Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εκτός ΑΝΕΛ
Δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης Κουντουρά, Κόκκαλης
Δευτέρα, 14/01/2019

Επιβεβαιώθηκαν οι δύο ψήφοι εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από την Ελενα Κουντουρά και τον Βασίλη Κόκκαλη. Η πρώτη ήδη διεγράφη από την ΚΟ των ΑΝΕΛ, ενώ ο δεύτερος έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι στηρίζει την κυβέρνηση, δεν ψηφίζει υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών και ανεξαρτητοποιείται. Ο Πάνος Καμμένος ωστόσο έσπευσε να τον διαγράψει. Αξιο λόγου ότι η επιστολή αποχώρησης του Β. Κόκκαλη έχει ημερομηνία 12 Ιανουαρίου, ήταν δηλαδή έτοιμη από το Σάββατο.

Με αυτά τα δεδομένα, η ΚΟ των ΑΝΕΛ περιορίζεται στο όριο «ύπαρξης» των πέντε βουλευτών, ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ενισχυθεί με τον ανεξάρτητο βουλευτή Αρ. Φωκά (προέρχεται από την Ενωση Κεντρώων).

Κουντουρά

Την απομάκρυνση της Ελενας Κουντουρά από τους Ανεξάρτητους Ελληνες ανακοίνωσε μέσω Twitter ο Πάνος Καμμένος, μετά την ανακοίνωση της υπουργού ότι στηρίζει την κυβέρνηση.

«Η κα Κουντουρά με επίσημη ανακοίνωσή της αποφάσισε να ανταλλάξει την ψήφο της και το όνομα της Μακεδονίας με την υπουργική καρέκλα. Τη θέτω από τώρα εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ», αναφέρει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Σημειώνεται ότι με την εξέλιξη αυτή, η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ μειώνεται στους έξι βουλευτές και ενδέχεται να μειωθεί περαιτέρω στους πέντε, αν ακολουθήσει -όπως είναι αναμενόμενο- διαγραφή και του Βασίλη Κόκκαλη, που φέρεται να στηρίζει επίσης τη συμφωνία.  

Νωρίτερα, η κα Κουντουρά δήλωσε ότι στηρίζει ξεκάθαρα την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. «Παραμένω συνειδητά μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια, και όπως κάνω σε ολόκληρη την πολιτική μου διαδρομή, έτσι και τώρα θα συνεχίσω να πορεύομαι με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον», τονίζει η υπουργός Τουρισμού σε αποκλειστική δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η οποία προσθέτει ότι δεν διαπραγματεύεται το δικαίωμά της να ψηφίζει κατά συνείδηση.

Η δήλωση Β. Κόκκαλη

Τη δήλωση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλη Κόκκαλη, με την οποία ανοίγει τα χαρτιά του μετά το «διαζύγιο» ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, παρουσιάζει αποκλειστικά το onlarissa.gr. Ο κ. Κόκκαλης δηλώνει πως θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Αναλυτικά: «Η παρουσία μου στην Κίνα οφείλεται σε προγραμματισμένη κυβερνητική αποστολή, στην οποία συμμετέχουν αξιωματούχοι τριών υπουργείων της Ελληνικής Κυβέρνησης, κατόπιν σχετικής, προ διμήνου, πρόσκλησης του Κινέζου υπουργού Γεωργίας.

Σε ό,τι αφορά τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνου Καμμένου, τον οποίο και θέλω να ευχαριστήσω για τη συνεργασία και συνοδοιπορία όλα αυτά τα χρόνια, έχω να σχολιάσω πως ο καθένας μας έχει την προσωπική του πολιτική πορεία και κρίνεται από αυτή από την κοινωνία.

Από την πρώτη ημέρα της κοινής πορείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης της χώρας, ήταν σε όλους αντιληπτό ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

Ωστόσο, η ίδια η ιστορία απέδειξε πως αυτά που μας ένωσαν αναδείχθηκαν ισχυρότερα ΑΠΟ κάθε επιμέρους πολιτική διαφορά και μας οδήγησαν προ λίγων μηνών στην έξοδο από τη μνημονιακή περίοδο.

Σε όλη αυτή την πορεία μου, αρχικά ως βουλευτή και εν συνεχεία ως υφυπουργού, δεν έπαψα ποτέ να αναφέρομαι στην ανάγκη ομοθυμίας και εθνικής συνεννόησης. Ακολουθώντας πιστά αυτή την πολιτική στάση, υπηρέτησα και υπηρετώ καθημερινά μία κυβέρνηση η οποία έχει καταφέρει να πετύχει ό,τι δεν πέτυχε ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ τα προηγούμενα χρόνια.

Έχω βαθιά πίστη πως αυτή η κυβέρνηση πρέπει να έχει από την ιστορία την ευκαιρία να ολοκληρώσει το έργο της, με μία σειρά σπουδαίων μεταρρυθμίσεων και νόμων, που θα αποκαταστήσουν την κανονικότητα στη χώρα και θα απομακρύνουν κάθε σενάριο αποσταθεροποίησης.

Για τον λόγο αυτό, θα παράσχω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

Συναφείς αναρτήσεις
Τροπολογία
Στη Βουλή κατατέθηκε η ρύθμιση για την αύξηση του επιδόματος γέννησης από 400 έως 1.500 ευρώ, ενώ με τροπολογία θεσπίζεται η ...
Από 29/12
Η Εταιρεία Folli Follie με ανακοίνωσή της ενημέρωσε τους μετόχους της και το επενδυτικό κοινό ότι η Επιτροπή Εισαγωγών ...
-14,5%
Το εμπόριο της Κίνας κατρακύλησε τον Ιούλιο, με τις εξαγωγές και τις εισαγωγές να μειώνονται πιο απότομα από ό,τι ...
Το κινεζικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν αυξήθηκε κατά 6,3% σε ετήσια βάση το δεύτερο τρίμηνο, ανακοίνωσε το Πεκίνο πρόσφατα, κάτω ...
Αδύναμη αύξηση του ΑΕΠ στο β΄τρίμηνο - Ψηλά η ανεργία
Ενώ η Κίνα φαίνεται να βρίσκεται σε καλό δρόμο για να πετύχει τον μέτριο στόχο ανάπτυξης του 2023 περίπου ...
Έκθεση του ΥΠΕΞ στο Βερολίνο
Η Γερμανία κυκλοφόρησε την Πέμπτη την συνολική στρατηγική της για την Κίνα, κατηγορώντας το Πεκίνο για «σοβαρές παραβιάσεις των ...
Μετά τα πρόστιμα από το κινεζικό κράτος
Mετά το πρόστιμο 984 εκατομμυρίων δολαρίων της Κίνας κατά της Ant Group που ιδρύθηκε από τον Jack Ma, που ...
Με 158 "ναι" και 142 "όχι"
Με 158 θετικές ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης, μετά το τέλος της ονομαστικής ψηφοφορίας το βράδυ του ...
Τι θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή
Η Οικονομία, η καθημερινότητα και η θέση της χώρας στο διεθνές προσκήνιο θα αποτελέσουν τους τρεις πυλώνες των προγραμματικών ...