Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μήπως θα ήταν προτιμότερη μια συζήτηση με Δαυίδ, Φιλίππου και Στασινόπουλο, κύριε Μητσοτάκη;
Πέμπτη, 20/06/2019

Η μείωση της φορολογίας των μερισμάτων στο 5% και η υπεραπόσβεση επενδύσεων στο 150%, τα είδαμε στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τα είχε πει ένα χρόνο πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ. Το πρόβλημα είναι τα μερίσματα να μην πηγαίνουν στην τσέπη των μεγαλομετόχων και να επανεπενδύονται. Διότι, όποιος ασχολείται έστω και λίγο με το Χρηματιστήριο, ξέρει ότι οι εισηγμένες στα χρόνια της κρίσης έχουν ανακαλύψει το κόλπο της επιστροφής κεφαλαίου ή του προμερίσματος μόνο και μόνο για να γλιτώνουν τη φορολογία.

Επίσης, στοίχημα αποτελεί για την επόμενη κυβέρνηση, που, εκτός απροόπτου, θα είναι της Ν.Δ. να γίνει πράξη ο επαναπατρισμός  των καταθέσεων που διατηρούν σε ξένες τράπεζες Έλληνες επιχειρηματίες. Δεν είμαι βέβαιος αν το "κόλπο" έχει πιάσει όσες φορές κι αν έγινε στην Ελλάδα και από την κυβέρνηση του κ. Κ. Καραμανλή και από την κυβέρνηση Τσίπρα στα πρώτα χρόνια.

Πλέον δεν υπάρχει προοπτική υποβάθμισης της οικονομίας, εκτός κι αν βγάλουμε τα μάτια μας.

Αλλά θα ήταν χρησιμότερο για την κυβέρνηση που θα σχηματιστεί, ελπίζουμε χωρίς περιπέτειες, από τις 8 Ιουλίου και μετά, να πιάσει τον Δαυίδ, τον Στασινόπουλο, ή τον Φιλίππου, να επιστρέψουν πάλι την φορολογική τους έδρα στην Ελλάδα. Ακόμα καλύτερα δε, θα ήταν να  πείσει τους βασικούς μετόχους της Frigoglass να το ξανασκεφτούν και να μην πάρουν την παραγωγή από την Πάτρα, λέμε τώρα.

Κατά τα άλλα, να δούμε πως θα πάρουν οι Βρυξέλλες το οικονομικό πρόγραμμα της Ν.Δ., που παρουσιάζεται το μεσημέρι της  Παρασκευής μετά Βαϊων και κλάδων…