Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Οι παρενέργειες του νόμου Παρασκευόπουλου
Ο τρόμος “βασιλεύει” στην Ελλάδα
Δευτέρα, 10/04/2017

Το κοινό έγκλημα σημειώνει μια πρωτοφανή έκρηξη και η χώρα μοιάζει ανοχύρωτη, μπροστά στην δράση των συμμοριών που χτυπούν  ψυχρά και μεθοδικά, όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας.

Την ίδια ώρα οι λαθρομετανάστες άρχισαν ξανά να φτάνουν κατά κύματα στα ελληνικά παράλια και προχθές, αποβιβάστηκαν ακόμα και στην… Μύκονο.

Στυγερά εγκλήματα, ληστείες, απαγωγές, εκβιασμοί, κλοπές και διαρρήξεις γεμίζουν καθημερινά το αστυνομικό δελτίο με τους πολίτες να ζουν με τον φόβο ακόμα και κλειδαμπαρωμένοι στα σπίτια τους, με την Αστυνομία να κάνει ότι μπορεί αλλά η κατάσταση να πλησιάζει στα όρια του ανεξέλεγκτου…

3.000 σκληροί και αμετανόητοι  φονιάδες, αδίστακτοι κακοποιοί, παιδεραστές και κάθε είδους εγκληματικά στοιχεία, που είχαν συλληφθεί παλιότερα, κυκλοφορούν ξανά ελεύθεροι χάρις στις ευεργετικές διατάξεις του «νόμου Παρασκευόπουλου» που για να αποσυμφορίσει τις φυλακές, τους έδωσε συγχωροχάρτι και χωρίς καμία επιτήρηση, είναι πλέον ελεύθεροι να συνεχίσουν την δράση τους.

Οι περισσότεροι είναι αλλοδαποί.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί το «δημιούργημα» του μετά τις σφοδρές αντιδράσεις, το μόνο που έκανε ήταν να κατηγορήσει για… λαϊκιστές, αυτούς που επέκριναν τον νόμο-έκτρωμα.

Με βεβαρημένο ποινικό μητρώο πριν καν έρθουν στην Ελλάδα, οι κακοποιοί  έχουν σχηματίσει συμμορίες που  χτυπούν ανελέητα  παντού.

Σε διάστημα λίγων ωρών δυο ηλικιωμένοι στον Άγιο Παντελεήμονα και στην οδό Μάρνη στραγγαλιστήκαν μέσα στα σπίτια τους από ληστές.

Στο Παλαιό Φάληρο 4 αποφασισμένοι  Ρώσοι κακοποιοί εισέβαλαν σε διαμέρισμα πολυκατοικίας για να κλέψουν μια ηλικιωμένη και έδωσαν μάχη με τους αστυνομικούς αναστατώνοντας ολόκληρη την περιοχή.

Οι «ληστές των χρηματοκιβωτίων» χτύπησαν τρία εργοστάσια στο Κρυονέρι και την Παλλήνη, ακινητοποίησαν τους φύλακες και σήκωσαν για άλλη μια φορά ανενόχλητοι τα χρηματοκιβώτια.

Δυο σουπερ μάρκετ δέχθηκαν επίθεση νωρίς το βράδυ από ληστές, που με απειλή των όπλων πήραν τα χρήματα από τα ταμεία.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις οι δράστες είναι πρώην κρατούμενοι των φυλακών και πρόσφατα αποφυλακισμένοι όπως ο Νιγηριανός που βασάνισε 14 ηλικιωμένες γυναίκες στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να πεθάνει μια από αυτές.

Οι Πακιστανοί που σκότωσαν τον αρχιμανδρίτη στο Πικέρμι.

Ο Αφγανός που βίασε μια 19χρονη Γερμανίδα και παλαιοτέρα είχε πετάξει σε γκρεμό στην Κέρκυρα μια 20χρονη Ελληνίδα.

Ο Γεωργιανός που σκότωσε τον κοσμηματοπώλη στην Θεσσαλονίκη

Οι επίσης Γεωργιανοί που εκτέλεσαν το ιδιοκτήτη ταβέρνας στην Ύδρα

Είναι χαρακτηριστικό ότι στατιστικά κάθε μέρα σημειώνονται 117! κλοπές και διαρρήξεις.

Από αυτές οι 43! αφορούν εισβολές κακοποιών μέσα σε σπίτια.

Στην Αθήνα οι «μαφίες» από την Γεωργία, την Αλβανία, την Ρουμανία, την Βουλγαρία και πρόσφατα από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, έχουν απλώσει τα δίχτυα τους και διαφεντεύουν το εμπόριο των ναρκωτικών, της «λευκής σαρκός» των παράνομων ποτών και τσιγάρων και της διακίνησης λαθρομεταναστών.

