Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η Ευρώπη μας χειροκρότησε
Τρίτη, 19/05/2020

Αυτό που δεν κατάφεραν να κάνουν άλλεςευρωπαϊκές χώρες σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του Covid-19 το κατάφερε η Ελλάδα. Κινήθηκε γρήγορα και αποτελεσματικά. Οι επιδημιολόγοιμας έκλεισαν στα σπίτια μας και μοιραία αλλάξαμε τη ζωή μας.

Πριν όμως αναφερθώ στην κρίση των θεσμών και των αξιών, στο σοβαρόέλλειμμα ανθρωπιστικής παιδείας, θα περάσω ένα μήνυμα στις ελληνικές αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και αυτές θα πρέπει να το μεταφέρουν στις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Οι πανευρωπαϊκές παρουσιάσεις των καινούργιων μοντέλων γίνονταν μέχρι τώρα στην Ισπανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Πορτογαλία. Οι χώρες αυτές, πουέχασαν χιλιάδες ανθρώπους από τον αόρατο εχθρό, θα είναι δύσκολο να πείσουν τους δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου να τις επισκεφτούν στο άμεσο μέλλον.

Η Ελλάδα κέρδισε τη μάχη γιατίπήρε γρήγορα μέτρα αλλάκαι γιατί όλοι μας πειθαρχήσαμε. Είναι, λοιπόν, ευκαιρία οι νέες πανευρωπαϊκέςπαρουσιάσειςνα γίνουν σε μια χώρα που κατά γενική ομολογία παρέχει ασφάλεια. Και είναι ευκαιρία να βοηθήσουν με αυτόν τον τρόπο τον ελληνικό τουρισμό.

Σε έρευνα που έγινε, φαίνεται ότι το 85,7% θεωρεί ότι η χώρα μαςκινήθηκε σωστά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδρασε αποφασιστικά.

Και εμείς:

- Αλλάξαμε τον τρόπο που χαιρετιόμαστε στον δρόμο.

- Μάθαμε να περπατάμε.

- Μάθαμε να κάνουμε δουλειές στο σπίτι.

- Μάθαμε να βοηθάμε τον διπλανό μας.

- Φορέσαμε μάσκες και θα συνεχίσουμε να τις φοράμε όπου υπάρχει συνωστισμός.

- Στις ταβέρνεςδεν θα στριμωχνόμαστε για να πιούμε ένα ποτήρι κρασί.

- Μάθαμε -και είναι σημαντικό- να κρατάμε τις αποστάσεις στα σουπερμάρκετ, στις τράπεζες, στα φαρμακεία.

- Οι οδηγοί ταξίάρχισαν να βάζουν διαχωριστικάκαι οι επιβάτες να κάθονται μόνο στα πίσωκαθίσματα.

- Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα υπάρχουν αποστάσεις. Ειδικά στα τρένα και τα λεωφορεία, αφού δεν θα υπάρχει συνωστισμός θα μειωθούν και τα κρούσματα με τους πορτοφολάδες.

- Στα αεροπλάνα δεν θα ταξιδεύουμε στρυμωγμένα. Οι ίδιες οι αεροπορικές εταιρείες πιστεύουν στα μέτρα ασφαλείας. Και θα πρέπει να τηρήσουν τις αποστάσεις μεταξύ των επιβατών, αν θέλουν να επιβιώσουν.

Ας μη γελιόμαστε! Ηπανδημία και τα περιοριστικά μέτρα μάς άλλαξαν ριζικάτον τρόπο ζωής και ο κόσμος μέχρι να νιώσειτη σιγουριά του εμβολίου δεν πρόκειται να χαλαρώσει.