Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Έκδοση 5ετούς ομολόγου
Επτά αντιρρήσεις
Τρίτη, 29/01/2019

Εντάξει δεν πρόκειται για καμία σπουδαία επιτυχία η σημερινή έξοδος στις αγορές.

Πρώτον: Το επιτόκιο στα Ιταλικά 5ετή ομόλογα είναι κάτω από το μισό σε σχέση με την απόδοση που έδωσαν οι Αμερικανοί σύμβουλοι στην Ελληνική Δημοκρατία. 1,75% η απόδοση της Ιταλικής 5ετίας, 3,7 – 3,8% αυτό που έδωσαν η Goldman Sachs, JP Morgan και τα άλλα παιδιά στους επενδυτές για λογαριασμό της Ελλάδας.

Δεύτερον: Σημαίνει ότι η σημερινή έκδοση, ήταν πολύ ακριβή, η ακριβότερη σε σχέση με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, για την Ελλάδα.

Τρίτον: Η ποιότητα των χαρτοφυλακίων που μπήκαν στην έκδοση της Ελληνικής δημοπρασίας. Με την υψηλότερη απόδοση στην Ευρώπη, δεν θα μπήκαν και τίποτα κολεγιόπαιδα του LSE, φαντάζομαι… Προφανώς πρόκειται για κερδοσκοπικά funds, κάτι που εξηγείται από το σύνολο της προσφοράς που συγκεντρώθηκε, 8,5 δις. ευρώ. Για να επιλέξουμε 2 – 2,5 δις. ευρώ.

Τέταρτον: Η καμπύλη επιτοκίων έχει διαμορφωθεί ήδη από την αγορά. Χθες η απόδοση της 5ετίας ήταν ελαφρώς πάνω από 3%. Και οι Αμερικάνοι σύμβουλοι για νακαταστήσουν ελκυστικό τον Ελληνικό τίτλο έδωσαν 3,7% - 3,8%. Που σημαίνει δηλαδή, ότι εξακολουθεί να υπάρχει έλλειμμα εμπιστοσύνης. Ειδικά μία μέρα μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11%.

Πέμπτον: Σχεδόν 1,2 εκατοστιαίες μονάδες πιο κάτω έγινε η σημερινή έκδοση σε σχέση με το ομόλογο της κυβέρνησης Σαμαρά. Το οποίο λήγει τον ερχόμενο Απρίλιο και μαθαίνω ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει την αναχρηματοδότησή του.

‘Εκτον: Η σημερινή έκδοση λόγω επιτοκίου και μόνο, είναι απαγορευτική για το τόλμημα να εκδοθεί 10ετές ομόλογο, όπως ακούω να συζητούν στα dealing rooms του ΟΔΔΗΧ. Η 10ετία χθες πλήρωνε 4,06%. Αν βγούμε στις αγορές πόσο θα πληρώσει; 4,8%; Να μας λείπει…

Έβδομον: Αληθεύει ότι οι Ελληνικές τράπεζες θα αντλήσουν μεγάλο μέρος της προσφοράς;