Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τρεις απλές παρεμβάσεις
Για το στοίχημα του εκσυγχρονισμού
Τετάρτη, 06/02/2019

          Η αλλαγή κυβέρνησης στις προσεχείς εκλογές θα αποτελέσει την αφετηρία για μια νέα και ελπιδοφόρα πορεία της χώρας. Μάλιστα, αν συνδυαστεί με ένα "ιδανικό πολιτικό αποτέλεσμα" ώστε να αποφευχθεί μία παρατατεμένη περίοδος αβεβαιότητας, αυτό θα γίνει εύκολα και άμεσα αντιληπτό από τις αγορές, οι οποίες θα μας επιβραβεύσουν τιμολογώντας μας ανάλογα και κατά τρόπο αυτονόητο...

          Η χώρα έχει τεράστιες δυνατότητες και η αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων που διαθέτουμε μπορεί να γίνει μόνο με μια νέα κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση, η οποία θα προχωρήσει με ταχύτατα βήματα στην αποκατάσταση των συνθηκών ασφάλειας και τάξης, στην οργάνωση της δημόσιας διοίκησης κατά τα πρότυπα των δυτικών χωρών και στην πλήρη εφαρμογή όσων έχουν υπογράψει οι σημερινοί κυβερνώντες για την προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. 

          Ζήτημα πρώτο. Ξεκινώντας από το πιο απλό, οφείλουμε να επισημάνουμε χωρίς πολλές αναλύσεις, ότι πρέπει όλοι οι πολίτες να εμπεδώσουν την πεποίθηση πως οι ίδιοι και οι περιουσίες τους προστατεύονται. Η αποκατάσταση της ομαλότητας στη δημόσια τάξη και ασφάλεια των πολιτών είναι θέμα υψίστης προτεραιότητας. Επιπλέον, χρειάζεται μια ριζική επαναπροσέγγιση του νόμου που σήμερα αποφυλακίζει... ελαφρά τη καρδία σκληρούς και αδίστακτους κακοποιούς. Το συγκεκριμένο ζήτημα σχετίζεται σε εξαιρετικά σημαντικό βαθμό με την οικονομική καθημερινότητα των πολιτών και φυσικά τις επενδύσεις. Σε τέτοιες συνθήκες... ζούγκλας, καμία κοινωνία δεν μπορεί να προοδεύσει και να βελτιώσει τους δείκτες ευημερίας της.

          Ζήτημα δεύτερο. Η αποκομματικοποίηση της κρατικής διοίκησης και η αξιολόγηση των υπαλλήλων είναι στοιχεία που θα συνεκτιμηθούν ως απολύτως θετικά από τους διεθνείς επενδυτές προκειμένου να φέρουν στη χώρα μας πολύτιμα κεφάλαια, μπας και βρούμε καμιά δουλειά της προκοπής, ώστε να βελτιωθούν οι προοπτικές του ασφαλιστικού. Ταυτόχρονα, πρέπει να δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα καταπολέμησης του βολέματος και πρέπει διαρκώς να προάγεται η συνεχής προσπάθεια των υπαλλήλων της διοίκησης ώστε να είναι πιο αποδοτικοί και ταυτόχρονα αυτό να συνοδεύεται και από τις αντίστοιχες παροχές. Βασικό προαπαιτούμενο για ένα σοβαρό και αποτελεσματικό κράτος που σέβεται τα χρήματα των φορολογούμενων του είναι η αξιολόγηση των υπαλλήλων του. Ο φορολογούμενος πολίτης, ως γονιός, ασθενής κλπ. πρέπει να γνωρίζει ποιοι είναι άξιοι να είναι δάσκαλοι, καθηγητές, γιατροί κλπ. Πρέπει να έχει την ασφάλεια ότι σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας του, θα έχει να κάνει με τους καλύτερους. 

           Ζήτημα τρίτο. Στον οικονομικό τομέα, το κύριο ζητούμενο είναι η προώθηση των αποκρατικοποιήσεων και η απελευθέρωση των αγορών με ταχύτητα... φωτός! Θυμίζουμε στους... αφελείς, ότι χρεοκοπήσαμε λόγω του κρατικισμού και των αριστερών πολιτικών που ακολουθούσαν τα κόμματα κυρίως από τις αρχές της δεκαετίας του ΄80 και μετά, με εξαίρεση κάποιες μικρές περιόδους. Η μαζική πώληση περιουσιακών στοιχείων του Κράτους αποτελεί ζήτημα επιβίωσης για τη χώρα, προκειμένου να προσελκύσουμε επενδύσεις και να δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας και μάλιστα σε τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας.

          Ξέρουμε ότι όλα τα παραπάνω είναι... ανάλγητα και ενδεχομένως... φασιστικά! Δεν μας αφορά η άποψη των λίγων που δηλώνουν "δημοκράτες" ή "αντιφασίστες" αλλά κατά βάθος είναι... κάτι άλλο. Δεν απευθυνόμαστε σε αυτούς που κρύβουν τον φασισμό τους πίσω από τις δήθεν "δημοκρατικές ευαισθησίες". Δεν μας αφορούν οι λίγοι, αλλά οι πολλοί. Οι λίγοι δεν μπορούν να ανατρέψουν τα αυτονόητα που ισχύουν σε όλες τις χώρες του αναπτυγμένου κόσμου. Αν δεν τους αρέσει το δυτικό πρότυπο δημοκρατίας, υπάρχουν και χώρες σαν τη... Βενεζουέλα, όπου μπορούν να ζήσουν το όνειρο τους! Ας πάνε να κάνουν εκεί τη... γυμναστική τους. Όσο και αν σκέφτονται κομμουνιστικά οι σημερινοί κυβερνώντες ποτέ δεν θα γίνει αυτό που έχουν στο μυαλό τους. Γιατί πολύ απλά οι μηχανισμοί της δημοκρατίας ειναι τέτοιοι που αποκλείουν τα πάσης φύσεως φασιστοειδή, είτε ερυθρού είτε μαύρου χρώματος. Σ΄ αυτήν τη χώρα δεν είχαμε και δεν θα έχουμε κομμουνισμό, ασχέτως εάν έχουμε κομμουνιστικό τρόπο σκέψης. Ας μην κάνουν όνειρα...