Η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, με το βλέμμα στραμμένο στη νέα γενιά ζυθοποιών και βυνοποιών της Ελλάδας,διοργάνωσε την Τρίτη 6 Δεκεμβρίουστο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, την εκδήλωση με τίτλο «GENERATIONEZA», με αφορμή την ολοκλήρωση της τριετούς φοίτησης των σπουδαστών του προγράμματος «Διττή Επαγγελματική Εκπαίδευση».Τη διοργάνωση για τηναπονομή των πτυχίων στους πρώτους αποφοίτους της Διττής Εκπαίδευσης,τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και εκπρόσωποι κορυφαίων θεσμικών φορέων, ενώ αναδείχθηκανοι προοπτικές που δημιουργούνται για τους νέους επαγγελματίες του κλάδουγια τηνελληνική ζυθοποιία, καθώς και η σπουδαιότητα ανάπτυξηςευέλικτων μοντέλων εκπαίδευσης στηχώρα μας, που συνδυάζουν τη θεωρίαμε την πράξη.
Κατά την έναρξη της εκδήλωσης,τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο κ. Αθανάσιος Συριανός, Πρόεδρος της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης,αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι: «Για όλους εμάς στην Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, το πρωτοποριακό πρόγραμμα της Διττής Εκπαίδευσης αποτελεί μια πρωτοβουλία ευθύνης για το μέλλον του κλάδου. Σήμερα για τους αποφοίτους μας ολοκληρώνεται ένα ταξίδι τριών χρόνων κατάρτισης και δίψας για μάθηση δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον της ελληνικής ζυθοποιίας».Στη συνέχεια χαιρετισμό απεύθυνε ο κ. Αθανάσιος Κελέμης, Γενικός Διευθυντής και Μέλος Δ.Σ. Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, ο οποίος ανέδειξε τις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου για την εμπέδωση της διττήςκατάρτισης και στην χώρα μας, μιας μορφήςεκπαίδευσηςιδιαίτεραδιαδεδομένης και επιτυχημένης στην Γερμανία. Πέρα από την συνεργασία με την ΕΖΑ για την επαγγελματικήκατάρτισηζυθοποιών, η οποίαολοκληρώθηκε με απόλυτηεπιτυχία, το Επιμελητήριοέχειαντίστοιχεςσυνεργασίες στο χώρο του Λιανεμπορίου με το Δημόσιο ΙΕΚ Γλυφάδας και στο χώρο του Τουρισμού με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) και το Ινστιτούτο Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ).
Ο δάσκαλος των σπουδαστών Γεώργιος Παπαδόπουλος, Διευθυντής Ποιοτικού Ελέγχου & Έρευνας και Ανάπτυξης Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης, παρουσίασε στο κοινό την πρωτοβουλία της Διττής Εκπαίδευσης- το πρωτοποριακό για τη χώρα μας μοντέλο εκπαίδευσης, το οποίο συνδυάζει τη θεωρητική γνώση με την ενδοεπιχειρησιακή μαθητεία.
Ακολούθησε ηαπονομή των πτυχίων στους αποφοίτους του προγράμματος, Ηλία Παναγόπουλο και Στέλιο Σφουγκάρη, από τον κ. Αθανάσιο Συριανό.