Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Financial Times
Οι προβλέψεις για το 2019
Δευτέρα, 07/01/2019

Την εποχή του Ντόναλντ Τραμπ και του Brexit, του προστατευτισμού και του λαϊκισμού γίνεται δυσκολότερο να προβλέψεις τι θα γίνει στον κόσμο;

Έτσι μοιάζει για τους «μάντεις» των Financial Times. Κάναμε λάθος σε οκτώ από τις είκοσι απαντήσεις πέρυσι, το χειρότερο αποτέλεσμα εδώ και πολλά χρόνια. Σφάλαμε εκτιμώντας ότι θα αρχίσουν διαδικασίες για την καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ (αν και ο Έντουαρντ Λους επαναλαμβάνει την πρόβλεψη και για φέτος), στηρίξαμε λάθος πρόσωπο για τη θέση του προέδρου του Μεξικού, σφάλαμε για τον προϋπολογισμό της ευρωζώνης αλλά και για τη χώρα που θα κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.

Ήμασταν υπερβολικά αισιόδοξοι για την τιμή του πετρελαίου, την ανάπτυξη των αναδυόμενων αγορών και τον S&P 500. Δεδομένης, όμως, της πρόσφατης αποχώρησης του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ινδίας, ίσως απλά ήμασταν βιαστικοί όταν εκτιμήσαμε ότι ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι θα δοκιμάσει ένα ακόμα οικονομικό πείραμα το 2018.

Έτσι, για δεύτερη φορά, η ομάδα των FT έχασε από τον νικητή του διαγωνισμού προβλέψεων που διεξήγαμε και ο οποίος έκανε λάθος σε μόλις τρεις ερωτήσεις.

Θα σταματήσει το Brexit;

Ναι. Στο παρά πέντε η Βρετανία θα σώσει τον εαυτό της από τον αυτοτραυματισμό. Brexit σημαίνει Brexit, είπε το 2016 η Τερέζα Μέι, αλλά μετά από δυο χρόνια πικρών αντιπαραθέσεων ακόμα και το κόμμα της δεν μπορεί να συμφωνήσει τι σημαίνει στην πράξη. Η αποτυχία του κοινοβουλίου να συμφωνήσει σε κάποια μορφή εξόδου από την Ε.Ε. θα φέρει το θέμα ξανά πίσω στους ψηφοφόρους. Σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα θα ψηφίσουν για να αποκαταστήσουν τη φήμη της Μεγάλης Βρετανίας ως ένα έθνος απρόθυμο να θυσιάσει την ευημερία και την ασφάλεια για ιδεολογικές εμμονές. Αυτή η πρόβλεψη προσφέρεται τόσο ως ελπίδα, όσο και ως προσδοκία.

Φίλιπ Στέφενς

Θα γίνει πρωθυπουργός ο Τζέρεμι Κόρμπιν;

Όχι. Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης έχει εξομαλύνει τη δημόσια εικόνα του, αλλά απέτυχε να αυξήσει την επιρροή του πέρα από την βάση των Εργατικών. Η Μεγάλη Βρετανία μπορεί να έχει γενικές εκλογές το 2019, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα κερδίσει. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η δημοφιλία του υπολείπεται αυτής της Τερέζα Μέι, όπως και το κόμμα του. Η απόδοσή του δεν έπεισε τους ψηφοφόρους ότι είναι κατάλληλος να ηγηθεί. Αν, όμως, οι Συντηρητικοί συνεχίσουν τον πόλεμο φθοράς με την Ευρώπη, οι Εργατικοί θα μπορούσαν να αναδυθούν από τις στάχτες, ειδικά αν ο κ. Κόρμπιν δεν είναι στο τιμόνι.

