Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ασύμμετρες απειλές
Παρασκευή, 06/03/2020

 

          Η χώρα μας έχει να αντιμετωπίσει μια εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία, η οποία απαιτεί και επιβάλλει ατομική ευθύνη, συλλογική  οργάνωση, ομόθυμη συστράτευση και εθνική εγρήγορση. Η παγκόσμια απειλή του κορωνοϊού θα έχει επιπτώσεις στην οικονομία και στις θέσεις εργασίας. Βρισκόμαστε σε ένα μεταίχμιο και όλοι προσευχόμαστε να τελειώσει το συντομότερο δυνατό αυτή η... κατάρα.

          Η χώρα μας από το περασμένο καλοκαίρι γύρισε σελίδα στην οικονομία, αλλά δυστυχώς, υπάρχει ο κίνδυνος να ακυρωθούν στην πράξη πάρα πολλά από όσα περιλαμβάνονται στο αφήγημα της κυβέρνησης. Βλέπετε, είμαστε και άτυχοι, καθώς από το 2015 έως το 2019 που η παγκόσμια οικονομία κάλπαζε, εμείς πληττόμασταν από τον συριζανελικό... κορωνοϊό! Θα βγαίναμε στο ξέφωτο με πακτωλό επενδύσεων, αλλά τώρα είμαστε υποχρεωμένοι να τρέχουμε πίσω από ένα νέο πρόβλημα που αποτελεί τροχοπέδη για το οικονομικό περιβάλλον και την κοινωνική ευημερία. Οι επιπτώσεις από τον κορωνοϊό θα είναι εδώ για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, γιατί ως γνωστόν η οικονομία και η συμπεριφορά των οικονομικά ενεργών πολιτών είναι πάνω απ΄ όλα θέμα ψυχολογίας.

          Η νέα πραγματικότητα στην καθημερινότητα μας είχε και αρκετές... παραφωνίες, όπως για παράδειγμα, κάποιους συμπολίτες μας, οι οποίοι αψήφησαν τις προειδοποιήσεις των ειδικών και των αρμοδίων κρατικών αρχών και ξεχύθηκαν στους δρόμους κατά τις προηγούμενες μέρες ως... καρναβαλιστές, αδιαφορώντας για τα σήματα κινδύνου που εκπέμπει η συγκυρία. Φανταστείτε ότι εκδόθηκαν και οδηγίες για ματαίωση των εκδηλώσεων. Αν τις επόμενες μέρες έχουμε νέα έξαρση λόγω των... λαοσυνάξεων, τότε θα πούμε ότι "φταίει το Κράτος" και "καθαρίσαμε". Όσοι λειτούργησαν με τέτοιες πρακτικές, όπως πολύ χαρακτηριστικά ανέφερε ο καθηγητής Οικονομικών της υγείας στο London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος, χαρακτηρίζονται ως... γαϊδούρια! Βεβαίως, οφείλουμε να... μαλώσουμε τον κύριο Μόσιαλο, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι ακόμη και τα γαϊδούρια, είναι σε πάρα πολλές περιπτώσεις, πολύ πιο υπεύθυνα από τους ανθρώπους...

          Η ασύμμετρη απειλή και το κόστος του κορωνοϊού θα αποτιμηθούν κατά την εξέλιξη του γεγονότος και στο τέλος θα κάνουμε το... ταμείο μας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι είναι η τήρηση των κανόνων υγιεινής, όπως συνιστούν οι ειδικοί και από κει και πέρα να συμβάλλουμε όλοι μαζί για τον περιορισμό της επιδημίας. Είναι στο χέρι μας να ευθυγραμμιστούμε πιστά με μια εθνική και παγκόσμια προσπάθεια, έτσι ώστε, να περιοριστούν οι επιπτώσεις σε κοινωνικό και οικονομικό επιίπεδο. Μια τέτοια διαδικασία κρύβει πολλούς κινδύνους με δεδομένη τη νοοτροπία μερικών, οι οποίοι είτε έχουν τα μυαλά πάνω από το κεφάλι ή δεν διαθέτουν μυαλό!

          Η χώρα μας δεν βρίσκεται όμως, μόνο υπό την απειλή του κορωνοϊού. Έχει να αντιμετωπίσει και μια νέα πραγματικότητα στα βορειοανατολικά σύνορα της με την Τουρκία, αλλά και στα νησιά λόγω των αθρόων εισρών προσφύγων ή μεταναστών ή λαθρομεταναστών. Μιλάμε για ανθρώπους σε κάθε περίπτωση. Μιλάμε για ανθρώπινα δράματα που έχουν ως αφετηρία τους πολέμους, αλλά και τα απολυταρχικά καθεστώτα που αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους σαν ζώα. Η Ελλάδα είναι μια χώρα φιλόξενη. Μια χώρα που δίδαξε τις αρχές της Δημοκρατίας και φώτισε την ανθρωπότητα με τον πολιτισμό της. Δυστυχώς όμως, οι εγγενείς εθνικές παθογένειες, δεν μας αφήνουν να λειτουργήσουμε με όρους λογικής και συλλογικής υπευθυνότητας μπροστά σε εξελίξεις που προσιδιάζουν σε εθνική απειλή. 

          Η χώρα μας δέχεται μια ασύμμετρη απειλή στα σύνορα της με την Τουρκία κατά τρόπο ξεκάθαρο. Η κατάσταση αυτή θέτει σε δοκιμασία την εθνική ασφάλεια και την ομαλή καθημερινότητα των πολιτών, δρώντας παράλληλα με πολλαπλασιαστικό τρόπο λόγω της απειλής του κορωνοϊού. Δεν μας φταίνε οι άνθρωποι σε τίποτα, αλλά η μεθοδολογία που ακολουθείται από τη γειτονική χώρα, η οποία όντως δοκιμάζεται από τα εκατομμύρια των προσφύγων. Μας απειλούν ευθέως για λόγους που όλοι γνωρίζουμε. Και αυτό συμβαίνει γιατί πλέον δεν έχουμε να κάνουμε με πρόσφυγες, αλλά με ανθρώπους από μη εμπόλεμες περιοχές τους οποίους η Τουρκία θέλει να τους μεταφέρει στην Ελλάδα για να προκαλέσει πρόβλημα, έχοντας κατά νου άλλες... εξελίξεις στο μέλλον. Για να το πούμε πιο απλά. Όταν κάποιος έρχεται και σου χτυπάει την πόρτα ζητώντας ένα πιάτο φαγητό, θα του το δώσεις. Όταν αυτός προσκαλεί εκατοντάδες άλλους είναι σίγουρο ότι και εκατοντάδες πιάτα δεν έχεις για να τους ταίσεις, αλλά και υπό την απειλή της εισβολής βρίσκεσαι.

          Οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας δίνουν μάχη για να αντιμετωπίσουν την πολιορκία στα σύνορα μας και ταυτόχρονα έχουμε να αντιμετωπίσουμε την αισχρή προπαγάνδα της Τουρκίας περί νεκρών, ενώ από την άλλη πλευρά έχουμε και το εσωτερικό μέτωπο των ανοήτων που υιοθετούν τις θέσεις της Άγκυρας. Η προάσπιση των εθνικών συνόρων και η αποτροπή ανεξέλεγκτων ροών, για κάποιους ημεδαπούς ηλίθιους, συνιστούν... φασισμό. Η υιοθέτηση θέσεων της γειτονικής χώρας δεν είναι τίποτα περισσότερο από την έκφραση μισελληνισμού. Μακάρι, όλοι αυτοί οι αριστεροί, οι αναρχοάμπαλοι και οι.... ψυχανώμαλοι να ήταν ανθέλληνες! Δυστυχώς, είναι μισέλληνες! Είναι μπολιασμένοι με το μίσος. Δεν έχουν φιλότιμο. Και όλα αυτά συμβαίνουν γιατί δεν μπορούν να χωνέψουν ότι κατέρρευσε το παραμύθι του κομμουνισμού και θέλουν να εκδικηθούν διευκολύνοντας την αθρόα εισαγωγή ανέξελεγκτων αλλοθρήσκων, οι οποίοι απειλούν ευθέως τον δυτικό τρόπο ζωής. Κρύβονται πίσω από τους προσδιορισμούς "αλληλέγγυος", "ευαίσθητος" και "αντιφά", ενώ πρόκειται για τους μεγαλύτερους μειοδότες κα υπονομευτές, με ισχυρότατες δόσεις ηλιθιότητας.

          Η Δύση έχει αποδείξει ότι μπορεί να ενσωματώσει μετανάστες απ΄ όλον τον κόσμο. Δεν μπορεί όμως να συνεχίσει να κάνει το ίδιο, όταν η διαδικασία αυτή περνάει μέσα από πρακτικές επιβολής δια της εισβολής. Οι δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ περί ανοικτών συνόρων, όταν ακόμη και ο αξιολύπητος αρχηγός τους αναγνώρισε ότι πρέπει να κλείσουν, δείχνει τον βαθμό της... αρρώστιας τους. Μπροστά σε μια τέτοια ασύμμετρη απειλή που έχει φέρει τη χώρα στα πρόθυρα κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης ή ακόμη και μερικής επιστράτευσης, αυτοί κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, ώστε να προκαλέσουν ρήγμα στο εσωτερικό μέτωπο.

          Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών στοιχίζεται γύρω από την εθνική γραμμή και τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Δυστυχώς όμως, υπάρχουν και... ανίατες περιπτώσεις, όπου μπροστά σε ασύμμετρες απειλές, λειτουργούν ως συμμετρικοί... ηλίθιοι! Πολλοί θα θέλαμε να δούμε πώς θα αντιδρούσαν, αν υπήρχε τρόπος να μεταφερθούν στα σπίτια τους πλήθος απ΄όλους αυτούς που θέλουν να εισέλθουν στη χώρα παράνομα. Εκεί πραγματικά θα απολυπτόταν η υποκρισία τους. Προς το παρόν είναι πασιφανής η ηλιθιότητα τους. Επιπλέον, αποτελούν κλινική περίπτωση και πάσχουν από παρανοειδή σχιζοφρένεια. Η μορφή αυτή είναι η πλέον συχνή και σχετίζεται με την επικράτηση διαταραχών του περιεχομένου (παραληρητικές ιδέες), της κατοχής και της εκπομπής της σκέψης καθώς και με διαταραχές αντίληψης (ακουστικές ψευδαισθήσεις). Κάθε ταύτιση αυτής της μορφής σχιζοφρένειας με συγκεκριμένες κατηγορίες... ηλιθίων που ανήκουν σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους, ενδεχομένως να είναι τυχαία!