Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τι θα συνέβαινε αν είχαμε ΣΥΡΙΖΑ...
Δευτέρα, 07/09/2020

Σε μια ιστορική συγκυρία για τη χώρα αλλά και τον πλανήτη ολόκληρο, πολύς κόσμος αναρωτιέται με ανακούφιση "τι θα συνέβαινε αν στα πράγματα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ". Βεβαίως, με σενάρια και εικασίες δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε κανέναν. Απλά μπορούμε να ερμηνεύσουμε τα αποτελέσματα του πολιτικού λόγου και να οδηγηθούμε σε κάποια συμπεράσματα με βάση γεγονότα, δεδομένα και δηλώσεις.

          Κατ΄ αρχάς, αν κυβερνούσε τη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνονταν καρναβάλια και στη συνέχεια η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού θα αντιμετωπιζόταν με... Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, όπου θα τον... καταργούσε μία και έξω! Μέχρι να τον... καταργήσει όμως οριστικά, θα τον αντιμετώπιζε με πολλά... τεστ. Κάθε μέρα, θα γίνονταν 10.000.000 τεστ, την ενημέρωση θα έκανε ο Πολάκης με φόντο τη φωτογραφία του Βελουχιώτη και οι εντατικές θα είχαν αυξηθεί σε 100.000, αλλά θα ήταν αχρείαστες! Πάνω απ΄ όλα η πρόνοια με αριστερό πρόσημο...

          Με τον ΣΥΡΙΖΑ οι επιπτώσεις στην οικονομία θα ήταν μηδενικές. Την ίδια στιγμή που οι ΗΠΑ καταγράφουν δεκάδες εκατομμύρια ανέργους και σε ολόκληρο τον κόσμο η ύφεση κινείται μεταξύ 5%-35%, ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφάρμοζε τη... δική του "μαγική συνταγή". Θα διοχέτευε... εμπροσθοβαρώς ό,τι χρήμα υπήρχε και δεν υπήρχε. Ακόμη και IOU's θα μοίραζε, προκαλώντας την οργή του Βαρουφάκη! Θα καθόμασταν όλοι μέσα και θα μας πλήρωνε το κράτος, ακόμη και όταν θα είχε... καταργηθεί ο κορωνοϊός (με την ΠΝΠ, ντε!). Από τουρισμό; Αφήστε το καλύτερο. Εκεί θα παίρναμε το "σκαλπ" όλων των υπολοίπων κρατών του πλανήτη. Θα πατούσαμε ένα... κουμπί και θα μας κατέκλυζαν πάνω από 100 εκατ. τουρίστες (περίπου 36 εκατ. περιμέναμε φέτος, αν δεν εκδηλωνόταν η πανδημία)! Στην ανάγκη, θα κινητοποιούσαμε και τον Ελληνικό Διστημικό Οργανισμό του Παππά για να τους φέρουμε "αποστειρωμένους" στο "μαγαζί" μας! Όλοι θα ήθελαν να δουν στην πράξη πώς "καταργούνται" οι... ιοί! Έτσι, όπως ακριβώς καταργήθηκαν και τα μνημόνια!

          Οι δακρύβρεχτες ατάκες του... άχαστου Τσίπρα έξω από μαγαζί της Ροδου χωρίς πελατεία και μάλιστα όταν ήταν παγκοσμίως κλειστές οι αερομεταφορές (!!!), θα έδιναν τη θέση τους σε διθυράμβους για το τέλος του κορωνοϊού και την είσοδο της χώρας σε ένα περιβάλλον οικονομικής... εκτόξευσης! Με ρυθμούς ανάπτυξης... 100%, με προγράμματα SURE για πενταπλάσιους μισθούς, με 50 μάσκες κάθε μέρα (αν χρειάζονταν και αυτές...) και με όλα τα καλούδια της "Γης της Επαγγελίας", θα μετρούσαμε θανάτους από το ντελίριο ευδαιμονίας! Καθώς, όλοι γνωρίζουμε ότι η λιτότητα "κόβει" πολλά χρόνια ζωής, ενώ το "σαβούριασμα" και η κραιπάλη αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής! 

          Μέσα σε συνθήκες εξαφάνισης του κορωνοϊού και οικονομικής ευδαιμονίας, ο ΣΥΡΙΖΑ θα άνοιγε τον δρόμο για ανάλογες "επιτυχίες" και στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και ειδικότερα στα ελληνοτουρκικά. Κατ΄ αρχάς, δεν θα ανέβαζε την... πίεση του Ερντογάν, ούτε θα του χαλούσε τα υπέροχα βράδια με την Εμινέ, στο θέμα των προσφύγων και λαθρομεταναστών. Δεν θα χρειαζόταν να γίνει όλη αυτή η... φασαρία στον Έβρο με τις αστυνομικές δυνάμεις και τον στρατό, υπό την καθοδήγηση του... αιμοδιψή και... ιμπεριαλιστή Μητσοτάκη!