Σεμπάστιαν Πέιν

Θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις ο Μακρόν μετά τις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων»;

Ναι. Ο γάλλος πρόεδρος δεν έχει επιλογή. Αν τις παρατήσει θα σταματήσει να υπάρχει πολιτικά. Μια στρατηγική «παύση» μοιάζει αναπόφευκτη για να καταλαγιάσει η οργή των αντικυβερνητικών διαδηλωτών και να φανεί η επίδραση από τη μείωση των φόρων κατοικίας και της αύξησης του κατώτατου μισθού. Αλλά ο κ. Μακρόν θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, τα επιδόματα ανεργίας και τη ρύθμιση των αγορών. Τα μέτρα εξορθολογισμού του δημοσίου θα είναι πιο δύσκολο να εφαρμοστούν, αλλά θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν να απαντήσει στα παράπονα των διαδηλωτών αναφορικά με τους υψηλούς φόρους. Για να αποφύγει περαιτέρω αναταραχές, όμως, ο κ. Μακρόν θα πρέπει να κάνει πολύ καλύτερη δουλειά στο να πείσει τους ανθρώπους.

Μπεν Χολ

Θα έχουν οι λαϊκιστές μεγάλα κέρδη στις ευρωπαϊκές εκλογές;

Ναι. Αυτές οι εκλογές έχουν στηθεί τέλεια ώστε οι λαϊκιστές και οι εθνικιστές να έχουν μεγάλα κέρδη. Οι δημοσκοπήσεις υποδεικνύουν ότι η μετανάστευση είναι το κορυφαίο θέμα στις περισσότερες χώρες. Οι ευρωπαϊκές εκλογές χρησιμοποιούνται συχνά για «ψήφο διαμαρτυρίας» και διεξάγονται με αναλογική εκπροσώπηση, η οποία βοηθά τους λαϊκιστές. Εθνικιστικά κόμματα, περιλαμβανομένης της Λίγκας του Ματέο Σαλβίνι στην Ιταλία, της Εναλλακτικής για τη Γερμανία και των Σουηδών Δημοκρατών είναι πιθανό να έχουν ευμεγέθη κέρδη. Συνολικά η κεντρώα φιλοευρωπαϊκή πλειοψηφία θα αντέξει. Το επόμενο κοινοβούλιο, όμως, θα είναι περισσότερο διχασμένο και αντιδραστικό.

Γκίντεον Ράχμαν

Θα προσπαθήσουν οι δημοκρατικοί να παραπέμψουν τον Ντόναλντ Τραμπ;

Ναι. Η έρευνα του Ρόμπερτ Μιούλερ θα καταλήξει σε ένα καυτό πόρισμα στις αρχές του 2019 με καταιγιστικό κατηγορητήριο και ενοχοποιητική έκθεση. Η απόρριψη των ευρημάτων από τον Ντ. Τραμπ –ότι συνωμότησε με τη Ρωσία για να χακάρει στις επικοινωνίες των Δημοκρατικών και να συντονίσει τη δημοσιοποίησή τους- θα εξοργίσει τη βάση των Δημοκρατικών. Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσυ Πελόζι, θα συμφωνήσει στην ακρόαση. Ο Ντ. Τραμπ θα παραπεμφθεί (impeachment) από απλή πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων αλλά η Γερουσία που θα χρειάζεται πλειοψηφία 2/3 για να καταδικάσει, θα τον αθωώσει. Το σκηνικό των προεδρικών εκλογών το 2020 για το «κράτος δικαίου» θα έχει στηθεί.

Έντουαρντ Λους

Θα κρατήσει η εμπορική εκεχειρία μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ;

Όχι. Αν και η ανακωχή στους δασμούς μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης κρατά από τον Ιούλιο, ο Ντ. Τραμπ και άλλοι στην κυβέρνησή του είναι βαθιά επικριτικοί στην κατά τους ίδιους πάγια πολιτική στρέβλωσης του εμπορίου που ακολουθεί η Κίνα. Οι ΗΠΑ στην ουσία λένε ότι, για να αποφευχθούν περισσότεροι δασμοί σε αγαθά από την Κίνα, στη συμφωνία μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Σι Τζινπίνγκ το Δεκέμβριο προβλέπεται ότι το Πεκίνο θα πρέπει να αρχίσει να ξηλώνει το σύνολο του αναπτυξιακού του μοντέλου κρατικής παρέμβασης τους επόμενους τρεις μήνες. Αυτό δεν θα συμβεί. Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να αυξάνουν τους δασμούς σε εισαγωγές από την Κίνα πριν τα μέσα του χρόνου.

