Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Βουλή
Μετωπική Τσίπρα - Μητσοτάκη
Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στη ΝΔ ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο ΠρωθυπουργόςΑλέξης Τσίπρας. «Κύριε Μητσοτάκη σήμερα σκοπεύω να κάνω κριτική κι ελπίζω να μην απαντήσετε με μηνύσεις» ανέφερε.
Παρασκευή, 15/04/2016



«Τόσο η λίστα Λαγκάρντ, όσο και αργότερα τα CD του Μπόργιανς δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στις μηνύσεις που κατατέθηκαν εναντίον της Όλγας Γεροβασίλη από τον Γιώργο Κουμουτσάκο και τον Αντώνη Σαμαρά.

«Οι δέκα Παπασταύρου που λέγατε έχουμε φτάσει στο σημείο να μην είναι δέκα, αλλά το ίδιο πρόσωπο σε δέκα διαφορετικές λίστες» ενώ κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία πως με την επιθετική πολιτική που ακολουθεί της ταιριάζει η παροιμία «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Απαντήσεις δεν έχουμε πάρει, συνεχίζετε να καλύπτετε τον κύριο Παπασταύρου, που βρέθηκε και στα Panama Papers... Φτάνει η ώρα που θα λογοδοτήσει η παρέα που οδήγησε τη χώρα εδώ... Καλύπτονται τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σαμαρά χωρίς να δίνετε κανένα λόγο. Σήμερα θα σας δοθεί η ευκαιρία να δώσετε στον λαό κάποιες απαντήσεις...» είπε.

«Στο μόνο που παίρνετε ξεκάθαρες θέσεις είναι όταν καταφέρεστε εναντίον της χώρας υπέρ τρίτων. Όταν κάποιοι κατηγορούσαν την Ελλάδα ότι δεν κάνει αυτά που πρέπει και θα φύγει από τη Σένγκεν, τους υπερασπιστήκατε. Όταν έκλεισαν τα σύνορα στη Βαλκανική διαδρομή, υπερασπιστήκατε αυτούς που έκαναν αυτή τη μονομερή ενέργεια, αλλά φταίει η ελληνική κυβέρνηση. Όταν πρόσφατα επιτέθηκαν Σκοπιανοί αστυνομικοί σε πρόσφυγες, πήρατε τη θέση της κυβέρνησης των Σκοπίων. Οταν το ΔΝΤ ζήτησε περισσότερα μέτρα, πήρατε τη θέση του ΔΝΤ» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον Κυρ. Μητσοτάκη: «Θα υπερασπιστείτε ποτέ τα συμφέροντα της χώρας; Τις θέσεις και τις ανάγκες της;  Ή συνεχώς θα υπερασπίζεστε τις θέσεις τρίτων;»

«Η μόνη κριτική που μπορέσατε να μας κάνετε ήταν όταν ρωτούσατε «τι πήρατε για να βοηθήσετε τους πρόσφυγες;» «Δεν είχαμε ανάγκη να πάρουμε κάτι για να υπερασπιστούμε ανυπεράσπιστους ανθρώπους» απάντησε ο πρωθυπουργός.

«Ενώ εμείς κρατάμε τις κόκκινες γραμμές για τις περικοπές στις συντάξεις, εσείς σπεύδετε να πάρετε τη θέση των πιστωτών. Αλλά θα σας κρίνει ο ελληνικός λαός», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Είναι θράσος ο αρχηγός της αξιωματιής αντιπολίτευσης να μιλά για αριστερό ολοκληρωτισμό. Είναι θράσος να κατηγορείτε την ελληνική κυβέρνηση που προσπαθεί να βάλει μια τάξη σε αυτό που λέγεται διαπλοκή, που προσπαθεί για τις τηλεοπτικές άδειες.... Φτάσατε ακόμη και στο σημείο όταν βγήκαν στη δημοσιότητα διαρροές από το Wikileaks, αντί να ασχοληθείτε με την ουσία, αφήνατε άθλια υπονοούμενα για το από που προήλθαν. Αντί να πείτε πως δεν θα αφήσουμε κανέναν να εκβιάσει ξανά την ελληνική κυβέρνηση, εσείς να παίρνετε την θέση των δανειστών και να ζητάτε να αποκαλύψουμε από που προέκυψαν οι διαρροές», είπε.
 