          Οι... επισκέπτες θα έμπαιναν μέσα ανενόχλητοι και μάλιστα, θα προσκαλούσαμε ιδίως αυτούς που είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, για να... γιατρευτούν! Να διαπιστώσουν από κοντά το ελληνικό "θαύμα" της κατάργησης του κορωνοϊού! Όλοι θα δήλωναν φορείς του ιού και θα έμπαιναν για να βρουν τη γιατρειά τους! Έτσι, στα δεκάδες εκατομμύρια τουριστών, βάλτε και άλλους τόσους "επισκέπτες"-καταναλωτές. Η αγροτική και βιομηχανική παραγωγή της χώρας θα "κρασάριζαν", καθώς θα αδυνατούσαν να καλύψουν την ισχυρή ζήτηση. Το χρήμα θα μας... πλημμύριζε και η κραιπάλη θα χτυπούσε "κόκκινο", οδηγώντας σε συνεχή εμφράγματα και εγκεφαλικά μεγάλο μέρος του πληθυσμού! Πρώτη φορά τέτοια ευδαιμονία...  

          Αφήνουμε τελευταίες τις κινήσεις της Τουρκίας στη Μεσόγειο. Τα πράγματα με ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν ήσυχα έως εκνευριστικά ήσυχα. Το "Οruc Reis" θα έκανε τις θαλάσσιες έρευνες του, ο Σάρατζ με τον Ερντογάν θα άνοιγαν σαμπάνιες και εμείς θα πανηγυρίζαμε γιατί θα... γκρεμίζαμε τα θαλάσσια σύνορα! Γιατί, ως γνωστόν, "η θάλασσα δεν έχει σύνορα", όπως είχε δηλώσει ο... πολιτικός μηχανικός. Και φυσικά σε μια τέτοια περίπτωση, δεν θα χρειαζόταν να δαπανήσουμε μεγάλα ποσά για τις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς "θα το ρισκάραμε με την Τουρκία", όπως είχε πει και ο σύντροφος Γιάννης Μπαλάφας! Αλλά, εντάξει, κομμένη η πλάκα. Ως εδώ. "Μην είμαστε και μονοχοφάηδες στο Αιγαίο", όπως είχε δηλώσει ο "καθηγητής" Κοτζιάς, αλλά και στο κάτω-κάτω "και να χάσουμε μερικά νησιά, δεν πειράζει", όπως είχε επισημάνει ο ρήτωρ Ζουράρις! Ναι, ο τύπος αυτό που βροντοφώναζε «Βουντού, βουντού, βουντού και μια καρφίτσα μαύρη, στο κατώτερο τμήμα του στεατοπυγικού μου υποσυστήματος, έκατσαν 10.000 γαύροι»!!! Τσιπροπενιές και... ομορφοσυριζιές!

          Είστε σίγουροι ότι.... αξίζουμε ως λαός για να ζήσουμε τις περιπέτειες στις οποίες μας έχει βάλει ο Μητσοτάκης και η παρέα του; Θα είναι αργά όταν θα θυμηθούμε τον Αλέξη και τον υπόλοιπο... θίασο του. Στερούμαστε στιγμές διασκέδασης, αφθονίας και ευδαιμονίας. Δεν το έχουμε καταλάβει ότι θα είχαμε πραγματικό πανηγύρι και θα χορεύαμε στο Σύνταγμα όπως τη βραδιά του δημοψηφίσματος του Ιουλίου 2015! Πραγματικά, δεν ξέρουμε τι χάνουμε από την απώλεια της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δεν θέλατε το... μαγαζί του Τσϊπρα και του Παππά ε;! Δεν θέλατε Πολάκη, ε;! Δεν θέλετε υπεύθυνη και... αδέσμευτη ενημέρωση από ΕφΣΥΝ και Documento ούτε έγκυρες αναλύσεις από τους... Τουρκίδηδες! Ακούστε τώρα τα ελεγχόμενα και πληρωμένα ΜΜΕ της Νέας Δημοκρατίας που παίζουν "σποτ" για τον κορωνοιό! Αχνα μην βγάλετε! Σαν δεν ντρέπεστε...

          Δεν καταλάβατε ότι το 2019, έπρεπε να κάνουμε και πάλι την ίδια... σωστή επιλογή με το 2015! Παραασυρθήκατε όλοι από τα "βοθροκάναλα" και δεν εκτιμήσατε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζημίωσε τη χώρα πάνω από 200 δισ., υποθήκευσε τα περιουσιακά της στοιχεία για 99 χρόνια, άνοιξε τις πόρτες σε όλους τους... πολίτες του κόσμου (πάντα με... ανθρωπχιά!) και απλά έτυχε μια... διαβολεμένη βάρδια όπου χάθηκαν 102 άνθρωποι στο Μάτι γιατί είχαν χτιστεί από κάποιους αυθαίρετα και παραπήγματα πάνω σε ρέματα! Ρεμάλια! Τόσο εκτιμάτε τα έργα και τις ημέρες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ! Ορίστε τώρα, βολευτείτε με την υπεύθυνη αντιπολίτευση του Μητσοτάκη και μην ξαναπείτε κουβέντα! Όπως στρώσατε, θα κοιμηθείτε όλοι σας! Αν ξέρατε τι χάσαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα σας... κόλλαγε ύπνος!