Άλαν Μπίτι

Θα κλιμακώσει η Ρωσία την στρατιωτική δράση κατά της Ουκρανίας;

Οχι. Η κατάληψη από την Ρωσία τον Νοέμβριο τριών ουκρανικών πλοίων στην Μαύρη Θάλασσα ήταν ανησυχητική. Το σχίσμα της Ουκρανίας από την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία φούντωσε τις εντάσεις. Οι αντιδημοφιλείς συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις έχουν μειώσει τα ποσοστά αποδοχής του Βλ. Πούτιν. Μια στρατιωτική δράση κατά της Ουκρανίας θα ήταν ένας αντιπερισπασμός και σύμβολο πατριωτισμού. Ο Ρώσος πρόεδρος, όμως, ζυγίζει προσεκτικά τα ρίσκα. Οι Ρώσοι δεν θα αποδεχτούν μεγάλες απώλειες από ένα πόλεμο με αδελφικό έθνος. Η «προσοχή» θα επικρατήσει στο Κρεμλίνο.

Νιλ Μπάκλεϊ

Θα υπάρξει νέα χρηματοπιστωτική κρίση;

Όχι, αν ορίσουμε μια χρηματοπιστωτική κρίση ως μια κατάσταση στην οποία όσοι χαράσσουν πολιτική θα πρέπει να διασώσουν ή να εκκαθαρίσουν, ταυτόχρονα, περισσότερα από ένα σημαντικά, σε παγκόσμια κλίμακα, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Θα δούμε, όμως, περιόδους αναταραχής στις αγορές και σε διάφορες εθνικές οικονομίες. Ένας λόγος αισιοδοξίας είναι ότι οι ισολογισμοί παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών οργανισμών έχουν ενισχυθεί σημαντικά μετά την κρίση του 2008. Λόγοι απαισιοδοξίας είναι ότι τα επιτόκια παραμένουν χαμηλά, τα επίπεδα χρέους ασυνήθιστα και πολλές τιμές ενεργητικού υψηλές. Οι «ευάλωτες καταστάσεις» περιλαμβάνουν αρκετές αναδυόμενες αγορές, την Κίνα, την χτυπημένη από το Brexit, Μεγάλη Βρετανία, το ιταλικό κρατικό χρέος και τις αμερικανικές μετοχές.

Μάρτιν Γουλφ

Θα είναι ο Ν. Μόντι πρωθυπουργός μετά τις βουλευτικές εκλογές στην Ινδία;

Ναι. Το κόμμα του Bharatiya Janata υπέστη πρόσφατα ένα δραματικό πισωγύρισμα σε κρίσιμο προπύργιό του. Οι απώλειες υποδεικνύουν ότι παλεύει να καλύψει τις υψηλές προσδοκίες που δημιούργησε στους ψηφοφόρους το 2014. Ο ίδιος, όμως, παραμένει δημοφιλής και είναι χαρισματικός και αποφασισμένος στον προεκλογικό αγώνα. Είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει όλα τα χαρτιά, περιλαμβανομένου και ενός λαϊκιστικού κύματος παροχών, για να εξασφαλίσει τη νίκη.

Έιμι Καζμίν

Θα έχουμε έκρηξη στις διαμάχες στη θάλασσα της Νότιας Κίνας;

Όχι. Το Πεκίνο είναι απασχολημένο με τον εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ και δεν θέλει να προσφέρει στον Ντ. Τραμπ περισσότερες δικαιολογίες για να χτυπήσει την Κίνα. Καμιά από τις χώρες που έχουν διεκδικήσεις δεν πρόκειται να ανταγωνιστεί την Κίνα στα υπό αμφισβήτηση νερά εξαιτίας της συντριπτικής ασσυμετρίας ισχύος. Το Πεκίνο θα συνεχίσει σιωπηλά να χτίζει και να στρατιωτικοποιεί τεχνητά νησιά στην Θάλασσα της Νότιας Κίνας, αλλά δεν θα κάνει πιο τολμηρές ενέργειες, τουλάχιστον το 2019.