«Αν ψάχνετε ενόχους να μην ψάχνετε σε αυτούς που υπερασπίζονται το δίκαιο του ελληνικού λαού»

«Η χώρα δεν είναι μόνη. Εχει δίκιο και θα το βρει. Η Ελλάδα θα περάσει τον κάβο, θα επιστρέψουμε στην ανάπτυξη και θα δούμε φως. Με την προστασία της πρώτης κατοικίας, με το νόμο που καλύπτει δύο εκατομμύρια ανασφάλιστους, με την πρόσταση για το φορολογικό που πρώτη φορά ρίχνει τα βάρη στους έχοντες, με το ασφαλιστικό που είναι πρόταση δικαιοσύνης... Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς επιπλέον μέτρα, γιατί αυτό ορίζει η συμφωνία του καλοκαιριού».

Αυτή η συζήτηση θα έπρεπε να είχε γίνει από καιρό για να μην κατακλυστεί η κοινωνία από μια παραπλανητική αφήγηση του κυριαρχικού κατεστημένου. Ήταν σχέδιο για να τη βγάλουν καθαρή οι πραγματικοί ένοχοι... Δε μιλάμε για 200 οικογένειες, αλλά για μια ισχυρή κοινωνική δύναμη που έκοψε και έραψε την κοινωνία στα μέτρα της. Πόσο κόστισε αυτή η αυτοκρατορία του εύκολου χρήματος; Πόσο κοστίζουν τα πολιτικά κόμματα και τα ΜΜΕ; Κι αν κάποια από αυτά τα δάνεια χορηγήθηκαν προ κρίσης. Πως βίωσαν οι επιχειρήσεις αυτή την κρίση; Είχαν την ίδια αντιμετώπιση με το λαό"; 

«Ποια εγκληματική βούληση επέτρεψε την συνέχιση της χρηματοδότησης εν μέσω κρίσης; Είναι η ίδια σκοπιμότητα που μάχεται με νύχια και με δόντια για να μη γίνει πραγματικότητα η αλλαγή. Το τρίγωνο αυτό υλοποίησε κρατικές πολιτικές χορηγώντας ασυλίες, τερματίζοντας δίκες, οδηγώντας υποθέσεις στο αρχείο.Όμως τα πρόσωπα και οι πολιτικές υποστήριξαν αυτό το σύστημα ψυχορραγούν. Αλλά είναι πλέον αργά, το παιχνίδι έχει τελειώσει» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στο σύστημα χρηματοδότησης των κομμάτων σημείωσε ότι αυτό ήταν στρεβλό. «Οσο μεγάλωνε ο δικοματισμός τόσο περισσότερα χρήματα έπαιρναν τα δύο κόμματα... Το συνολικό ποσό που έχει λάβει η ΝΔ από το 1999 είναι 301 εκατ. ευρώ και το ΠαΣοΚ έχει λάβει για την ίδια περίοδο 296 εκατ. ευρώ. Είναι προφανές ότι τα τότε μεγάλα κόμματα είχαν δημιουργήσει ένα ασφυκτικά κλειστό καρτέλ».

Αναφερόμενος στα χρέη των κομμάτων ο Αλ.Τσίπρας σημείωσε: «Το ΠαΣοΚ έχει συνολικό δανεισμό 125,5 εκατ. ευρώ και η ΝΔ 197 εκατ. ευρώ. Το ερώτημα είναι ποιος θα πληρώσει αυτά τα χρήματα. Τα μέλη σας; Δυστυχώς έχω την εντύπωση ότι δεν θα τα πληρώσουν τα μέλη σας αλλά ο ελληνικός λαός» είπε ο πρωθυπουργός.

Στόχος της κυβέρνησης είναι ο ελεγχος για ρυθμίσεις χρεών των κομμάτων στις τράπεζες με στόχο την ενημέρωση των πολιτών... Οι σκανδαλώδεις ρυθμίσεις σε εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις θα καταργηθούν. Μέσα σε αυτές και η ασυλία σε τραπεζικά στελέχη που έδωσαν τα θαλασσοδάνειά σας... Θα επανεξετάσουμε το πλαίσιο παροχής κάθε είδους διευκολύνσεων στα κόμματα. Η λύση δεν είναι η κατάργηση της χρηματοδότησης, αλλά η απόλυτη διαφάνεια».

