Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Το καλό και το κακό νέο
Τετάρτη, 12/06/2019

To καλό νέο, όπως προκύπτει από τα πράγματα ή από τις εξαγγελίες των κομμάτων, είναι ότι πάμε για μείωση της φορολογίας. Το κακό νέο είναι η αβεβαιότητα. Δεν είμαστε βέβαιοι κατά πόσο οι Βρυξέλλες θα συναινέσουν σε ένα πρόγραμμα της Ν.Δ. κοστολογημένο, από τις υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ, που ελέγχονται από την παρούσα κυβέρνηση όμως, 5 δις. ευρώ (σ.σ. για να τα λέμε όλα) ή του ΣΥΡΙΖΑ που από χέρι ρίχνει το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 2,5%, όπως προβλέπει ο κεντρικός μας τραπεζίτης κ. Ι. Στουρνάρας.

Άρα λοιπόν, το παιχνίδι θα παιχτεί αλλιώς. Εφόσον ο κ. Κ. Μητσοτάκης εκλεγεί πρωθυπουργός έχει μία πολύ σοβαρή δουλειά να κάνει. Να περάσει το σύνθημα του αλλάζουμε όχι σήμερα…,  χθες. Τάχιστα να λυθεί το θέμα του Ελληνικού και ακόμα πιο γρήγορα η επένδυση της Cosco στον Πειραιά. Η τελευταία δε, έχει υπολογιστεί κοντά στα 500 εκατ. ευρώ. Μόνο τότε θα πειστούν οι δανειστές ότι οι Έλληνες ξεμπλοκάρουν τις επενδύσεις, άρα να τους κάνουμε αβάντα στη μείωση του στόχου για το πρωτογενές στο 2,5% που δεν έχουν αντίρρηση κυβέρνηση, επόμενη αντιπολίτευση, ΔΝΤ και Στουρνάρας.

Ας είναι καυτό το καλοκαίρι, όχι από… διρευνητικές εκλογές για το σχηματισμό κυβέρνησης, αλλά από καλά νέα για την αγορά και την οικονομία.