Τζαμίλ Αντρελίνι

Θα τονώσει ο Ζαΐρ Μπολσονάρο την ανάπτυξη της Βραζιλίας;

Ναι. Η μεγαλύτερη οικονομία της Νοτίου Αμερικής είναι σε κάθε περίπτωση στα όρια μιας κυκλικής ανάκαμψης από την μεγαλύτερη ύφεση που γνώρισε. Οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις που προτείνει ο πρόεδρος Μπολσονάρο έχουν αυξήσει τον ενθουσιασμό που ήδη υπάρχει μεταξύ των επενδυτών. Αυτά τα μέτρα φιλελευθεροποίησης, που προωθούνται από τον σπουδαγμένο στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο υπουργό Οικονομικών συνιστούν το πιο λογικό τμήμα της κατά τα άλλα απεχθούς κυβερνητικής πλατφόρμας. Αν ο κ. Μπολσονάρο καταφέρει να περάσει κάποια από αυτά τα μέτρα από το Κογκρέσο, ειδικά την πολύ αναγκαία συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, θα δοθεί στην οικονομία περαιτέρω ώθηση.

Τζον Πολ Ράθμποουν

Θα επιβιώσει ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας από τα επακόλουθα της δολοφονίας Κασόγκι;

Ναι. Ο νεαρός πρίγκιπας ξόδεψε τρία χρόνια συγκεντρώνοντας δύναμη και παραγκωνίζοντας ανταγωνιστές. Ο Βασιλιάς Σαλμάν, ο γηραιός πατέρας του, στάθηκε στον αγαπημένο του γιο και θα είναι εξευτελισμός το να τον καθαιρέσει. Διεθνώς, ο Ντόναλντ Τραμπ, ξεκαθάρισε ότι θεωρεί τις σχέσεις των ΗΠΑ με τον μεγαλύτερο εξαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο -και τα δισεκατομμύρια δολάρια επενδύσεων και αγορών όπλων που υποσχέθηκε ο πρίγκιπας- πολύ σημαντικότερα από την φριχτή δολοφονία του Κασόγκι. Μια προειδοποίηση: ο πρίγκιπας έχει αποδειχτεί απρόβλεπτος και ξεροκέφαλος. Αν μια ακόμα απερίσκεπτη κίνηση υπό την καθοδήγησή του προκαλέσει νέα διεθνή κρίση, το ρεύμα μπορεί να αλλάξει κατεύθυνση.

Άντριου Ίνγκλαντ

Θα τελειώσει ο S&P 500 το 2019 πάνω από τις 3.000 μονάδες;

Όχι. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών μιλούν για κλείσιμο πάνω από αυτό το επίπεδο παρά την πρόσφατη αναταραχή. Οι θετικοί παράγοντες πίσω από ένα από τα μεγαλύτερα ράλι της Wall Street, όμως, εξασθενούν. Η αύξηση των κερδών θα είναι μικρότερη και τα περιθώρια συμπιεσμένα. Μια παύση στην σύσφιξη μέσω της αύξησης επιτοκίων από την Fed - που θα περιορίσει την ισχύ του δολαρίου - καθώς και μια τόνωση από την Κίνα, θα μπορούσαν να βοηθήσουν το κλίμα. Ο κύκλος, όμως, είναι προχωρημένος και η πίεση στην εταιρική πίστωση αυξάνει. Κανείς κλάδος δεν «γλέντησε» τόσο πολύ όσο η πίστωση στην εποχή του εύκολου χρήματος. Καθώς η μουσική χαμηλώνει, οι αγορές μετοχών θα ανακαλύψουν ότι οι ισολογισμοί έχουν σημασία.

Μάικλ Μακένζι

Θα καταφέρει ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας να διατηρήσει το μομέντουμ ενός από τους πιο εντυπωσιακούς μετασχηματισμούς στην Αφρική;

Ναι. Ο Α. Αχμέντ που πήρε τα ηνία τον Απρίλιο ήταν μακράν η μεγαλύτερη έκπληξη στην Αφρική για το 2018. Απελευθέρωσε εκατοντάδες πολιτικούς κρατούμενους, ήρε την απαγόρευση κατά της αντιπολίτευσης, σύναψε ειρήνη με την Ερυθραία και διόρισε υπουργικό συμβούλιο που κατά το ήμισυ απαρτίζεται από γυναίκες. Οι αλλαγές ξεσήκωσαν το μεγαλύτερο μέρος της ηπείρου. Δεδομένου του κουράγιου και της αποφασιστικότητας που επέδειξε θα ήταν απερίσκεπτο να ποντάρεις εναντίον του, παρότι τα έβαλε με κατεστημένα συμφέροντα τα οποία προσπάθησαν ήδη μια φορά να τον δολοφονήσουν και ο δρόμος μπροστά του είναι γεμάτος με εμπόδια.

