Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τιμώντας τους χρήσιμους
Απαξιώνουν τους ψεύτες
Παρασκευή, 01/03/2019

Σε τρεις μήνες θα έχουμε τις ευρωπαϊκές, αυτοδιοικητικές και ίσως εθνικές εκλογές. Το 2019 είναι μια εκλογική χρονιά, η οποία δύναται να αποτελέσει σταθμό για την ελληνική κοινωνία. Μέσα από μια διαδικασία αυτογνωσίας, συνειδητοποίησης και υπευθυνότητας, οι Έλληνες πολίτες καλούνται να αποδείξουν ότι κατά πλειοψηφία δεν είναι ανόητοι και ηλίθιοι!

          Στις προσεχείς εκλογές πρέπει να προσέλθουμε στην κάλπη με νηφαλιότητα και ωριμότητα. Οφείλουμε να αναλογιστούμε ότι για το κακό μας παρελθόν δεν ευθύνονται οι ξένοι αλλά εμείς με τις επιλογές που κάνουμε. Αν το καταλάβουμε έστω και τώρα, θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα για ένα καλύτερο μέλλον. Δεν μπορεί οι πολίτες μιας χώρας που επί 40 χρόνια συμμετέχει στα ευρωπαϊκά δρώμενα, να λειτουργούν με μυαλό τριτοκοσμιικής κομμουνιστικής μπανανίας. Αδικούμε τους εαυτούς μας και την ιστορία μας.

          Σήμερα, έχοντας φάει τη... σφαλιάρα από τη διακυβέρνηση των μεγαλύτερων πολιτικών τυχοδιωκτών που πέρασαν από τον τόπο, δεν έχουμε δικαιολογίες και ελαφρυντικά. Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να μαζέψει τα... συντρίμμια αυτών που αποφάσισαν να παίξουν τη χώρα στα... ζάρια. Η προσπάθεια θα είναι μακροχρόνια και επίπονη. Οι σημερινοί τύποι άλλαξαν τον ρου της ιστορίας και αδιαφόρησαν για τους κινδύνους στους οποίους εξέθεσαν τους πολίτες. Και φυσικά πρέπει να πληρώσουν παραδειγματικά και σύμφωνα με τους κανόνες της δημοκρατίας μας. Οι ίδιοι οι πολίτες είναι πλέον υποχρεωμένοι να αποκαταστήσουν τις ισορροπίες σε πολιτικό επίπεδο.

          Στις προσεχείς εκλογές οφείλουμε να βάλουμε τα πράγματα κάτω και να καταλήξουμε στις καλύτερες επιλογές. Αυτό αποτελεί αδήριτη ανάγκη για να μπορέσουμε να έχουμε τους πιο αποτελεσματικούς ευρωβουλευτές, δημάρχους, τοπικούς προέδρους, συμβούλους και βουλευτές. Η επικείμενη εκλογική διαδικασία πρέπει να έχει έναν χαρακτήρα... επανάστασης της ανθρώπινης σκέψης. Πρέπει να απαλλαγούμε από αυτούς που προκάλεσαν τη μεγαλύτερη συμφορά στη χώρα. Η τιμωρία τους πρέπει να είναι παραδειγματική. Ωστόσο, αυτό δεν αρκεί. Πρέπει να βάλουμε κάτω τα πράγματα και να καταλήξουμε σε αυτούς που είναι χρήσιμοι για τον τόπο. Σε αυτούς που είπαν αλήθειες, αλλά τότε τα αυτιά μας ήταν... βουλωμένα!

          Η ώρα της κάλπης πλησιάζει και ως εκ τούτου πρέπει να λειτουργήσουμε σοφά. Πρέπει να "μαυρίσουμε" τους υποκριτές, τους ψεύτες, αυτούς που εξαπάτησαν, αυτούς που μας άφησαν στα... κρύα του λουτρού. Ο τυχοδιωκτισμός και η φαυλότητα των σημερινών κυβερνώντων αλλά και όσων ασκούν διοίκηση από το 2014 ως αιρετοί που μάλιστα είχαν ως προμετωπίδα την αντιμνημονιακή ρητορική, πρέπει να συντριβούν. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για ανοχή και για πάσης φύσεως... χάρες. Πίσω από το παραβάν πρέπει να πάρουμε βαθιές ανάσες και να επιλέξουμε τους χρήσιμους. Αυτούς που μπορούν να μας καθοδηγήσουν συνετά την επόμενη μέρα. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για να ξαναβρούμε τον δρόμο μας. Διαφορετικά θα είμαστε άξιοι των επιλογών μας. Πάντα θα μας φταίνε οι ξένοι, ενώ στην πραγματικότητα φταίει το... ξερό μας το κεφάλι! Καιρός να αλλάξουμε... κεφάλι!!!