Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σκέψη η μεταπώληση
Πέμπτη, 11/04/2019

Η συζήτηση είχε πολύ ενδιαφέρον μεταξύ φίλων καθώς η θεματολογία είχε από πολιτικά (εκλογές βλέπετε έρχονται) αθλητικά με την είσοδο του Παναθηναϊκού στους 8 του EuroLeague και τον αποκλεισμός του Ολυμπιακού από την ίδια διοργάνωση, ταξιδιωτικά (Πάσχα γαρ), ενώ δεν θα ήταν έκπληξη εάν δεν περιστρεφόταν και στο αυτοκίνητο. 

Από την ωραία παρέα των πέντε φίλων ο ένας έχει προγραμματίσει να αγοράσει καινούργιο αυτοκίνητο στο επόμενο διάστημα. 

Δεν έχει σημασία η μάρκα, ούτε η κατηγορία, ούτε η χωρητικότητα του κινητήρα για την επιλογή του, όσο η αξία για τη μεταπώληση. 

Αυτό κυριολεκτικά «άναψε» την κουβέντα καθώς θεωρούμε τελείως παράλογο να προγραμματίζεις την αγορά ενός καινούργιου αυτοκινήτου και να σκέπτεσαι τη μεταπώληση. 

Το αυτοκίνητο είναι «ζωή». Το αγοράζεις αποκλειστικά για σένα και τα στενά σου πρόσωπα. Το αυτοκίνητο είναι να το χαρείς, να το οδηγείς, να γνωρίζεις μέρη, νέα τοπία, καινούργιους ανθρώπους, να το οδηγείς με χαρά και όχι να σκέπτεσαι τη μεταπώληση. 

Για όλα τα αυτοκίνητα υπάρχει ο κατάλληλος αγοραστής. Το ίδιο συμβαίνει και για τα μεταχειρισμένα. 

Αγοράστε λοιπόν αυτό που σας αρέσει. Με το απαραίτητο για εσάς εξοπλισμό και μην ακούτε τις «Σειρήνες του Οδυσσέα» από τους πωλητές, καθώς κάνουν τη δουλειά τους με στόχο να πουλήσουν το ακριβότερο. 

Ξεχάστε λοιπόν τη «μεταπώληση» και στοχεύστε στο μοντέλο που σας «γεμίζει» με την προϋπόθεση να το κυκλοφορείτε. 

Εάν αγοράσετε μοντέλο πολύ πιο πάνω από το οικονομικό πλαφόν σας, θα έχετε ένα αυτοκίνητο, ίσως, όπως το ονειρευτήκατε, που όμως θα «στολίζει» την πυλωτή σας, ή το πεζοδρόμιο. 

Το αυτοκίνητο είναι έρωτας. Ακόμα και για όσους το χρησιμοποιούν απλά σαν μεταφορικό μέσον και ας μη γνωρίζουν «πόσα» λάστιχα έχει. 

Και αυτή ζουν τον έρωτα τους με τις τέσσερις ρόδες, αλλά κάτω από διαφορετικό πρίσμα.

Για αυτό λοιπόν πάρτε «μολύβι και χαρτί» και κάντε τους υπολογισμούς σας πριν ακούσετε τη μελωδική φωνή του πωλητή, και ξεχάστε την μεταπώληση…