Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Το "τέρας" είναι ακόμα εδώ
Τρίτη, 05/11/2019

Αρκεί να διαβάσεις μόνο τίτλους ειδήσεων, για να καταλάβεις ότι η σημερινή Ευρώπη δε μοιάζει απλώς στο τέρας. Εχει πάρει για τα καλά φόρα για να μεταμορφωθεί η ίδια σε τέρας. 


Ο Εμανουέλ Μακρόν δίνει συνέντευξη σε περιοδικό της σκληρής Δεξιάς προκειμένου να καλοπιάσει το συγκεκριμένο ακροατήριο, το οποίο προς στιγμήν του είχε δώσει μια «περίοδο χάριτος», αλλά τώρα στρέφεται πάλι προς την Λεπέν.

Ο Μπόρις Τζόνσον, πέραν των όποιων παλινωδιών του, αποδεικνύεται τώρα ότι συχνά διατηρούσε παρασκηνιακές επαφές με τον εθνικιστή-λαϊκιστή Φάρατζ για να μπορέσουν να επιτύχουν τον κοινό τους στόχο.

Στην Ισπανία οι δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών της Κυριακής φέρνουν ως μοναδικούς πραγματικά κερδισμένους τους ακροδεξιούς του Vox, που μπορεί και να διπλασιάσουν τις έδρες τους στη Βουλή.

Στην Πολωνία πριν από δύο εβδομάδες θριάμβευσαν οι ακροδεξιοί του PiS (Κόμμα Νόμου και Δικαιοσύνης).

Στη Γερμανία το πολιτικό σύστημα αποδομείται σταθερά, η Μέρκελ απλώς... προεδρεύει και η ακροδεξιά προελαύνει, όπως χαρακτηριστικά συνέβη πριν από μια μόλις εβδομάδα στη Θουριγγία.

Στην Ιταλία Σαλβίνι και Μπερλουσκόνι συνασπίζονται και ετοιμάζουν την εκδίκησή τους.

Στην Αυστρία ο Κουρτς φλερτάρει χωρίς καμιά αιδώ και πάλι με τους ακροδεξιούς Ελεύθερους, ενώ επισήμως «διαπραγματεύεται» με τους Πράσινους.

Στην Ουγγαρία ο Ορμπαν συνεχίζει ως «Βικτάτορας» και στήνει περίεργες συμμαχίες με τον Ερντογάν και τον Πούτιν.

Στην Ελλάδα οι χρυσαυγίτες κατεβάζουν «κόσμο» στους δρόμους διαφόρων πόλεων για να εμποδίσουν την μετεγκατάσταση προσφύγων-μεταναστών.

Και φυσικά η «Ευρώπη» άπραγη παρακολουθεί τη διάλυση και το αιματοκύλισμα χωρών, στην οποία συνέβαλε στο παρελθόν, είτε ενεργά είτε δια της σιωπής της.

Δηλαδή πώς αλλιώς θα μπορούσε να μοιάζει το τέρας, που όλοι υποτίθεται ότι θέλουν να «προλάβουν» πριν βγει από το αβγό του;