Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Mε αφορμή το Σαλόνι Αυτοκινήτου
Ας σταματήσουν να τιμωρούν με φόρους την αυτοκίνηση
Παρασκευή, 23/11/2018

Το βράδυ στις  18 Νοεμβρίου οι πύλες της Έκθεσης  Αυτοκινήτου στην Αθήνα «Αυτοκίνηση 2018» έκλεισαν. 

Κατά γενική ομολογία τόσο από τους επισκέπτες, όσο και από τους εκθέτες, ήταν η καλύτερη  έκθεση που έχει τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας

Δεν είναι και λίγο να έχουμε στην Ελλάδα, μια χώρα χωρίς αυτοκινητοβιομηχανίες  και χωρίς τεράστιους κολοσσούς που επενδύουν στο χώρο της αυτοκίνησης, μια  αξιόλογη έκθεση.

Οι εισαγωγείς -αυτή τη φορά -βοήθησαν με το παραπάνω.  Και μπράβο τους. Γιατί σε αυτή την  έκθεση  οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν 150 νέα μοντέλα  από τα οποία τα 25 έκαναν στη χώρα μας  πανελλαδικές πρεμιέρες.

Κάποια μοντέλα ήρθαν κατευθείαν από το Σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού.

Όλα αυτά εκτιμήθηκαν από τους επισκέπτες. Και σε συνδυασμό  με τη χαμηλή τιμή του εισιτηρίου η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Μόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο από τις πύλες της  έκθεσης  πέρασαν 33.000 άτομα. Ο σκοπός της έκθεσης  ήταν να παρουσιαστούν τα καινούργια μοντέλα πριν κυκλοφορήσουν  στους ελληνικούς δρόμους αλλά και να δουν από κοντά οι ενδιαφερόμενοι  όλα τα αυτοκίνητα από όλες τις αντιπροσωπείες.

Οι παραγγελίες  -παρά την οικονομική κρίση- ήταν ενθαρρυντικές. Οι εκπρόσωποι των εταιριών που είχαν περίπτερα στην έκθεση έμειναν ικανοποιημένοι. 

Εκείνο που μας έκανε εντύπωση είναι ότι οι υποψήφιοι αγοραστές  ήταν ιδιαίτερα «διαβασμένοι». Προτιμούσαν τις πλούσιες εκδόσεις . Τις εκδόσεις  με τεχνολογίες που βοηθούν τον οδηγό τόσο με ηχητικά μηνύματα όσο και με τις κάμερες που διευκολύνουν  στο παρκάρισμα.

Επιπλέον είχαν την ευκαιρία και να οδηγήσουν  πολλά από τα καινούργια μοντέλα, σε διαδρομές εντός του πρώην δυτικού αεροδρομίου 

Αν και η Ελλάδα δεν έχει τις υποδομές που έχει η Γαλλία, η Γερμανία η η Φινλανδία για να υποδεχθεί την ηλεκτροκίνηση ,δεν ήταν λίγοι αυτοί που εξέφρασαν την επιθυμία τους για  να αποκτήσουν ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο.

Οι επισκέπτες μέσα στις λίγες ώρες γνώρισαν τα νέα μοντέλα. Ενημερώθηκαν για τις τεχνολογίες. Έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το μέλλον της αυτοκίνησης. Ευτυχώς γιατί έτσι η Πολιτεία θα καταλάβει ότι πρέπει να στηρίζει το μέλλον της αυτοκίνησης. Ο ‘Έλληνας έχει ανάγκη από τέτοιες εκθέσεις.

Ας σταματήσουν  λοιπόν κάποιοι  «αρμόδιοι»  να τιμωρούν με φόρους και τέλη όσους ψάχνουν αξιόλογα και ασφαλή αυτοκίνητα. Στο εξωτερικό οι  κυβερνήσεις επιδοτούν αυτούς που αγοράζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα γιατί έτσι περιορίζουν  τη μόλυνση στο περιβάλλον. Στην Ελλάδα τι κάνουν; Δυστυχώς βάζουν φόρους πολυτελείας σε κάθε τι που είναι ακριβό.