Γουίλιαμ Γουόλις

Θα κλείσει το αργό τη χρονιά κάτω από τα $60 το βαρέλι;

Ναι. Οι τιμές του αργού έχουν βουτήξει τους τελευταίους τρεις μήνες χάρη στην αύξηση της παραγωγής στις ΗΠΑ και τα σύννεφα που συγκεντρώνονται πάνω από το οικονομικό outlook. Είναι δύο παράγοντες που θα ισχύουν και το 2019. Οι χαμηλότερες τιμές θα αποτελέσουν έναν αντίθετο άνεμο για τη βιομηχανία σχιστολιθικού πετρελαίου των ΗΠΑ, αλλά υπάρχει ήδη αρκετή κεκτημένη ταχύτητα στο σύστημα, συμπεριλαμβανομένης και της άντλησης αργού από νέες γεωτρήσεις, ώστε να συνεχίσει να αυξάνεται η παραγωγή. Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του επιχείρησαν αυτόν τον μήνα να σταθεροποιήσουν τις τιμές επιτυγχάνοντας συμφωνία για περικοπή της παραγωγής, αλλά μπορεί να μην επιδείξουν πειθαρχία στην εφαρμογή της.

Εντ Κρουκς

Θα πραγματοποιήσει η Uber τη μεγαλύτερη IPO στην ιστορία;

Όχι. Το ρεκόρ των $25 δισ. που άντλησε η Alibaba στην IPO της, η οποία αποτιμούσε την εταιρεία περίπου στα $170 δισ., είναι σχεδόν εκτός συναγωνισμού.

Η πτώση που έχουν σημειώσει τελευταία οι τεχνολογικές μετοχές και οι μεγάλες λειτουργικές απώλειες της Uber κάνουν την αποτίμηση των $120 δισ. που βλέπουν ορισμένοι τραπεζίτες να φαίνεται τραβηγμένη. Αλλά η χρηματιστηριακή αγορά διψάει για νέες ταχύτατα αναπτυσσόμενες εταιρείες και η Uber, με νέα διοίκηση, έχει μια ευκαιρία να κερδίσει την τεράστια αγορά των logistics και της κατά παραγγελία μετακίνησης. Η αποτίμηση της θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τα $100 δισ. που έπιασε το Facebook στη μεγαλύτερη τεχνολογική IPO στις ΗΠΑ.

Ένα επιτυχημένο ντεμπούτο θα άνοιγε το δρόμο για άλλες φιλόδοξες τεχνολογικές εταιρείες, όπως οι Airbnb, Pinterest και Palantir.

Ρίτσαρντ Γουότερς

Θα παραιτηθεί ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ από πρόεδρος του Facebook;

Όχι. Δεδομένων των ζητημάτων εταιρικής διακυβέρνησης στο Facebook, θα έπρεπε. Αλλά δεν θα το κάνει, τουλάχιστον όχι με τη δική του βούληση. Σε αντίθεση με τον Έλον Μασκ, ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προεδρία της Tesla για παραβίαση των κανονισμών της SEC, o κ. Ζούκερμπεργκ δεν έχει κριθεί ακόμα ένοχος για κάποιο παράπτωμα (αυτό μπορεί να αλλάξει αν η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου κρίνει ότι το Facebook παραβίασε συμφωνία για την ιδιωτικότητα το 2011). Το Διοικητικό Συμβούλιο θα μπορούσε να τον διώξει, αλλά και πάλι έχει περίπου το 60% των δικαιωμάτων ψήφου, αρκετά για να συνεχίσει να διοικεί για όσο καιρό το επιθυμεί.

