Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η επίσκεψη Σαββίδη στο Μέγαρο Μαξίμου
Τρίτη, 22/10/2019

Χθες ο πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης, συναντήθηκε με έναν από τους πλέον εμβληματικούς επιχειρηματίες της χώρας, τον κ. Ιβάν Σαββίδη. Ο ίδιος είναι ιδιαίτερα αγαπητός και προβεβλημένος στην Β. Ελλάδα, εξαιτίας της ενασχόλησής του με το ποδόσφαιρο, αφού αποτελεί τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ. Ο κ. Σαββίδης όμως, ήταν αυτός που  πριν από μερικά χρόνια είχε προβλέψει ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα καταφέρει να εκλεγεί πρωθυπουργός. Διαψεύστηκε.

Στεκόμαστε όμως, στον πρωθυπουργό, ο οποίος, μάλλον βλέπει πιο μπροστά και μάλλον ξέρει κάτι περισσότερο από τους υπόλοιπους, δηλαδή εμάς, όταν λέει ότι στην προσπάθεια για την επιστροφή της χώρας σε ρυθμούς ανάπτυξης, δεν περισσεύει κανείς. Ο κ. Σαββίδης είναι  εκτός των άλλων, μεγαλομέτοχος του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, ιδιοκτήτης της Σουρωτής, μεγάλης έκτασης στο Παλιούρι της Χαλκιδικής που θέλει να δημιουργήσει αγροτο/τουριστική μονάδα και ταυτόχρονα, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ενδιαφέρεται για τον όμιλο της Vivartia, τη στιγμή που έχουν επιδείξει ενδιαφέρον funds. Μία εταιρεία που έχει ισχυρή βάση στην Β. Ελλάδα, όπου και το πεδίο δράσης του κ. Σαββίδη. Το τι θα γίνει θα το κρίνει η MIG ως μεγαλομέτοχος και η Τράπεζα Πειραιώς, ως ο διαχειριστής των δανείων.

Όμως, ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύει κάθε μέρα ότι δεν πρόκειται να πάμε μπροστά σαν χώρα αν ασχολούμαστε με την μικροπολιτική του παρελθόντος κι αυτό είναι πραγματικά που έχουμε ανάγκη όλοι.

Η επιστροφή στην κανονικότητα, που λοιδωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι και η ενότητα. Είναι και η ηρεμία στον επιχειρηματικό και πολιτικό στίβο. Είναι το να ξέρεις ποιες είναι οι υποχρεώσεις σου κάθε μήνα. Είναι να έχεις δουλειά. Να πληρώνεσαι από αυτή, η επιχείρηση να έχει έσοδα και να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.

Οπότε, ρεβανσισμοί, δηλώσεις του τύπου, «είπαμε και μια κουβέντα παραπάνω», ανήκουν στο χθες.

Οι νέες κόντρες ας αφορούν το αύριο. Το χθες, το πληρώσαμε με 25% ύφεση και άλλα 80 δις. Ευρώ που έφυγαν από τις τράπεζες…