Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Απανθρακωμένα
Μυαλά...
Δευτέρα, 30/07/2018

Αρκούσαν μερικά μόνο λεπτά «σερφαρίσματος» στο διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες για να καταλάβει κανείς ότι κάποιοι αρρωστημένοι εγκέφαλοι πλάθουν ήδη πολιτικά σχέδια, σπεκουλάρουν και ονειροπολούν πάνω από αποκαΐδια και από πτώματα. Είναι χυδαίο και μακάβριο να το βλέπεις, αλλά αυτό δε μπορεί να σε αποτρέψει από το να το επισημάνεις, ακόμα και αν ντρέπεσαι για λογαριασμό τους. Κάποιος, εμφανώς σε τελικό στάδιο πνευματικής αναπηρίας τόλμησε να γράψει στο twitter ότι αν αυτό ήταν το τίμημα για να γλυτώσουμε από αυτή την κυβέρνηση τότε ...χαλάλι του.

Εχει ειπωθεί αιώνες πριν ότι η ανθρώπινη βλακεία δεν έχει μέτρο και στην Ελλάδα είναι πολλοί οι οπαδοί αυτής της σχολής, που ψάχνουν ευκαιρία για να την δικαιώνουν. Υπάρχει προφανώς κάποιος μαγικός τρόπος για να συνεχίζουν να παράγουν ...έργο ακόμα και τα απολύτως απανθρακωμένα μυαλά. Τα «καμμένα», όπως λέμε στην καθομιλουμένη.

Ευτυχώς τέθηκαν και κάποια ερωτήματα από το εξωτερικό. Που μας κάνουν να ελπίζουμε ότι οι «καμμένοι» δεν είναι πλειοψηφία. Για παράδειγμα συντηρητικές εφημερίδες από τη Γερμανία αναρωτιούνται αν τελικά οι δανειστές ήταν υπό μια έννοια «εμπρηστές» ή έστω αρωγοί τους, αν δηλαδή η επιμονή τους για αιματηρό περιορισμό των δαπανών είχε συνέπειες και στο κομμάτι της πρόληψης, της δασοπροστασίας και τελικά και της πυρόσβεσης. Ερωτήματα που φυσικά δεν αρέσουν σε εκείνους, που θεώρησαν κάποτε «πολυτέλεια» την πρόσληψη δασοπυροσβεστών ή την μονιμοποίηση κάποιων εποχιακών, που περιμένουν να έρθει το καλοκαίρι για να ρισκάρουν τη ζωή τους για μερικούς μήνες για ένα μισθό πείνας.

Και εδώ βεβαίως βρέθηκαν οι τροΐκανότεροι της τρόικας συμπατριώτες μας για να πουν ότι οι σχετικές δαπάνες σε σχέση με το ΑΕΠ δεν μειώθηκαν, παρακάμπτοντας φυσικά με το «καυτό» μυαλό τους το γεγονός, ότι όταν τα συγκρίνεις όλα με ένα συρρικνωμένο κατά 25% ΑΕΠ μπορεί να τα βγάλεις ακόμα και σε ανοδική πορεία.

Οπως επίσης υπήρξαν και εκείνοι στη Γερμανία, που βρήκαν την «κατάλληλη» ευκαιρία για να ψέξουν την κυβέρνησή τους, ότι με τη συμφωνία για το χρέος ουσιαστικά έδωσε στην Ελλάδα ένα κρυφό «κούρεμα», που το υπολόγισαν μάλιστα και σε 34 δισ. ευρώ. Την ερχόμενη εβδομάδα μάλιστα στη γερμανική Βουλή αναμένεται να σηκώσουν πάλι ψηλά το θέμα, αφού βεβαίως θα έχουν πρώτα εκφράσει την οδύνη τους και τη συμπαράστασή τους στα θύματα των φονικών πυρκαγιών. Γιατί τελικά οι «καμμένοι» από το φανατισμό, οι κολλημένοι στις ιδεοληψίες τους είναι παντού οι ίδιοι. Ανεξάρτητα εθνικότητας ή ιθαγένειας.

Αλλά ευτυχώς παντού ίδιοι είναι και εκείνοι που από την πρώτη στιγμή δήλωσαν έτοιμοι να βοηθήσουν. Αυτοί που έσπευσαν να ρωτήσουν τι μπορούν να κάνουν για να μετριάσουν τον πόνο. Αυτοί που αποφάσισαν να οργανώσουν πρωτοβουλίες αλληλεγγύης. Και τέτοιοι υπήρξαν σε ολόκληρη την Ευρώπη. Και αυτό είναι η μόνη αισιόδοξη κληρονομιά, που μένει από αυτή την τραγωδία.

Από το Έθνος της Κυριακής