Τουλάχιστον πέντε συμμορίες αλλοδαπών σε συνεργασία με Έλληνες κακοποιούς, βρίσκονται στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ που έχει βάσιμες υποψίες ότι βρίσκονται πίσω από τα περισσότερα ειδεχθή εγκλήματα και τις πιο πολλές ληστείες.

Κατά τους έμπειρους αστυνομικούς της Ασφάλειας, όλοι έχουν περάσει από διάφορα σωφρονιστικά ιδρύματα όπου αφού εξέτισαν το μίνιμουμ των πολυετών ποινών τους αποφυλακιστήκαν.

Έκρηξη της εγκληματικότητας με ραγδαία αύξηση των διαρρήξεων σε σπίτια, ληστειών σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα, πρατήρια υγρών καυσίμων, υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ, αλλά και αρπαγές
τσαντών και κλοπές αυτοκινήτων, παρουσιάζουν τα στατιστικά στοιχεία του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ το δεύτερο εξάμηνο του 2016.

Στην Επικράτεια καταγράφηκαν 2.456 ληστείες έναντι 2.203 τον προηγούμενο χρόνο, στην Αττική 1.867 έναντι 1.648, στη Θεσσαλονίκη 336 έναντι 265.

Συνολικά σε όλη τη χώρα καταγράφηκαν 132 περισσότερες αρπαγές τσαντών (274 έναντι 142), 54 περισσότερες σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα ψιλικών (127 έναντι 73), 30 περισσότερες σε ταξί (86 έναντι 56), 19 περισσότερες σε πρατήρια υγρών καυσίμων (51 έναντι 32), 19 περισσότερες σε οικίες (484 έναντι 465), 9 περισσότερες σε ΕΛ.ΤΑ (13 έναντι 4). 

Στην Αττική, καταγράφηκαν 121 περισσότερες αρπαγές τσαντών (246 έναντι 125), 44 περισσότερες σε Σ/Μ και καταστήματα ψιλικών (92 έναντι 48), 32 περισσότερες σε οικίες (331 έναντι 299), 24 περισσότερες σε ταξί (79 έναντι 55), 19 περισσότερες σε πρατήρια υγρών καυσίμων (41 έναντι 20).

Στη Θεσσαλονίκη, καταγράφηκαν 14 περισσότερες ληστείες σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα ψιλικών (22 έναντι 8), 7 περισσότερες αρπαγές τσαντών (13 έναντι 6), 6 περισσότερες εντός οικιών (50 έναντι 44), 5 περισσότερες σε ταξί (6 έναντι 1).

Αν και τα τελευταία χρονιά η ΕΛΑΣ εξάρθρωσε 336 πολυμελείς και επικίνδυνες σπείρες κακοποιών, το κοινό έγκλημα με κυρίαρχες τις ληστείες και τις δολοφονίες για χρήματα έχει θεριεύσει.

Φέτος για πρώτη χρονιά καταγράφεται  επίσης σημαντική αύξηση στα λεγόμενα «εγκλήματα του δρόμου» (αρπαγές μικροποσών, τσαντών, κινητών τηλεφώνων) με τους αστυνομικούς να διαπιστώνουν έντονη «στροφή» των κακοποιών προς τους «εύκολους στόχους».

Υπάρχει όμως και το μεταναστευτικό που μέχρι τη Μύκονο έφτασαν για δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες οι παράτυποι μετανάστες και μάλιστα λίγο πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου.

Ήταν λίγα λεπτά μετά τη 1 τα ξημερώματα όταν άνδρες του Λιμενικού εντόπισαν στην παραλία Μερχιά της Μυκόνου 20 άτομα ανάμεσα τους και πέντε παιδιά.

Και οι 20 δήλωσαν Σύροι μετανάστες, ισχυρισμός που μένει να βεβαιωθεί.

Το γεγονός ότι οι παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν στο νησί των Κυκλάδων προκαλεί προβληματισμό στις διωκτικές αρχές καθώς έφτασαν μέχρι και σε ένα από τα πιο τουριστικά νησιά.

Οι μετανάστες κρατήθηκαν  στο λιμεναρχείο του νησιού και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στη Σύρο.

Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει τον Αύγουστο του 2016 όταν λουόμενοι στην πολυσύχναστη παραλία της Λιάς είδαν να φτάνουν πρόσφυγες και μετανάστες συνοδευόμενοι από άνδρες του Λιμενικού Σώματος.

Τότε είχε αποδειχθεί ότι οι περίπου 35 μετανάστες είχαν φτάσει με ιστιοφόρο στην Φραγκιά και στη συνέχεια πήγαν ως την παραλία Λια.