Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα
Παρά λίγο να έπεφτε σήμερα η κυβέρνηση
Πέμπτη, 21/12/2017

Για όποιον δεν το κατάλαβε σήμερα, παρά λίγο να πέσει η κυβέρνηση. Η ποινικοποίηση εναντίον όσων αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς, προφανώς και πλήττει το DNA της κυβέρνησης, αλλά δεν είναι το μόνο. Πόσες φορές στο όνομα του να κρατηθεί η χώρα ζωντανή, η κυβέρνηση απεμπόλησε τις αρχές, τις αξίες και την ίδια της την ιδεολογία. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς. Τις αποκρατικοποιήσεις; Την διατήρηση του ΕΚΑΣ που μετά την Πρωτοχρονιά θα φτάσει στα 35 ευρώ; Την διατήρηση του καθεστώτος στα φαρμακεία και αργά το βράδυ της Πέμπτης πέρασε η τροπολογία που απελευθερώνει το επάγγελμα; Οι ιδεολογία είναι για να καταπατείται θα πει κανείς. Ξέρουν από αυτά και στην κομμουνιστική Κίνα και στην πρώην ΕΣΣΔ πριν περάσει στις αγκαλιές του καπιταλισμού.

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης, το θέμα θεωρήθηκε λήξαν για τους πλειστηριασμούς. Αν περνούσε η απόφαση της ποινικοποίησης, εννοείται ότι Λαφαζάνης και Ζωή Κωνσταντοπούλου θα ήταν οι πρώτοι που θα πέταγαν ενάντια των αστυνομικών τα γιαούρτια. Και θα δήλωναν με παρρησία ότι, «εμείς το κάναμε, εμάς να συλλάβετε».

Το απίστευτο σόου στα κανάλια, δια χειρός Κοντονή.

Η κατάσταση φαίνεται ότι αποσοβήθηκε μετά τη νέα τροπολογία του υπουργού Δικαιοσύνης ότι θα γίνεται κατ’ έγκληση του «αντιδρώντος», δηλαδή μήνυση και όχι αυτεπάγγελτη δίωξη, όπως ίσχυε αρχικώς. Πολύ φοβούμαι ότι η κυβέρνηση θα χάσει την ψυχραιμία της όσο προχωρούν οι πλειστηριασμοί. Διότι οι εικόνες στα κανάλια με τον κόσμο να πλακώνεται με την αστυνομία και τους συμβολαιογράφους, ενώ του παίρνουν το σπίτι, είναι δεν είναι «λαϊκή κατοικία», ενώ την ίδια μέρα ο κ. Πιτσιλής του άρπαξε από την τράπεζα τον μισθό γιατί χρωστούσε μία κλήση, κάνει ζημιά. Ζημιά δημοσκοπική. Και από την άλλη, η κυβέρνηση ξέρει ότι αν δεν τρέξει τους πλειστηριασμούς, οι τράπεζες κινδυνεύουν με νέα ανακεφαλαιοποίηση. Ή κούρεμα καταθέσεων…