Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Επενδύσεις
Τρίτη, 23/07/2019

Το 1999, που είχε ενδιαφερθεί ένας Κυπριακών συμφερόντων όμιλος, για την δημιουργία μορφών ήπιας τουριστικής ανάπτυξης, απόλυτα φιλικής προς το περιβάλλον, σε ένα νησάκι, ονόματι Αλατάς, μέσα στον Παγασητικό Κόλπο, ο μέσος όρος των συντακτών και των δημοσιογράφων που εργάζονται σε τούτο το περιοδικό που κρατάτε στα χέρια σας, ήταν δεν ήταν 27 χρονών. Σήμερα, που υποτίθεται ότι έχουν δοθεί όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις για να ξεκινήσει η επένδυση, ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 47 έτη. Δηλαδή, μία επένδυση καθ’ όλα νόμιμη και με τις σφραγίδες της ελληνικής γραφειοκρατίας,  ξεκινάει μετά από 20 χρόνια.

Το 2010 που υποτίθεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ «πετούσε» ινγκόγκνιτο με το ελικόπτερό του πάνω από το παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, ο οποίος υποτίθεται ότι ενδιαφερόταν να επενδύσει, όπως διέρρεαν εκείνη την εποχή κάποιοι υπουργοί της κυβέρνησης του κ. Γ. Παπανδρέου, ο γιός μου που γεννήθηκε το 2012 και σήμερα έχουμε 2019, είναι επτά ετών κι ακόμα δεν έχει ξεκινήσει τίποτα. Δεν θέλω να φανταστώ ότι το έργο αυτό, που υποτίθεται στην πλήρη φάση κατασκευής του, θα απασχολεί 5.000 εργαζόμενους, ο γιός μου θα κατατάσσεται στον στρατό…

Το στοίχημα είναι οι δουλειές. Κάθε οικογένεια όχι απλώς να έχει έναν εργαζόμενο, όπως γραφικά ανήγγειλε προ εννέα ετών ο κ. Παπανδρέου, αλλά όλη η οικογένεια να έχει πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Ο μπαμπάς, η μαμά, τα παιδιά που θα τελειώσουν κάποιο πανεπιστήμιο.

Και είναι αυτονόητο ότι οι δουλειές θα έρθουν με τις νέες… δουλειές που θα στηθούν στην αναδυόμενη Ελλάδα. Δουλειά σημαίνει έσοδα, διεύρυνση της φορολογικής βάσης, αποπληρωμή υποχρεώσεων, συνέπεια στις ρυθμίσεις, καλή ψυχολογία.

Η τιμωρία της κυβέρνησης του κ. Αλ. Τσίπρα, είναι ότι πραγματικά δεν αφουγκράστηκε τις ανάγκες της Ελληνικής κοινωνίας. Τα στοιχεία του ΟΑΕΔ για τους μακροχρόνια ανέργους, υποτιμώντο.