Ράνα Φόρουχαρ

Θα αντιστραφεί η καμπύλη αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων;

Ναι. Η καμπύλη που σχηματίζουν οι αποδόσεις των κρατικών αμερικανικών ομολόγων διάφορων ωριμάνσεων – με τις αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων να είναι υψηλότερες από των μακροπρόθεσμων – πριν από τις περισσότερες υφέσεις και είναι τώρα πολύ κοντά στο σημείο «ανάφλεξης». Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου δύσκολα θα σκαρφαλώσει πάνω από το 3%, καθώς πιέζεται χαμηλότερα από δυνάμεις όπως το αποπληθωριστικό δημογραφικό και η ζήτηση για ασφαλή στοιχεία ενεργητικού, ενώ η Fed αναμένεται να αυξήσει μερικές φορές ακόμα τα επιτόκια το 2019.

Αυτό θα αντιστρέψει, αν και οριακά, την καμπύλη, υποδεικνύοντας πως θα υπάρξουν προβλήματα αργότερα στο μέλλον.

Ρόμπιν Γουίγκλσγουορθ

Θα χάσει η Huawei την ισχύ της εκτός Κίνας;

Όχι. Ο κινεζικός κολοσσός των τηλεπικοινωνιών θα αποδυναμωθεί σε αγορές «κλειδιά» στη Δύση. Οι ΗΠΑ και η Αυστραλία την έχουν ήδη απαγορέψει. Άλλες χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς, η Γερμανία και η Γαλλία, ενδέχεται να θέσουν περιορισμούς, όπως να μπλοκάρουν τη Huawei από το να προμηθεύει εξοπλισμό στα δίκτυα 5G και να της επιτρέψουν να εμπλακεί σε πιο περιφερειακά έργα. Αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν θα εμποδίσει την ανάπτυξη της Huawei. Η παρουσία της στις αναδυόμενες αγορές, η παγκόσμια κυριαρχία της στα ακουστικά και η ανάπτυξη του τμήματος εταιρικών πελατών θα την στηρίξουν μέχρι το ίντερνετ των πραγμάτων να προσφέρει μια ακόμα μεγάλη ώθηση.

Τζέιμς Κινζ

Θα επιβιώσει η συμμαχία Nissan-Renault χωρίς τον Κάρλος Γκοσν;

Ναι. Αυτό σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο για τη συμμαχία: ένα από τα λίγα πράγματα που είναι ξεκάθαρα όσον αφορά τη σύλληψη και την πτώση του κ. Γκοσν είναι πως ήταν σύμπτωμα εντάσεων ανάμεσα στο Τόκυο και το Παρίσι. Οι εντάσεις αυτές θα κλιμακωθούν προτού υποχωρήσουν. Αλλά και πάλι, καθώς θα εξελίσσεται η κόντρα αυτή θα τεθούν υπό αμφισβήτηση διάφορες παραδοχές – μεταξύ των οποίων και ότι ο κ. Γκοσν ήταν αναντικατάστατος για την ενότητα της συμμαχίας. Τα μέλη της είναι αλληλοσυνδεδεμένα και μαζί μπορούν να εξελίξουν καλύτερα τις τεχνολογίες που θα χρειαστούν στο μέλλον.

Θα επιτευχθεί μια συμφωνία και η ομάδα θα μείνει ενωμένη.

Λέο Λιούις

Σχετικοί όροι:
Συναφείς αναρτήσεις
Στη λίστα FT1000 των Financial Times, η οποία παρουσιάζει τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες της Ευρώπης, συμπεριλήφθηκε  η  Ferryscanner, η ελληνική μηχανή αναζήτησης ...
Financial Times
Ποιος είναι ο λόγος ύπαρξης του Eurogroup; Το άτυπο κλαμπ των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης πρόκειται να υποβληθεί σε ...
Financial Times
Το ξέσπασμα του κορωνοϊού στην Κίνα και η εξάπλωση του σε διάφορες χώρες έχει ήδη ισχυρό αντίκτυπο στις αγορές. ...
Financial Times
«Είναι εύκολο να κερδίσεις έναν αγώνα όταν είσαι ο μόνος που γνωρίζει ότι έχει αρχίσει. Η Κίνα είναι συνεπώς ...
Financial Times
Οι κεντρικοί τραπεζίτες συνηθίζουν να συγκεντρώνονται και να συζητούν τα θέματα που τους απασχολούν. Στη φετινή σύνοδο του ΔΝΤ ...
Financial Times
Τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν μια κοινή διαπραγματευτική θέση για το Brexit, αλλά έχουν πολύ διαφορετικά ανομολόγητα κίνητρα. Υπάρχει ...
Financial Times
Ακόμα και για τα δικά του αλλοπρόσαλλα στάνταρτ, η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ το βράδυ της Κυριακής να αποσύρει ...
Προς Brexit ολοταχώς
Από τις Βρυξέλλες διαρρέεται ότι η αναμενόμενη πρόταση της Βρετανίας για το Brexit, όπως αυτή παρουσιάζεται στα Μέσα Ενημέρωσης, ...
Financial Times
Ως την Τρίτη, η Νάνσι Πελόζι, η οποία κλείνει τα 80 τον Μάρτιο, επιβεβαίωνε τον κανόνα που θέλει τους ...
 