«Όλα άλλαξαν στη χώρα, η χρηματοδότηση των ΜΜΕ δεν άλλαξε. Ποιος ήταν ο λόγος που το τραπεζικό σύστημα επιβάρυνε τον φορολογούμενο, τα δάνεια των ΜΜΕ αντί να εξοφλούνται, να αναχρηματοδοτούνται; Και ποιο ήταν το αντάλλαγμα; Ποια ήταν η συμφωνία και μεταξύ ποιων;» είπε ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με τα δάνεια στα ΜΜΕ

«Η κυβέρνηση στην τράπεζα, η τράπεζα στο κανάλι , το κανάλι στην κυβέρνηση» απάντησε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

«Δεν θα συνεχίσουμε αυτή την ασυλία για την προστασία τους. Θα υποστούμε το κόστος. Νομίζαν ορισμένοι ότι η συνεχής επίθεση θα λειτουργήσει αρνητικά στην προσπάθειά μας. Τελικά είναι τα παράσημά μας. Θα χάσουμε όταν αυτοί που σας προστατεύουν με νύχια και με δόντια αρχίσουν να στηρίζουν εμάς. Κι αυτό δε θα συμβεί ποτέ.  Ποτέ δεν θα ανεχρθούμε να μας στηρίξουν οι νταβατζήδες» κατέληξε. 

Η ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη

«Κύριε Τσίπρα πρέπει να είστε πολύ απελπισμένος για να ξεκινήσετε όπως ξεκινήσατε; Θα μας βάλετε και τρία μέτρα κάτω από το χώμα επειδή προσφεύγουμε στην δικαιοσύνη; Απαγορεύεται;» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή.

«Θα μείνετε στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός των κλειστών συνόρων και των κλειστών τραπεζών. Να φύγετε μια ώρα αρχύτερα... Τα συμφέροντα της χώρας δεν ταυτίζονται με τα δικά σας συμφέροντα» πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην πρόταση της ΝΔ για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την διερεύνηση των αιτιών των κλειστών τραπεζών. «Θα την υπερψηφίσετε αυτή την πρόταση; Είναι καιρός να μαθουμε αν το σχέδιο που ετοίμαζαν πέρυσι τέτοιο καιρό οι υπουργοί σας ήταν σε γνώση σας. Είναι σημαντικό να μάθουμε οτι το μάθημα σας έγινε πάθημα. Ο τρόπος που αντιμετωπίζετε την αξιολόγηση δεν πείθει κανέναν ότι μάθατε από τα παθήματά σας. Και αναρωτιέμαι: Αν επιδιώκατε η χώρα να μην ζήτσε την εμπειρία του περσινού καλοκαιριού τι θα κάνατε».

«Είναι σημαντικό να μάθουμε εάν πέρυσι υπήρχε σχέδιo Grexit και εάν ήταν εν γνώσει σας... Εμπεδώνεται η εικόνα μιας κυβέρνησης που, αντί να διαπραγματεύεται, παίζει παιχνίδια. Ξαναζούμε το 2015, ξαναζούμε την καταστροφή.. Δεν έχετε κάνει ούτε ένα βήμα για την υλοποίηση του προγράμματος. Εχετε απωλέσει κάθε αξιοπιστία προς τους θεσμούς που ασθμαίνοντας φεύγουν από την Ελλάδα για να αποφύγουν τις παρακολουθήσεις. Ενισχύσατε ακόμα περισσότερο τον ρόλο του ΔΝΤ. Στήνετε άλλη μια κακοστημένη παράσταση μόνο που το έργο αυτό δεν κόβει πια εισιτήρια... Κι ενώ εσείς διαπραγματεύεστε συνεχώς η κλεψύδρα αδειάζει δραματικά» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Κάθε εβδομάδα που περνά ο λογαρισμός μεγαλώνει και η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας αδυνατίζει. Τα κακά πέρασαν τα χειρότερα έρχονται...Η Ελλάδα κάθε μέρα που περνάει γίνεται Banana Republic - ψευδοδημοκρατία της Μπανανίας. Εκεί την φέρατε την χώρα. Και αυτή την  υστατη στιγμή θυμηθήκατε να αναζητήσετε τις ευθύνες για τα κακώς κείμενα του πολιτικού μας συστήματος» υπογράμμισε. 

