Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πλημμύρες
Θα πέσει άραγε βαρύς ο πέλεκυς;
Πέμπτη, 16/11/2017

Για μια ακόμα φορά η Αττική ανοχύρωτη στην κακοκαιρία. Το χειρότερο νεκροί πολίτες που ψηφίζουν σε αυτόν τον τόπο, πολίτες που είδαν να χάνουν την περιουσίας τους σε μερικές ώρες.

Ποιος άραγε έχει την ευθύνη; Δεν γίνεται να μην την έχει κανένας...

Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που πνίγεται η Αττική. Όμως τώρα τα πράγματα έγιναν πολύ χειρότερα, χάθηκαν 15 συμπολίτες μας.

Κάποιοι δεν θα πρέπει να τιμωρηθούν; Πάλι θα ξεφύγουν;

Διαβάσαμε στο διαδίκτυο την τοποθέτηση του καθηγητή Γεωλογίας Δημήτρη Παπανικολάου για την τραγωδία στην περιοχή της Μάνδρας, ο οποίος αναφέρει ξεκάθαρα ότι ο Δήμος Μάνδρας ευθύνεται καθώς μπάζωσε για να δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης των οχημάτων του Δήμου. Για να ολοκληρώσει λέγοντας ότι οι περιοχές της Μάνδρας και της Νέας Περάμου με βάση τις προηγούμενες καταστροφές αποτελούν το μάθημα που διδάσκει σε φοιτητές που ακολουθούν μεταπτυχιακές σπουδές.

Η τοπική αυτοδιοίκηση δηλαδή που ψηφίζεται από τους πολίτες της περιοχής, και αυτή αντι να τους ευχαριστεί, τους τιμωρεί….

Η λέξη ντροπή χάνει το νόημά της σε τέτοια τραγικά γεγονότα.

Κρατάμε την τοποθέτηση της Ρένας Δούρου, περιφερειάρχη Αττικής, που δήλωσε μεταξύ των άλλων «να αποδοθούν ευθύνες» ενώ υπέβαλλε μηνυτήρια αναφορά την εισαγγελέα Ξένη Δημητρίου, «ώστε επιτέλους να συνδράμω προκειμένου αυτή τη φορά, κάποιοι και κάποιες να τιμωρηθούν».

Μακάρι να είναι βαρύς ο πέλεκυς σε όσους έχουν ευθύνες για αυτήν την πρωτόγνωρη καταστροφή …