Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Λιανεμπόριο
Κρεμάστρα 120 ευρώ;
Πέμπτη, 07/02/2019

Εμβληματικά τα λουκέτα στην αγορά πλέον.  Ένα, ένα τα καταστήματα της Notoscom Ηome, βάζουν λουκέτο. Οι ανέμελες ημέρες του παρελθόντος ανήκουν στο παρελθόν, ακόμα και για τους γόνους, όπως ο κ. Μ. Παπαέλληνας. Καλές σπουδές, καλά σχολεία, προοδευτική οικογένεια, Λονδίνο, Νάξος, Μύκονος, συμμαχίες με τον Σαράντη για την εξαγορά των ΚΑΕ πριν από 20 χρόνια, διαφορετικοί δρόμοι, αλλά λάθη, επιχειρηματικά, δάνεια και στο τέλος, τα funds ως άλλα κοράκια πάνω από την εταιρεία.

Πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο Μ. Παπαέλληνας δεν παραδειγματίστηκε από τους άλλοτε φίλους του, Σαράντη και Φουρλή. Το μοντέλο ανάπτυξης που ακολούθησαν. Το λιανεμπόριο στην Ελλάδα έχει αλλάξει ρότα. Μέσα στην κρίση λίγοι είναι αυτοί που άντεξαν. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Μαρινόπουλου. Πλην όμως, η κρίση έγινε ευκαιρία για πολλούς. Ο Σκλαβενίτης, λόγω λουκέτου του Μαρινόπουλου, πάτησε πόδι στην Β. Ελλάδα.

Διαφορετικά μοντέλα ανάπτυξης λοιπόν, γιατί να πετύχει ο Φουρλής και ο Βακάκης (Jumbo) και όχι «εγώ», ένας επιχειρηματικός εγωϊσμός που τον βίωσε πρώτος απ’ όλους ο Ανδρέας Κορασίδης πριν από 10 χρόνια… Όταν δεν είχαμε κρίση. Δεν γίνεται λοιπόν, να έχουμε κρίση και μία κρεμάστρα στα Notoscom Home να πουλιέται… 120 ευρώ.   

Λάθη επί λαθών, για μια Ελλάδα που νόμιζε ότι θα μένει κολλημένη στο 2008. Ή στο 1999. Θαυμασμός και τιμή για όσους επιχειρηματίες άντεξαν μέσα στην κρίση. Αυτοκριτική για όσους απέτυχαν και τελικώς το εγχείρημα που είχαν στο μυαλό τους με την πάροδο των ετών, δεν βγήκε.