Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η ανανέωση μιάς θητείας
Τρίτη, 02/07/2019

O κ. Εμ. Παναγιωτάκης πριν από περίπου μία εβδομάδα μιλούσε με σιγουριά για τα επόμενα βήματα που θέλει να κάνει στην επιχείρηση. Μοιράστηκε σε συνάντηση με δημοσιογράφους τις σκέψεις του για το πώς θα γυρίσει το τιμόνι μέσα στην φουρτούνα που ταξιδεύει την περίοδο αυτή η ΔΕΗ. Και την Δευτέρα, ήρθε η χρηματιστηριακή ανακοίνωση, για ανανέωση της θητείας του, λες και δεν έχουμε εκλογές σε λίγες μέρες και η νέα κυβέρνηση δεν θα έχει τον πρώτο λόγο στον διορισμό των νέων διοικήσεων των ΔΕΚΟ, αυτών των ολίγων που έχουν απομείνει και δεν έχουν πουληθεί.

Για τον υπογράφοντα, εξάρεται η προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια του κ. Παναγιωτάκη να κρατήσει όρθια την μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας. Πέρασε capital controls, δυσκολία πρόσβασης στις αγορές, πώληση του ΑΔΜΗΕ χωρίς να εισπράξει ούτε πενηνταράκι κι όλ’ αυτά, διότι ο κ. Παναγιωτάκης αποτελούσε σαρξ εκ της σαρκός της επιχείρησης.

Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, ο κ. Παναγιωτάκης διακρίνεται και από την ευθιξία και από το σθένος και από την τόλμη των αποφάσεων. Δεν φταίει άλλωστε ο ίδιος για την τύχη της ΔΕΗ. Ούτε ευθύνεται. Οι πολιτικές, κάθε φορά…