Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η αγορά ακινήτων στην Ελλάδο, "πύλη εισόδου" στην Ευρώπη
Aλλάζει “χρώμα” το real estate
Τετάρτη, 15/02/2017

Στην οδό Φιλελλήνων στην «καρδιά» της Αθήνας, βρίσκονται δυο κτίρια-το ένα νεοκλασικό-, που πριν την κρίση, στέγαζαν μια μεγάλη ασφαλιστική εταιρία και διάφορες επιχειρήσεις. Εδώ και τρία χρόνια ήταν άδεια. Αυτές τις μέρες πρόκειται να αλλάξουν ιδιοκτήτες.

Τούρκοι μεσίτες που τα είχαν βάλει στο μάτι, πλήρωσαν ήδη «καπάρο» και τα προωθούν σε επενδυτές από την Κωνσταντινούπολη που αναζητούν μέγαρα στο κέντρο της Αθήνας για να κατασκευάσουν πολυτελή διαμερίσματα, τα οποία θα πουλήσουν στην συνέχεια, σε πλούσιους συμπατριώτες τους.

Πρόκειται για τα ίδια «λαγωνικά» του real estate, που ρωτούσαν πριν από λίγο καιρό, αν πωλείται… το κτίριο της Βουλής και τα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Οικονομίας…

Από τον Σεπτέμβριο και μετά έχουν αυξηθεί σημαντικά οι επισκέψεις Τούρκων στην Ελλάδα με στόχο την αγορά ακινήτου. 

Οι περισσότεροι καταλύουν σε ξενοδοχεία στη Συγγρού ή στο Σύνταγμα, έτσι ώστε να είναι κοντά στις δύο περιοχές που θέλουν να επισκεφτούν: το κέντρο και την Ακρόπολη από τη μία, τα νότια προάστια από την άλλη. 

Η αύξηση στις επισκέψεις Τούρκων πολιτών για αγορά ακινήτων στην Ελλάδα καταγράφεται μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και τις πολιτικές εξελίξεις που πυροδότησε στη γείτονα.

Η αγορά ακινήτου στην Ελλάδα αντιμετωπίζεται από τους περισσότερους Τούρκους επίδοξους αγοραστές και ως πύλη εισόδου στην Ευρώπη. 

Γι’ αυτό ψάχνουν για αγορά ακινήτου με τιμή άνω των 250.000 ευρώ, ποσό που παρέχει πενταετή άδεια παραμονής στην Ελλάδα σε αλλοδαπούς. 

Μάλιστα, εάν το διαμέρισμα που αγοράσουν κοστίζει λιγότερο από 250.000 ευρώ, τότε προσθέτουν ένα μικρό κατάστημα ώστε να πιάσουν το όριο.