Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
O πλανήτης εκδικείται
Τετάρτη, 11/12/2019

Σε λίγες μέρες αλλάζει η χρονιά και ο  πλανήτης έχει τρελαθεί! 

Με καλοκαιρινά t-shirt τη μία μέρα, με σκουφιά την άλλη.   

‘Όλα αυτά που συμβαίνουν έχουν επηρεάσει πάρα πολύ την ατμόσφαιρα και ίσως τώρα εκδικείται…

Η συμβολή της Ελλάδας στην μόλυνση που συντελείται στην ήπειρό της, στην Ευρώπη, είναι μόλις 0,02%! Χωρίς βαριά βιομηχανία, οι πολίτες αυτής της χώρας καταστρέφουν τον πλανήτη ποικιλοτρόπως, αν δεχθούμε  ότι έχουμε έναν από τους πιο ταλαιπωρημένους βυθούς του κόσμου που θυμίζουν χαβούζα. Στους ελληνικούς βυθούς μπορείς να συναντήσεις από μπάζα μέχρι μωρουδίστικες πάνες για να μην αναφερθώ στα αποτσίγαρα και τις πλαστικές σακούλες που μας κάνουν παρέα σε μία ειδυλλιακή βαρκάδα…   

Άρα λοιπόν, ας ξεκινήσουμε από τα του οίκους μας πριν φτάσουμε στην παραγωγή και την μαρξιστική προσέγγιση του κέρδους. Εκεί εντάσσονται οι κρατικές μηχανές και τα κρατικά μέσα παραγωγής με σκοπό το κέρδος. Βλέπε ΔΕΗ και λιγνίτες. 

Θυμάμαι ότι από το σχολείο μας έλεγαν να μην πετούμε τα άδεια πακέτα από τσίχλες στο δρόμο. Μεγαλώνοντας επισκεφθήκαμε τις μεγάλες πρωτεύουσες του εξωτερικού, όπου θαυμάσαμε τους καθαρούς δρόμους και τον σεβασμό στο περιβάλλον. 

Τείνω να πιστέψω ότι πραγματικά είναι στο χέρι μας. Η προστασία του περιβάλλοντος. Η ευθύνη της Πολιτείας έγκειται στην εκπαίδευση του λαού. Π.χ., κάδοι ανακύκλωσης δίπλα στις κατοικίες και όχι χιλιόμετρα μακριά. 

Ο πλανήτης εκδικείται. Ας μην του κάνουμε τη χάρη…