«Η πρόταση σας δεν θέλει διαφάνεια στο πολιτικό σύστημα.. τα δείγματα γραφής σας είναι πολλά τον τελευταίο χρόνο. Εχετε απόλυτο δίκιο. Υπήρχε μια παράλογη πρακτική να δανείζονται τα κόμματα έναντι μελλοντικών κρατικών επιχορηγήσεων... θα σας διηγηθώ μια ιστορία ενός μικρού κόμματος. Το 2010 σε επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος στην τραπεζα και αναφερόταν σε επιχορήγηση πάνω από 6 εκατομμύρια ευρώ...» ανέφερε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

«Η ΝΔ προχωρά με τρες αρχές: διαφάνεια, ισοσκελισμένοι προϋπλογισμοί και όχι δάνεια. Η ΝΔ έδωσε στην δημοσιότητα όλα τα οικονομικά της. Δεν θα επιβαρύνει άλλο τους ελληνες πολίτες... Εμείς την δέσμευσή μας θα την κάνουμε πράξη και θα είμαστε συνεπείς στις οικονομικές μας υποχρεώσεις. Αποκαλύψτε και εσείς τα οικονομικα σας στοιχεία, αντί να μας κουνάτε το δάχτυλο. Πως χρηματοδοτήσατε τις τρείς τελευταίες προεκλογικές εκστρατείες; Ασχοληθείτε με τα του οίκου σας» προκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα.

«Κλείσατε άρον άρον την υπόθεση του κ. Σταθάκη και ψηφίσατε τροπολογίες για την διαχείριση του πανεπιστημίου Κρήτης... Εχετε μετατρέψει την Βουλή σε ένα πλυντήριο για να ξεπλένει τις ανομίες των υπουργών σας. Με τις συνεχείς παρεμβάσεις για στελέχη της ΝΔ προδικάζετε αποφάσεις τις δικαιοσύνης. Στοχοποιείτε στελέχη και στερείτε το δικαίωμα από δίκαιη δίκη, ενώ κουκουλώνετε κάθε υπόθεση που αφορά τα δικά σας στελέχη. Μην μας κουνάτε το δάχτυλο. Δεν έχετε το ηθικό ανάστημα να το κάνετε... » πρόσθεσε.

«Μας είχατε προιδεάσει με διαρροές ότι θα κάνετε συγκλονιστικές αποκαλύψεις. Και δεν είπατε τίποτα. Ο κ. Δραγασάκης είχε πει όταν ήταν στην αντιπολίτευση ότι η κυβέρνηση θα αποκαλύψει τα ονόματα της διαπλοκής. Μάθαμε ακόμα ότι στον ελεύθερο χρόνο σας φτιάχνατε καφέ στους διαπλεκόμενους που εσείς καταγγέλετε!» ανέφερε ενώ είπε ότι τα δύο θέματα της εξεταστικής είναι διαφορετικά και πρέπει να υπήρχαν δυο διαφορετικές επιτροπές. 

«Η ΝΔ διαφωνεί με τον χρόνο και το ασφυγκτικό χρονοδιάγραμμα αλλά θα υπερψηφίσουμε την πρόταση» είπε και τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να στρέψει το ενδιαφέρον της κοινωνίας αλλού. Προσπαθείτε να στρέψετε την κοινή γνώμη μακριά από τον λασπότοπο της Ειδομένης και την φαβέλα του Πειραιά. Και έχετε αφήσει τα σύνορα στους σκοπιανούς συνοριοφύλακες».

«Για την πρωτη φορά Αριστερά το φιλότιμο είναι απωθημένο και έχετε απεμπολήσει το αίσθημα της ντροπής» είπε αναφερόμενος στους υπουργούς που διαφώνησαν με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ. «Ούτε ντροπή δεν υπάρχει στην κυβέρνηση σας. Η εικόνα μια κυβέρνησης η οποία αντιπολιτεύεται τον εαυτό της θα ήταν φαιδρή αν δεν ήταν και τόσο τραγική».

«Το αίτημα για εκλογές γίνεται πιο επιτακτικό. Η κοινωνία ασφυκτιά, οι πολίτες ψάχνουν από κάπου να κρατηθούν... Μόνο οι εκλογές μπορούν να προσφέρουν το οξυγόνο που χρειάζεται η πατρίδα μας. Εϊμαστε έτοιμοι να πάρουμε στους ώμους μας και τις δικές σας ευθύνες. Η ΝΔ πιο σύντομα απ' ότι περιμέναμε θα κληθεί να αναλάβει το έργο της ανόρθωσης της χώρας γιατί έτσι που τα κάνατε δεν υπαρχει άλλη επιλογή» κατέληξε.

