Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σρι Λάνκα
Εκατόμβη θυμάτων, μπορεί να ξεπεράσουν και τους 300 οι νεκροί
Δευτέρα, 22/04/2019

Η αστυνομία της Σρι Λάνκα βρήκε 87 πυροκροτητές για βόμβες στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων στην πρωτεύουσα, Κολόμπο, τη Δευτέρα, όπως δήλωσε εκπρόσωπος των Αρχών μια μέρα τις επιθέσεις αυτοκτονίας σε εκκλησίες και ξενοδοχεία, με 290 νεκρούς και 500 τραυματίες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα έχει βρεθεί και ύποπτο πακέτο κοντά σε εκκλησία, στην πρωτεύουσα. Την ίδια ώρα, η περιοχή εκκενώνεται.

Πάνω από 1.000 στρατιωτικοί έχουν αναπτυχθεί για να παρέχουν ασφάλεια στο Κολόμπο, την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Σρι Λάνκα.

Η κίνηση έρχεται αφότου οι Αρχές της Σρι Λάνκα ανακοίνωσαν ότι είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν σε νέα απαγόρευση κυκλοφορίας.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας που ολοκληρώθηκε στις 6:00 το πρωί τοπική ώρα Δευτέρας, επρόκειτο να αρχίσει ξανά στις 8:00 το βράδυ τοπική ώρα και να τελειώσει στις 4:00 το πρωί της Τρίτης.

Επτά βομβιστές-καμικάζι συμμετείχαν στις καταστροφικές επιθέσεις σε εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία της Σρι Λάνκα, χθες, ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών, σύμφωνα με ανώτερο ερευνητή και τα στοιχεία που μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, τοπική ισλαμιστική οργάνωση, το National Thowheeth Jama'ath (NTJ), βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις αυτοκτονίας. Οι Αρχές αναζητούν δυνητικές σχέσεις με ξένες οργανώσεις.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Σρι Λάνκα, Rajitha Senaratne, οι επιθέσεις οργανώθηκαν από τοπική τρομοκρατική οργάνωση αλλά με τη βοήθεια μεγάλου διεθνούς δικτύου.

Δύο από τους βομβιστές ανατινάχθηκαν στο ξενοδοχείο Shngri-La Hotel, σημείωσε ο Ariyananda Welianga, ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης. Οι άλλοι στόχευσαν τρεις εκκλησίες και δύο ακόμη ξενοδοχεία. Ένα τέταρτο ξενοδοχείο και ένα σπίτι σε προάστιο ήταν επίσης στόχοι.

Ο απολογισμός των θυμάτων αυξήθηκε στους 290 νεκρούς και τους 500 τραυματίες, ενώ δεν υπάρχει προς το παρόν ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις.

Τέσσερις από τις βόμβες ανατινάχθηκαν περίπου την ίδια ώρα, στις 8:45΄ πμ τοπική ώρα, ενώ δύο άλλες μετά από 20 λεπτά. Οι εκρήξεις στο τέταρτο ξενοδοχείο και το σπίτι έγιναν το απόγευμα.

 

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους της χώρας, 32 από τους νεκρούς είναι αλλοδαποί, συμπεριλαμβανομένων Βρετανών, Αμερικανών, Τούρκων, Ινδών, Κινέζων, Δανών, Ολλανδών και Πορτογάλων.

Η Σρι Λάνκα των 22 εκατ. κατοίκων περιλαμβάνει Χριστιανούς, Μουσουλμάνους και Ινδουιστές.

Συναφείς αναρτήσεις
Σρι Λάνκα
To Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στη Σρι Λάνκα, την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ...
Άγκυρα
Στους 28 ανέρχονται οι νεκροί και σε 61 οι τραυματίες της βομβιστικής επίθεσης που διαπράχθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο ...