Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πως θα πρέπει να είναι η χώρα το 2020
Παρασκευή, 13/12/2019

Η κυβέρνηση έχει κλείσει 5 μήνες και κάτι μέρες στην εξουσία. Οι δείκτες αισιοδοξίας και οικονομικού κλίματος, βρίσκονται σε εξαιρετικά επίπεδα, τηρουμένων των αναλογιών. Η οικονομία είναι ψυχολογία και όλοι γνωρίζουμε ότι τους θετικούς δείκτες, πρέπει να τους κεφαλαιοποιήσουμε ως χώρα.

          Η μείωση των φόρων, η ψηφιοποίηση του κράτους, το άνοιγμα της επιχειρηματικότητας, οι επενδύσεις και η βελτίωση των προοπτικών του κοινωνικού κράτους, αποτελούν τα μεγάλα στοιχήματα του 2020. Η κυβέρνηση παίζει μόνη της στο πολιτικό τεραίν, καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζεται από τοποθετήσεις που κινούνται μεταξύ κωμικού και επικίνδυνου. Κρίμα. Ξέρουμε όλοι ότι ένα κράτος πάει μπροστά όχι μόνο από τις αποφάσεις αυτών που κυβερνούν, αλλά και από τον τρόπο που πολιτεύεται η αξιωματική αντιπολίτευση.  Το μόνο που έχουμε δει σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η διατύπωση ανοησιών για την οικονομία, η αποφυγή αυτο-κριτικής για τα εγκλήματα των 4,5 ετών και βέβαια η στήριξη σε περιθωριακούς και κακοποιούς που αυυτοπροσδιορίζονται ως "κοινωνικού αγωνιστές".

          Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψηφίζει σε λίγες μέρες τον δικό της προϋπολογισμό. Είναι ένας ρεαλιστικός προϋπολογισμός, ο οποίος περιλαμβάνει συντηρητικές εκτιμήσεις, αλλά σε κάθε περίπτωση λαμβάνει και πρόνοιες, λόγω κάποιας ενδεχόμενης διαταραχής στο διεθνές περιβάλλον. Το ανοικτό μέτωπο με την Τουρκία είναι ένας παράγοντας που λειτουργεί πολλαπλασιαστικά στη διαμόρφωση ενός γκρίζου τοπίου. Η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα, αλλά γνωρίζει πολύ καλά ότι αν κάνει την πρώτη κίνηση για να πλήξει τη χώρα μας, θα το πληρώσει και μάλιστα πολύ ακριβά σε όλα τα επίπεδα. Ταυτόχρονα, η Τουρκία διαμορφώνει την ατζέντα για τον υπ΄ αριθμόν ένα πονοκέφαλο της κυβέρνησης που δεν είναι άλλος από το Προσφυγικό-(Λαθρο)Μεταναστευτικό και τις ροές εξαθλιωμένων ανθρώπων.

          Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει όλες τις προϋποθέσεις για να επαναφέρει τη χώρα σε πλήρη κανονικότητα. Αυτό θα επιτευχθεί με την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας, καθώς όλοι οι πρόδρομοι δείκτες πάνε από το καλό στο καλύτερο. Το 2020 τα πράγματα θα πάνε πολύ καλά, εάν και εφόσον δεν υπάρξει κάποιο σοβαρό γεγονός που μπορεί να ανατρέψει τη δυναμική, η οποία έχει δημιουργηθεί εδώ και μερικούς μήνες. Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μεταδώσει προς όλους το μήνυμα ότι δεν είμαστε ξέφραγο αμπέλι. Οφείλει να στείλει το μήνυμα ότι εξελισσόμαστε σε μία από τις πλέον φιλικές χώρες ως προς το επιχειρείν και ταυτόχρονα δώσει απτά δείγματα γραφής στα ζητήματα της γραφειοκρατίας και της καθημερινότητας των πολιτών.

          Η επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα περνάει μέσα από την αποφασιστικότητα των μελών του υπουργικού συμβουλίου. Η κυβέρνηση οφείλει να ολοκληρώσει το σύνολο των μεταρρυθμίσεων που θα καταστήσουν την Ελλάδα ως το μεγαλύτερο turn around story στον κόσμο. Ταυτόχρονα, οφείλει να αντιμετωπίσει με αποφασιστικό τρόπο όλους αυτούς που θέλουν να επιβάλλουν ως κανονικότητα τη δική τους ανώμαλη πραγματικότητα. Η ανομία και η "μπαχαλοποίηση" της χώρας είναι εις βάρος των φιλήσυχων πολιτών και της προκοπής της χώρας και έχουν βραχυπρόθεσμο αλλά και μεσομακροπρόθεσμο κόστος. Το 2020 πρέπει να είναι ένα έτος ορόσημο που θα δείξει σε όλους ότι έχουμε γυρίσει σελίδα. Η επίτευξη των οικονομικών στόχων και η ουσιαστική βελτίωση της ψυχολογίας των πολιτών, θα φανούν εκτός σοβαρού απροόπτου από το 2021.

          Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει την πολυτέλεια της χρονοτριβής αλλά ούτε και των συμβιβασμών. Οφείλει να διαμορφώσει συνθήκες ευνομίας και προκοπής. Οφείλει να είναι αμείλικτη, προς όλους όσοι υπονομεύουν την πορεία της χώρας προς το μέλλον. Ταυτόχρονα, οφείλει να λογοδοτήσει στην κοινή γνώμη, εάν... διανοηθεί να συγκαλύψει τα εγκλήματα του ΣΥΡΙΖΑ κατά τα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης. Μιλάμε για εγκλήματα στην οικονομία με το τρίτο μνημόνιο, απαξίωση της ΔΕΗ, καταστροφή των τραπεζών, θεσμική παράλυση και αξιακό εκτροχιασμό. Καλείται να βάλει σε τάξη μια χώρα, η οποία τώρα προσπαθεί τώρα να φτιάξει τα σύνορα της και να... υπενθυμίσει προς τους πάντες ότι και η θάλασσα έχει σύνορα.

          Η εθνική ασφάλεια, η δημόσια τάξη, η εύρυθμη λειτουργία του κράτους, η εκτόξευση της οικονομίας, η πρόοδος της Παιδείας και η προαγωγή του επιπέδου Υγείας αποτελούν βασικά ζητούμενα. Το 2020 πρέπει να αποτελέσει το εφαλτήριο για να φτάσουμε στο 2021 και να εορτάσουμε μια ουσιαστική αναγέννηση της χώρας και του Ελληνισμού. Το 2021 πρέπει να έχει μηδενιστεί το... κοντέρ και να έχουν αντιμετωπιστεί αποφασιστικά οι παθογένειες και τα καρκινώματα δύο αιώνων. Αυτή είναι και η τελευταία μας ευκαιρία για να διορθωθούμε. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα είμαστε καταδικασμένοι να ζήσουμε χείριστες καταστάσεις στο μέλλον. Αυτή η κυβέρνηση οφείλει να πετύχει σε όλα της και η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση, οφείλει να αλλάξει σε όλα της. Η εποχή του... Συριζιστάν πρέπει να τελειώσει. Η αριστερή αρλουμπολογία και πρακτική πρέπει να μπουν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας οριστικά...