Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ριβέρα ο ψευταράκος
Δευτέρα, 08/07/2019

«Αυτό το κόμμα  δεν έχει τίποτα το φιλελεύθερο και τίποτα το προοδευτικό.» Αυτή ήταν η αποτίμηση του πρώην Γάλλου πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς για τους Ciudadanσs, με τους οποίους ο ίδιος είχε προσπαθήσει να διεκδικήσει την δημαρχία της Βαρκελώνης πριν από μερικές εβδομάδες.

Ανήκει και αυτός στα στελέχη των «Πολιτών», που απομακρύνονται από το 13 ετών κόμμα, εξαιτίας της απόφασης του αρχηγού του Αλμπέρτο Ριβέρα, να στρίψει το τιμόνι εντελώς δεξιά. Mετά την συνεργασία με τους εθνικιστές του Vox στην Ανδαλουσία η ηγεσία των Ciudadanσs προετοιμάζει και άλλα τέτοια προξενιά, με πρώτο καλύτερο αυτό που αφορά τον Δήμο της Μαδρίτης.

Ο Ριβέρα έχει στρέψει τα βέλη του εναντίον του σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ αλλά και της Αριστεράς και έχει υιοθετήσει μια ατζέντα, που μόνο φιλελεύθερη δεν τη λες. Στόχος του να καθιερωθεί ως η πραγματικά δεξιά δύναμη στη χώρα με μια βερμπαλιστική-πατριωτική, αντιμεταναστευτική, αντικαταλανική ατζέντα μπροστά στην οποία ο Μαριάνο Ραχόι θα φάνταζε μετριοπαθής.


Ο πονηρούλης Ριβέρα πάντως έχει δεχτεί αρκετά σκαμπίλια τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Τελευταίο εκείνο από τον Εμανουέλ Μακρόν, αφού μετά από μια πρόσφατη επίσκεψη του στο ευρωκοινοβούλιο ο «ψευταράκος» δήλωσε μεγαλόστομα ότι ο Γάλλος πρόεδρος εγκρίνει την πολιτική του «συμμαχιών». Η διάψευση από το Παρίσι ήταν άμεση. Δεν υπήρξε κανενός είδους συζήτηση για το θέμα ανακοίνωσαν τα Ηλύσια Πεδία. Αλλωστε παλιότερα η υπουργός Ευρωπαϊκών Υ

ποθέσεων της Γαλλίας είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν χωρούν συμβιβασμοί απέναντι στην ακροδεξιά. Αλλά προφανώς οι κατ΄όνομα φιλελεύθεροι έχουν έναν εθισμό στα fake news. Ισως γι αυτό το λόγο όταν είχε πρωτοεμφανιστεί ο Ριβέρα είχε γοητεύσει πολλούς φιλελέδες και στη χώρα μας.