 
Η Alibaba Group Holding Ltd. ματαιώνει την αρχική δημόσια προσφορά για τον βραχίονα της Cainiao logistics στο Χονγκ Κονγκ, αναβάλλοντας ένα πολυαναμενόμενο άνοιγμα ...
Η ανάλυση του ICS CERT της Kaspersky διερευνά τις τάσεις του Operational Technology (OT) στον κυβερνοχώρο για το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Η ...
Ο Ντόναλντ Τραμπ επικρατεί πλέον στις 12 από τις 15 πολιτείες όπου διεξήχθησαν χθες εσωκομματικές ψηφοφορίες των Ρεπουμπλικάνων για την ανάδειξη του υποψήφιου ...
Από ανατολικές περιοχές
H Ουκρανία αποσύρθηκε από τα χωριά Σιέβερνε και Στέποβε κοντά στην πόλη Αβντιίβκα, τα οποία είχαν καταλάβει πρόσφατα ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε εκπρόσωπος του ...
Αλλά μετά... άλλαξε γνώμη!
Ο Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι ήταν κοντά στην απελευθέρωσή του στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων, δήλωσε στενή συνεργάτις του, επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό της οικογένειας και των υποστηρικτών ...
"Ντροπή για τις ΗΠΑ", λέει το Κρεμλίνο
Ο Τζο Μπάιντεν καταφέρθηκε χθες Τετάρτη εναντίον του Βλαντίμιρ Πούτιν με υβριστικό τρόπο, κατατάσσοντάς τον ανάμεσα στις «υπαρξιακές απειλές» για την ανθρωπότητα, κατά τη ...
Δημοσκόπηση
Οι ευρωπαίοι πολίτες είναι απαισιόδοξοι για τις πιθανότητες της Ουκρανίας να κερδίσει τον πόλεμο κατά της Ρωσίας και βλέπουν μια διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων ...
Ιδιοκτησίας ΗΠΑ
Ένα φορτηγό πλοίο με ελληνική σημαία, ιδιοκτησίας ΗΠΑ, ανέφερε διπλή επίθεση με πυραύλους στον Κόλπο του Άντεν και κάλεσε για στρατιωτική βοήθεια, όπως ανακοίνωσε η ...
Ένα σενάριο, πολλοί υποψήφιοι αντικαταστάτες
Οι ανησυχίες σχετικά με την ηλικία του προέδρου Τζο Μπάιντεν και την ικανότητά του να υπηρετήσει αποτελεσματικά μια δεύτερη θητεία πληθαίνουν αναθερμαίνοντας το ...
Σε  αναδιάταξη του ενεργειακού τοπίου στη Ν,Α Ευρώπη οδηγεί η συμφωνία ΗΠΑ- Βουλγαρίας, που υπογράφηκε τη Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου,  για την ανάπτυξη πυρηνικών ...
Το Διεθνές Δικαστήριο των Ηνωμένων Εθνών θα εξετάσει την προσφυγή της Νοτίου Αφρικής κατά του Ισραήλ για παραβίαση της Σύμβασης του 1948 περί ...
Μετά το ατύχημα της Alaska Airlines
Η μετοχή της Boeing κατρακυλά στις ηλεκτρονικές προσυνεδριακές συναλλαγές, καθώς οι αγορές αφομοιώνουν την είδηση ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών (FAA) διέταξε την προσωρινή προσγείωση ...