Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ο τυχερός κ. Μητσοτάκης, αν καταστεί αυτοδύναμος πρωθυπουργός
Παρασκευή, 28/06/2019

Ακούγοντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν θα εκτροχιαστεί ο προϋπολογισμός φέτος και πως από την έλευση της νέας κυβέρνησης στην εξουσία και μάλιστα αυτοδύναμα, θα αλλάξει η ψυχολογία, να πούμε ότι ο τουρισμός δεν πάει καλά φέτος και τα think tanks προβλέπουν ανάπτυξη στα όρια της… αναιμίας.

Το 1,8% που εκτιμά για φέτος το ΚΕΠΕ, δηλαδή πολύ κάτω από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης, αλλά κάτω και από τις εκτιμήσεις της ΤτΕ και του ΙΟΒΕ, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η νέα εξουσία, με την προϋπόθεση να είναι αυτοδύναμη για να μην τρέχουμε πάλι στις κάλπες τον Δεκαπενταύγουστο, έχει πολύ δουλειά μέσα στο καλοκαίρι.

Αγνοώ πως θα καταφέρει να πείσει τους Γερμανούς… τουρίστες να εγκαταλείψουν το… Τσεσμέ και να έρθουν να συνεχίσουν τις διακοπές τους  στην Μυτιλήνη ή την Σάμο, αλλά φαντάζομαι ότι μπορεί να παρέμβει ο κ. Μητσοτάκης, αν γίνει τελικά πρωθυπουργός, να «πουλήσει» από το νέο του πόστο το project Ελλάδα.

Εξαιτίας των ιστορικών χαμηλών των ομολόγων και του ράλι του Χρηματιστηρίου, θα μπορούσε να «μεθοδευτεί» μία καλοκαιρινή αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, κυρίως των προοπτικών της, που, ας μη γελιόμαστε όμως, ομιλούμε για την οικονομία επί ΣΥΡΙΖΑ, την οποία θα παραλάβει ο κ. Μητσοτάκης.

Ο οποίος, οφείλουμε να πούμε, ότι θα είναι και πολύ τυχερός ως πρωθυπουργός, διότι άμα τη αποχωρίσει του Μάριο Ντράγκι από την προεδρία της ΕΚΤ, έρχεται το «δώρο» του QE, το οποίο θα συμπεριλάβει την Ελλάδα, η οποία δεν θα βρίσκεται πια σε πρόγραμμα.

Υπό αυτά τα δεδομένα, η φετινή χρονιά, μάλλον πήγε στράφι εξαιτίας των εκλογών, ο τουρισμός που συνεισέφερε πέρσι περί τα 18 δις., είναι αμφίβολο αν θ’ αφήσει 15 δις. ευρώ φέτος και η ανάπτυξη πρέπει να περάσει σε επίπεδα ελατηρίου. Ας σωθεί, ότι μπορεί να σωθεί...