Δευτερολογία Α. Τσίπρα

«Κύριε Μητσοτάκη ξεκινήσατε την ομιλία σας με μία επιθετική φράση, ότι εμείς σας εκβιάζουμε και σας απειλούμε. Λέτε ότι σας απειλούμε να σας βάλουμε τρία μέτρα κάτω απο τη γη. Κάποιοι άλλοι προσπάθησαν να βάλουν τρία μέτρα κάτω από τη γη το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ. Αλλά δεν θα μπει. Ούτε αυτό, ούτε το σκάνδαλο της φοροδιαφυγής, ούτε της λίστας Λαγκάρντ» είπε ξεκινώντας την δευτερλογία του ο Αλ. Τσίπρας.

«Έχετε το θράσος να βάζετε στην ίδια μοίρα τα δάνεια τα δικά σας με ένα κόμμα του 3%. Εχετε το θράσος να συγκρίνετε τα δάνεια της ΝΔ με του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε βάλει υποθήκη τα κτίρια της Κουμουνδούρου, εσείς τι εγγυήσεις είχατε βάλει κ. Μητσοτάκη. Συγκρίνετε έναν δανεισμό 200 εκατομμυρίων με έναν δανεισμό με υποθήκη, της τάξης των 8 εκατομμυρίων ευρώ", απάντησε ο πρωθυπυργός, παίρνοντας ξανά το λόγο» πρόσθεσε.

«Συγκρίνατε την υπόθεση Παπασταύρου με την υπόθεση του κ. Σταθάκη. Κάνετε έναν άθλιο συμψηφισμό. Η Επιτροπή πόθεν έσχες, στην οποία δεν συμμετέχουν μόνο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και για την υπόθεση του κ. Σταθάκη και του κ. Φλαμπουράρη απεφάνθη και έβαλε και τις δύο υποθέσεις στο αρχείο...»

«Δεν έχει δράκο το παραμύθι σας κ. Μητσοτάκη. Ατυχήσατε γιατί σήμερα ο Μάριο Ντράγκι εξέδωσε μια ανακοίνωση που θα σας αναγκάσει να λέτε το παραμύθι σας περί κατάρρευσης της οικονομίας χωρίς δράκο... Η αξιολόγηση έρχεται θέλετε δεν θέλετε, χωρίς επιπλέον μέτρα όπως θέλει το ΔΝΤ. Είπατε ότι αργά η γρήγορα θα φύγουμε. Υπενθυμίζω ότι το αργά διαφέρει από το γρήγορα.

Δευτερολογία Μητσοτάκη

«Αναρωτιέμαι πόση λίστα Λαγκάρντ και πόσους Παπασταύρου μπορεί να καταναλώσει ο ελληνικός λαός. Δεν θα απαντήσω εγώ αλλά η Δικαιοσύνη. Κανείς δεν είναι ένοχος μέχρι να αποδειχθεί κύριε Τσίπρα. Ο κύριος Παπασταύρου έχει προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια» ανέφερε ο Κυρ. Μητσοτάκης στην δευτερολογία του.

«Και έρχομαι στο άλλο αγαπημένο σας θέμα αυτό του ΔΝΤ. Στην συνέντευξη που αναφερθήκατε, είπα ότι συμφωνώ με τα περισσότερα διαρθρωτικά μέτρα που προτείνει το ΔΝΤ, αυτά που υπογράψατε. Όσο για το ζήτημα της υποκλαπείσας συνομιλίας, σας κατηγόρησα ότι η δραματοποίηση της διαρροής δημιουργεί ένα αρνητικό κλίμα στη διαπραγμάτευση.

«Ευπρόσδεκτη η δήλωση του κ. Ντράγκι. Εμείς σας εγκαλούμε για την καταστροφή της περιουσίας των Ελλήνων. Ακόμα δεν μου απαντήσατε. Θα ψηφίσετε αυτή την Εξεταστική Επιτροπή; Θα είχατε κάθε λόγο να λάμψει η αλήθεια» σημείωσε.

