Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διόδια, e - pass: Γιατί δεν λύνεται το πρόβλημα
Δευτέρα, 19/10/2020

Μπορεί από την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020 να τίθεται σε εφαρμογή το νέο σύστημα ηλεκτρονικών διοδίων, όπου οι οδηγοί θα μπορούν να ταξιδέψουν σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας μόνο με τον πομποδέκτη που ήδη διαθέτουν.

Που σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεται ο οδηγός να προμηθεύεται και να δεσμεύει χρηματικά ποσά σε διαφορετικές συσκευές.

Όμως αυτό δεν μειώνει την ταλαιπωρία καθώς θα είναι αναγκασμένος να διασχίζει και πάλι σταθμούς διοδίων, ενώ το πρόβλημα θα λυνόταν καθολικά εάν σε κάθε διαδρομή υπήρχαν μόνο δύο στάσεις.

Μια κατά την είσοδο και μια κατά την έξοδο πληρωμής του αντιτίμου.

Με τον ενιαίο πομποδέκτη δε σημαίνει ότι θα καταργηθούν οι σταθμοί διοδίων, (τι ταλαιπωρία κάθε 40-45 χλμ. στο δρόμο για Θεσσαλονίκη να σταματάς και να πληρώνεις) και αυτό είναι το πλέον κουραστικό της υπόθεσης.

Διότι η κίνηση πάντα θα υπάρχει στα διόδια, και αν είσαι τυχερός και δεν προπορεύονται άλλα αυτοκίνητα, να μειώνεις σημαντικά την ταχύτητα και να περνάς. Ίσως να μην υπάρχουν οι ατέλειωτες ουρές, ενώ έχουμε πολλές φορές ζήσει τον πομποδέκτη να μπλοκάρει και να γίνεται τρελό κομφούζιο.

Βέβαια έγινε ένα πρώτο βήμα, αλλά η λύση είναι μόνο μία.

Παραλαβή του εισιτήριου κατά την είσοδο και πληρωμή κατά την έξοδο. Και μην ξεχνάμε ότι όλοι οι κάτοχοι των αυτοκινήτων δεν έχουν πομποδέκτη

Αυτοί θα εξακολουθούν να πληρώνουν σε κάθε σταθμό και ο εκνευρισμός να πηγαίνει στα «κόκκινα» από το συνεχές «σταμάτα-ξεκίνα»