στρατού.

 

Στον Κάλαμο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η κατάσταση είναι καλύτερη, αλλά και εκεί υπάρχουν πολλές εστίες στην περίμετρο της πυρκαγιάς

 

Ο δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς, μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε πως "πρόκειται για ολοκληρωτική καταστροφή, το Μάτι έχει εξαφανιστεί από τον χάρτη», ανέφερε ακόμη ο δήμαρχος Ραφήνας και πρόσθεσε ότι έχουν καεί εκατοντάδες σπίτια στο Κόκκινο Λιμανάκι.

 

Ενεργό μέτωπο δεν υπάρχει -πρόσθεσε ο ίδιος- αλλά πολλές διάσπαρτες εστίες μέσα στους οικισμούς που καίνε απομεινάρια σπιτιών με κίνδυνο να πάρουν φωτιά παρακείμενα σπίτια"

 

Από την πλευρά τους, οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης, ενώ να σημειωθεί πως η ένταση των ανέμων έχει μειωθεί.

 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε εξέλιξη βρίσκονται οι μεγάλες πυρκαγιές που είχαν εκδηλωθεί χθες στην υπόλοιπη Ελλάδα, και ειδικότερα στην Κορινθία (Δεμενό, Ίσθμια Λουτρακίου, Θροφαρί) και στα Χανιά. Δύο νέες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν τη νύχτα στον νομό Φωκίδας, σε δύσβατες δασικές περιοχές, στη Λάριμνα και στο Χλωμό, όπου δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

 

Εν τω μεταξύ, ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδιναν οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Κρήτης  για να θέσουν σε έλεγχο την πυρκαγιά στις Βρύσες, στο ύψος του Αγίου Φανουρίου.

 

 Περισσότεροι από 68 άνδρες με 22 οχήματα και πεζοπόρα τμήματα επιχειρούν αυτή την ώρα.

 

Οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες.

 

Συμβούλιο Άμυνας

 

Πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό, Φώτη Κουβέλη, και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, πέταξαν με ελικόπτερο πάνω από τα τις πληγείσες περιοχές κάνοντας αυτοψία. Ο ΥΕΘΑ, που βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, συγκάλεσε Συμβούλιο Άμυνας για τις 8 το πρωί, ενώ στις 8.30 θα προχωρήσει σε έκτακτη ενημέρωση των στρατιωτικών συντακτών.

 

Κυπριακή συνδρομή στην κατάσβεση

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναχωρεί αποστολή από την Κύπρο για την Αθήνα για να συνδράμει στην κατάσβεση των τεράστιων πυρκαγιών.

 

Η αποστολή αποτελείται από 60 μέλη πυρόσβεσης, 20 μέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας, 20 δασοπυροσβέστες και 20 μέλη της πολιτικής 'Αμυνας και θα μεταφερθεί στην Ελλάδα με C-130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

 

Η διευθέτηση για τη συνδρομή των Κύπριων πυροσβεστών έγινε μετά από οδηγίες του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου επικοινώνησε με τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη της ελληνικής κυβέρνησης Νίκο Τόσκα, εκφράζοντας την ετοιμότητα της κυπριακής κυβέρνησης να παράσχει βοήθεια.

 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Ανατολική και Δυτική Αττική

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου τις περιφερειακές ενότητες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής μετά τις πυρκαγιές που πλήττουν την Περιφέρεια.

 

Παράλληλα, η Περιφέρεια Αττικής συνέδραμε παρέχοντας κάθε μέσο (λεωφορεία, υδροφόρες, μηχανημάτα, κ.α.) που της ζητήθηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα.

 

Την ίδια στιγμή, η κ. Δούρου μετέχει σύμφωνα με το ΑΠΕ στο Συντονιστικό που βρίσκεται αυτές τις ώρες σε εξέλιξη, στο κέντρο επιχειρήσεων πολιτικής προστασίας ενώ ενημερώνεται από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν οι πυρκαγιές στην Αττικής.

 

Νωρίτερα το απόγευμα, συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας της Ανατολικής Αττικής.

 

 ΣΥΡΙΖΑ

 

«Αυτές τις δύσκολες ώρες για τη χώρα μας βρισκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους που επλήγησαν», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του.

 

Σημειώνει πως «το πρώτιστο μέλημα για τα στελέχη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αντιμετώπιση της καταστροφής» και προσθέτει ότι «για αυτόν τον λόγο τις επόμενες κρίσιμες ώρες δεν θα συμμετάσχουν σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συζητήσεις».

 

Επισημαίνει ότι «οι αναγκαίες ενημερώσεις θα γίνουν από τους αρμόδιους υπουργούς και τις Αρχές».