«Κλείνω με την καραμέλα για τα επιπλέον μέτρα. Υποθέτω ότι εννοείται επιπλέον των επιπλέον 5,5 δισ. ευρώ» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Οι τοποθετήσεις των εισηγητών

Με την αξιολόγηση να παραμένει ανοιχτή και στην Ουάσινγκτον να διεξάγονται κρίσιμες συνομιλίες για το ελληνικό πρόγραμμα και το χρέος, η κυβέρνηση επιλέγει την επιστροφή στην ατζέντα της διαπλοκής. Το πρωί της Παρασκευής, στη Βουλή, διεξάγεται συζήτηση για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια προς κόμματα και μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Συναφείς αναρτήσεις
Κατά τέσσερεις βαθμίδες αναβάθμισε ο διεθνής Μη Κυβερνητικός Οργανισμός Carbon Disclosure Project (CDP) την ΔΕΗ, από «D-» σε «Β-», ...
Καλά στην υγεία τους και ασφαλείς είναι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και η συνοδεία του, που επισκέπτονται την Οδησσό, ...
Η πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού μετά από 16 χρόνια
Κοινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι ακολούθησαν τη συνεδρίαση των διευρυμένων αντιπροσωπειών, ενώ ήδη ...
Τροπολογία
Στη Βουλή κατατέθηκε η ρύθμιση για την αύξηση του επιδόματος γέννησης από 400 έως 1.500 ευρώ, ενώ με τροπολογία θεσπίζεται η ...
Βρεφικό γάλα, απορρυπαντικά, σαμπουάν κ.ά.
Στην εξειδίκευση των μέτρων της κυβέρνησης κατά της ακρίβειας προχώρησε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας. Πλαφόν στο περιθώριο μεικτού ...
Και κατασκευές
«Ισως το μεγαλύτερο έργο που έχουμε αναλάβει στο εξωτερικό είναι το υποθαλάσσιο καλώδιο που ενώνει την Σκοτία με την ...
Δεν ανταπάντησε ο Σουλτάνος
«Η σημερινή συνάντηση σηματοδοτεί τη βούληση να αναζητήσουμε νέους δημιουργικούς δρόμους στις μεταξύ μας σχέσεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός πλάι ...
Συναντήσεις με Σακελλαροπούλου - Μητσοτάκη
Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται ήδη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου συναντάται με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ θα ακολουθήσουν δηλώσεις ...
Τι είπε για Κασσελάκη
Στην πρώτη -μετά την εκλογική νίκη του Ιουνίου- συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αφού συνεχάρη ...
 
 
Το 10ο επετειακό, εορταστικό και γενέθλιο Athens Bike Festival Powered by ΔΕΗ ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η μεγαλύτερη γιορτή του ποδηλάτου στην Ελλάδα, φιλοξένησε ...
Στις στρατηγικές προτεραιότητες της ΕΤΑΔ στον τομέα της αξιοποίησης της ακίνητης δημόσιας περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου αναφέρθηκε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΤΑΔ, Ηρώ ...
Πρόστιμα ύψους 206.500 ευρώ επιβλήθηκαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης σε έξι επιχειρήσεις στην Περιφέρεια Κρήτης (τρεις στο Ηράκλειο και τρεις στο Ρέθυμνο) έπειτα ...
Διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 790.000 ευρώ σε τρεις Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις επέβαλε το Υπουργείο Ανάπτυξης για παραβίαση της Νομοθεσίας, ...
Στη δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα τα αποτελέσματα της πανελλαδικής έρευνας, που διεξήγαγε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για λογαριασμό της Visa, σχετικά με τις προτιμήσεις ...
Οι δύο τελευταίοι όροφοι και το rooftop bar του ξενοδοχείου COCO-MAT, στην περιοχή Μακρυγιάννη σφραγίστηκαν την Παρασκευή από το υπουργείο Τουρισμού. Η σφράγιση πραγματοποιήθηκε, αφού το Εφετείο απέρριψε ...
Σύμβαση προϋπολογισμού άνω των 24 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση κρίσιμων έργων λιμενικής υποδομής στο λιμάνι της Σούδας και της Στυλίδας και τη ...
Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ανακοινώνει ότι σήμερα, Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκε η υπογραφή της σύμβασης για την παραχώρηση της Εγνατίας ...
Με έμπευση από το motto «Non ministrari sed ministrare» και με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, δεκαπέντε μαθητές δημιούργησαν την ...
Η Επιτροπή Ακινήτων του ΣΑΕ|Ε και η Ομάδα Εργασίας Golden Visa, έχοντας μελετήσει την Τροπολογία στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και ...
Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανακοινώνει, σε συνέχεια και σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ότι αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος στο έργο παραχώρησης «ΜΕΛΕΤΗ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ – ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ...
Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) υπέγραψαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος και Επικεφαλής της Μονάδας Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, επισφραγίζοντας ...