Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η Ελλάδα πριν βγει από τα μνημόνια
Οι μισοί ζουν τους άλλους μισούς!
Πέμπτη, 10/05/2018

Τα στοιχεία για την ανεργία που έδωσε στην δημοσιότητα την Πέμπτη η ΕΛΣΤΑΤ είναι αποκαλυπτικά.

Περίπου 3,6 εκατ. ευρώ αναφέρονται ως εργαζόμενοι σήμερα στην χώρα. Και περίπου 3,2 εκατομμύρια συμπολιτών μας, λογίζονται ως οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός.

Διαβάζω στη βιβλίο Αρχής Οικονομικής Θεωρίας της γ’ Λυκείου: «Κάθε οικονομία έχει ένα ορισμένο μέγεθος πληθυσμού. Για λόγους οικονομικής ανάλυσης ο πληθυσμός διακρίνεται σε οικονομικά ενεργό και σε οικονομικά μη ενεργό. Ο οικονομικά ενεργός πληθυσμός αποτελεί το εργατικό δυναμικό της οικονομίας και περιλαμβάνει τα άτομα εκείνα τα οποία είναι ικανά προς εργασία και ταυτόχρονα θέλουν να εργαστούν. Τα άτομα εκείνα τα οποία δεν μπορούν να εργαστούν, για παράδειγμα, μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι, ασθενείς, στρατιώτες κλπ., δεν ανήκουν στο εργατικό δυναμικό. Επίσης άτομα τα οποία μπορούν να εργαστούν, αλλά για διάφορους λόγους δε θέλουν, για παράδειγμα, τεμπέληδες, δεν ανήκουν στο εργατικό δυναμικό. Συνεπώς, τα άτομα τα οποία δεν μπορούν ή δε θέλουν να εργαστούν αποτελούν τον οικονομικά μη ενεργό πληθυσμό».

Για όποιον δεν το αντελήφθη: Οι μισοί σ’ αυτοί τη χώρα ζουν τους άλλους μισούς… Εν μέσω κατασχέσεων, εν μέσω ρυθμίσεων, εν μέσω απαξίωσης...