 

ΗΠΑ

 

Τη βαθύτατη συμπάθειά της προς τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων των πυρκαγιών στην Αττική, εκφράζει με ανάρτησή της στο Twitter η αμερικανική πρεσβεία στη χώρα μας.

 

Η σκέψη μας -προσθέτει- είναι με την Πυροσβεστική και όλους εκείνους που συνεχίζουν να σώζουν ζωές.

Συναφείς αναρτήσεις
Μετά τις εκρήξεις
Κατεπείγουσα ΕΔΕ διέταξε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας για τις εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα σε δηλώσεις του πως «το ...
Δεν θέλει να αλλάξει μόνος το Σύνταγμα
«Ενδεχομένως ο πήχης της αυτοδυναμίας στην ενισχυμένη αναλογική να ανέβει», εκτίμησε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο ...
Τσίπρας για υποκλοπές
«Τι κατέδειξε το debate, φίλες και φίλοι; Τι κατάλαβα εγώ από αυτή την εμπειρία, τρεις ώρες που συνομιλούσα με ...
156 όχι, 143 υπέρ
Όπως αναμένονταν η πρόταση δυσπιστίας καταψηφίστηκε με 156 «όχι». Υπέρ ψήφισαν 143 βουλευτές. Συνολικά ψήφισαν 299 βουλευτές (δεν ψήφισε ...
Τριήμερη συζήτηση στη Βουλή
Λίγα λεπτά μετά την κατάθεση πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρας ο πρωθυπουργός ...
Κυρίαρχη η ακρίβεια
Πρόβα προεκλογικής αντιπαράθεσης αποτέλεσε αυτή τη φορά η συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2023 ο οποίος υπερψηφίστηκε, ...
Απάντηση στη Βουλή σε ερώτηση Τσίπρα
«Ήθελα να έρθω σήμερα στη Βουλή για να μου δοθεί μία ευκαιρία ενώπιον του ελληνικού λαού να ξεκαθαρίσω αλήθειες ...
Για τις ζημιές που αφήνει η πυρκαγιά στην Πεντέλη
Επί ποδός από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Πεντέλη βρέθηκαν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, συνεχίζοντας με ...
Και γιατί δεν μας έκανε σοφότερους
Τα γνωστά: στα πόθεν έσχες των πολιτικών που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα και αφορούν τη δηλωθείσα περιουσιακή κατάσταση για ...
 
 
Η HELLENiQ ENERGY στήριξε, ως o Μεγάλος Χορηγός της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, την επιτυχή διοργάνωση του Παραολυμπιακού Πανοράματος. Η μοναδική αυτή εκδήλωση, που ...
Το 10ο επετειακό, εορταστικό και γενέθλιο Athens Bike Festival Powered by ΔΕΗ ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η μεγαλύτερη γιορτή του ποδηλάτου στην Ελλάδα, φιλοξένησε ...
Στις στρατηγικές προτεραιότητες της ΕΤΑΔ στον τομέα της αξιοποίησης της ακίνητης δημόσιας περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου αναφέρθηκε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΤΑΔ, Ηρώ ...
Πρόστιμα ύψους 206.500 ευρώ επιβλήθηκαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης σε έξι επιχειρήσεις στην Περιφέρεια Κρήτης (τρεις στο Ηράκλειο και τρεις στο Ρέθυμνο) έπειτα ...
Διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 790.000 ευρώ σε τρεις Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις επέβαλε το Υπουργείο Ανάπτυξης για παραβίαση της Νομοθεσίας, ...
Στη δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα τα αποτελέσματα της πανελλαδικής έρευνας, που διεξήγαγε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για λογαριασμό της Visa, σχετικά με τις προτιμήσεις ...
Οι δύο τελευταίοι όροφοι και το rooftop bar του ξενοδοχείου COCO-MAT, στην περιοχή Μακρυγιάννη σφραγίστηκαν την Παρασκευή από το υπουργείο Τουρισμού. Η σφράγιση πραγματοποιήθηκε, αφού το Εφετείο απέρριψε ...
Σύμβαση προϋπολογισμού άνω των 24 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση κρίσιμων έργων λιμενικής υποδομής στο λιμάνι της Σούδας και της Στυλίδας και τη ...
Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ανακοινώνει ότι σήμερα, Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκε η υπογραφή της σύμβασης για την παραχώρηση της Εγνατίας ...
Με έμπευση από το motto «Non ministrari sed ministrare» και με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, δεκαπέντε μαθητές δημιούργησαν την ...
Η Επιτροπή Ακινήτων του ΣΑΕ|Ε και η Ομάδα Εργασίας Golden Visa, έχοντας μελετήσει την Τροπολογία στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και ...
Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανακοινώνει, σε συνέχεια και σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ότι αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος στο έργο παραχώρησης «ΜΕΛΕΤΗ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ – ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ...